Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení zakoupené věci na bazosi

Od: milann* odpovědí: 4 změna:
Ahoj, koupil jsem si na bazosi věc, která byla prodávaná jako nová. Stalo to 7 tisíc , nechal jsem si podepsat i kupní smlouvu. Po příjezdu domů jsem ovšem zjistil , že to nefunguje. Pan prodejce nereaguje a bohužel neznám adresu, přebíral jsem si to u obchodního domu. Chci se zeptat zda mám nějaké právo na vrácení peněz , nebo jestli mám smůlu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Kupní smlouvu jste uzavřel s jedním z uživatelů Bazoše (na Bazoši, který umožňuje inzerci, ale sám nic neprodává, jste nic nekoupil).

Na prodej mezi občany se nevztahují stejná pravidla jako při koupi v obchodě nebo e-shopu. Záleží na tom, co přesně jste si sjednal v kupní smlouvě.

Zkuste se obrátit na provozovatele webu, ale moc si od toho neslibujte. Další možnost je zkusit podat trestní oznámení pro podvod → prodávající pravděpodobně věděl, že věc nefunguje, ale může být obtížné to prokázat.

pohanka*
hodnocení

0x

Když je to nové, tak není tam někde v krabici záruční list?

milann*
hodnocení

Ne, bylo to bez zarucaku , zřejmě to měl koupené z Číny. Jak funguje obvinění z podvodu? Nevadí že neznám jeho adresu atd.?
Mám vůbec šanci získat své peníze?
vilik*
Za sedmičku bych byl teda víc obezřetný a trval bych na vyzkoušení.
Jak chcete dokázat, že jste s tím nešvihl cestou domů na eskalátorech?
Co je obsahem smlouvy, jak je prodávající identifikován? Jak je řešena funkčnost a případná záruka?
Jak jste se s ním domlouval před koupí?
Máte asi jen možnost, že mu zavoláte nebo napíšete a zkusíte se dohodnout. Nic jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]