Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zemřela Věra Špinarová

Od: ben® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, dnes je venku krásně, ale udělalo se mně smutno. Odešla zpěvačka mého mládí a s ní hlas, který byl úžasný, příjemný a hlavně rozpoznatelný. Kdo měl rád paní Špinarovou, tak si asi nejvíce připomene její výkon v písni Jednoho dne se vrátíš, ale já vkládám starší hvězdnou písničku, která je také skvělá (a také vím, že už se, bohužel, nikdo nevrátí). Paní Věro, díky za to, že jste byla!

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

culdabulda1*
hodnocení

2x

no, takovou krásnou smrt bych si taky přála ...

pt®
hodnocení

1x

Je to vážně smutná zpráva. Odešel poměrně mladý člověk s obrovským nadáním. Byl to nejlepší, zvláštní hlas, který se rodí snad jednou za sto let. Nyní už zpívá andělům v nebi...Vždy si Věru Špinarovou ráda poslechnu, zpívala celým srdcem a při zpívání také odešla, netrpěla, netrápila se a zpívala až do posledního dechu...

doplněno 27.03.17 15:51:

hodnocení

1x

Je mi to moc líto. Měla jsem ji opravdu ráda. Doufala jsem, že se z toho dostane. Snad nevěděla že už odchází nadobro. Já nemůžu teď její písničky poslouchat, to bych se tady uřvala. Asi to bude tím, že ona byla jediná která na mne vždycky zvláštně zapůsobila pokaždé, když jsem ji viděla na jevišti zpívat. Její projev byl plný života který na mne vždycky zapůsobil hluboce pozitivně. Nebyl to jenom její hlas, i jiné zpěvačy mají krásné hlasy, ale ona měla navíc silnou auru.

hodnocení

1x

Věrku jsem znala osobně, tykaly jsme si. Byla to úžasná zpěvačka. Takový hlas se málokdy narodí. Budiž jí země lehká. *modla*

hodnocení

0x

Svíčky mi tu hoří už od rána a při každé její písničce v rádiu,kde ji už taky od rána hrají často,brečím jako malá holka.Je to velká ztráta,jiná taková Paní Zpěvačka se u nás už nenajde.

lidus*

Byla to Paní Zpěvačka, škoda, že odešla tak brzy ale myslím, že smrt na kocertu je to nejhezčí co ji mohlo potkat.

Přesto mě vždy zaráží, že někdo oplakává nějakou osobnost, co nikdy v životě nepotkal. Ve svých písních bude žít dál a nezlobte se, nemám proč pro Věrku plakat, byl to pro mně cizí člověk.

Potkala jsem ji několikrát a i s ní mluvila,často koncertovala v Ostravě a v okolí a měla jsem ji ráda od dětství,hold emocím se citlivější jedinec neubrání.Na tom není nic divného.

hodnocení

0x

Byla nejlepší, ať je jí země lehká...

hodnocení

0x

Připomeňte si naši skvělou Paní Zpěvačku na www.vera-spinarova.cz,jsou tam její skoro všechny písně.

hodnocení

0x

Dobrý den. Je to smutná zpráva. Mám od ní všechna LP, kromě Andromedy, která už tehdy nebyla na trhu. Ale její druhou LP desku jsem už koupil. To bylo někdy v letech 1976 nebo 1977. A pak už všechny. A všechny mám také na CD. Některé jsem zakoupil na supraphonline.cz, protože oficiálně na kotoučcích nevyšly. Na jejím koncertě jsem byl koncem 70. let na Malé scéně tehdejšího PKOJF. A potom asi před 5 lety v Lucerně. Přikládám jednu starší, která vyšla na singlu.

hodnocení

0x
Zdravím,Bene.
Také je mně strašně smutno.
Nemám slov *plac*
Dej jí Pán Bůh nebe.
Naše královna výjimečného altu odešla *plac*

ben®
hodnocení

Dobrý den, děkuji všem za příspěvky, vzpomínku, videa a názory. Zdravím!

hodnocení

0x

Byla to PANÍ zpěvačka, ne pouhá interpretka. Co zpívala, to prožívala v hloubi srdce, byla neskutečně pravdivá, uměla lidi vtáhnout dosvých emocí vlastním prožitkem i temperamentem, o božském hlasu ani nemluvě. Hvězda velkého formátu, skromná, bez pýchy, snad si ani neuvědomovala své zlato v hrdle. Chovala se obyčejně, netrpěla manýry, řekla bych, že i trpěla nedostatkem sebevědomí a přitom měla na světová pódia, jen si netroufala. Sedím u jejího koncertu a z očí se mi hrnou horké slzy, to se mi u žádného jiného zpěváka - čky nikdy nestalo. Bude mi moc chybět.

liska*

No, pobrečela jsem si. Pamatuji si ji jako mladou drobnou bezprostřední holčinu, co nám zpívala na plese. Takový hlas a přitom žádné manýry, strašně opravdová. Je mi to moc líto.

hodnocení

0x

Velká škoda Věry Špinarové. Byla to naše jedna z nejlepších zpěvaček. Kam se na ní hrabaly ty nynější rádoby zpěvačky. Jóó Špinarka, Petra Janů, to bylo něco. Velká škoda jí je, ale každý tam jednou musíme, někdo dřív někdo později.

Zrovna dneska jsem sázel cibuli na políčko a zrovna hráli v rádiu "Jednoho dne se vrátíš"...až se mi draly slzy do očí.

anas

Zrovna davaji mimoradne zaznam koncertu tech dvou na TVBarrandov !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]