Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké české město máte nejradši

Od: tylerhall* odpovědí: 33 změna:
Já mám nejradši Brno a jsem skoro závislý tam jezdit o víkendech i když tam nikoho nemám. Třeba dnes jsem tam jel vlakem a vzal si i kolo.

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, ono už není Brno moravské? Jinak, já mám rád stověžatou Prahu - matku měst . Zdravím!

hodnocení

1x

Oberwiesenthal

hodnocení

0x

Měst mám ráda více, Brno také. Bydlet bych tam nechtěla, ale je to tak nějak příjemné město. Potom se mi ještě líbí např. Břeclav (z podobných důvodů).

iz*
hodnocení

0x

Odpovím na otázku "které..." (Na otázku "jaké české město" odpovědět neumím). V Čechách to jsou Mariánské Lázně a na Moravě Prostějov.

hodnocení

0x

Litoměřice a Hodonín

magdalen*
26.03.17 23:33
hodnocení

0x

žádné

albatros498022*
hodnocení

0x

Rabštejn nad Střelou

liska*
hodnocení

0x

Písek, Tábor, Jindřichův Hradec,Znojmo, Chrudim, Hradec Králové, Svitavy, České Budějovice, Chomutov, Mariánské Lázně, Kutná Hora,... těch je moc.

vykuk*
hodnocení

0x

Doufám, že to kolo nebude nějakýmu brňáku chybět :)

Myslím si, že na vaši otázku vám většina lidí dá jméno města, kde žije a má s ním spojené dobré zážitky a pro člověka jen na návštěvě to nemusí být zase takové suprové město. Už jsem žil ve více městech a všude bylo na co se dívat.

Kdyby mě ale kdekoliv na světě někdo třeba okradl nebo ztřískal, tak bych to asi tomu městu neodpustil.

Příjemě se mi žilo i v Prostějově.

dam®
hodnocení

0x

Od děcka Štramberk a okolí, jen je to moravská dědinka. Ještě Český Krumlov.

doplněno 27.03.17 01:44:

Vykuk, protože Prostějov ;)

milkaaa
hodnocení

0x

Nejkrásnější větší město na Moravě a zároven nejzelenější je Zlín, nenajde te tam nepřizpůsobivé. .I když tam nebydlím. Jinak všechny menší města pod horami, obklopené lesy mají své kouzlo např. vJižních Čechách. Nedávno jsem byla po delší době v Praze a byla jsem zklamaná, samí turisti, asi nesnáším starobylé památky.V Brně je pár pěkných míst, ale celkově je tam hodně černejch a vcelku mačkalov.

hodnocení

0x

Mám ráda více měst. Nedá se říct jedno. Líbí se mi Poděbrady, Praha, Mariánské lázně, Karlovy Vary, Náchod.

damandys
hodnocení

0x

Třinec a Bohumín.

mecik*
hodnocení

0x

Moje nej město je město Písek.S manželkou máme věčné dohady, jí se líbí v Č. Budějovicích. Písek a okolí je něco jako moje rodné hnízdo, pořádně jsem ho poznal až když jsem se v něm učil kuchařem, potom u Písku vojna a v 25 nastěhování.Co se týče přírody říkám, když nevidím naše smrčky nejsem v krajině spokojený. Přijedte, je zde co vidět, nejstarší kamenný most ve střední Evropě, nejstarší veřejná elektrárna v naší zemi, krásné muzeum a sladovna -zajímavé výstavy, a to okolí, nádhera.

hodnocení

0x

Nejraději mám svoje rodné město a dodnes bydliště na Vysočině.

Mám ráda Prahu. Tak nějak uctivě a pokorně, i když mi to každá další návštěva víc a víc kazí.

Brno mám ráda rozverně. Dojmy ze studentských let a obliba hantecu stále přetrvávají.

A mám ráda Boskovice. Příjemné menší město se zajímavou historií, plné zeleně.

Boskovice jsou moje oblíbené městečko. Strávil jsem tam dohromady všehovšudy max. tři týdny, ale vrátil jsem se tam už několikrát. Mám krásné vzpomínky nejen na krajinu, hrad, zámek, židovský hřbitov, ale i na báječné lidi, s kterými jsem tam trávil čas *palec*.

hodnocení

0x
Na pamatky Praha , ale jiz to tam znam jak sve boty , cestinu v centru nejde slyset , vsude same individua , bezdaci , bordel ... Skoda skoda skoda...
Pak vse co je ve slezsku a na morave. Nejsou tam typicti cesti pepici.
Pak vse co je v horach a neni znicene moderni dobou a modernima moresama.

smurfette
hodnocení

0x

Pokaždé, když navštívím Brno, si říkám, co lidé na tom městě asi tak můžou mít rádi. Vždyť to vůbec není pěkné město - nemá vůbec historický ráz, žádnou pořádnou architektonickou dominantu, náměstí není pěkné, nádraží je ošklivé plné bezdomovců... Co je na tom městě vlastně tak pěkného?

Mně se líbí třeba (krom Prahy) z českých měst líbí Hradec Králové a z moravských Olomouc a pěkné je i Znojmo.

To máte v podstatě pravdu, Brno není krásné množstvím památek. Spíš snad nějakou atmosférou, kterou možná více vnímají ti, kdo tam tak nějak bývají od dětství. Mně se tam líbí a v památkách to není.

liska*

Že jo?! Brno je něco jako Plzeň. Taky mne neoslovuje.

krtek6*

Tak Brno těží z toho, že je velký, je to univerzitní město a má hantec :) ..víc mě nenapadá...páč pivo dělat neumí*blee*:-D

hoststary*
hodnocení

0x

Každé město má své kouzlo. Stačí vylézt z auta, nechat ho být a projít se po náměstí, po okolí, sednout si na lavičku se zmrzlinou, dát si něco dobrého k jídlu, projít se, nebo při pobytu na několik dnů si najít milá zákoutí.

Moc pěkně je zrekonstruované náměstí v Čelákovicích a město za poslední desetiletí hezky ožilo. Město má pěkné okolí, poklid, pohodu, dopravu vedenou většinou kolem města.

Podobně poklidné město jsou například Králíky i s okolím, cestou na horu Matky boží i s pěkný klášterem a výhledem do okolí. Další pěkné klidné město je Hronov, kde zdánlivě kromě památky na Aloise Jiráska nic není, ale za městem jsou vidět pozůstatky po kutání uhlí. Kdo má rád historii, jistě se dostal i do Dobrušky k rodnému domu F.L.Heka. Jilemnice je další pěkné a klidné město se zajímavou historií, která nejde moc daleko, protože město několikrát úplně vyhořelo a zbyl pouze tak zvaný "Pecník", jediný dům který nevyhořel a ve kterém se pekl chleba pro pohořelé, kteří po požáru město znovu stavěli a zůstali žít ve svém rodném kraji. Samozřejmě i další města Náchod, Opočno, Nové Město nad Metují, kousek za hranicemi v Polsku třeba Jelenia Gora a malebné lázničky Czeplice.

V každém městě je něco zajímavého Jičín a okolí (Prachovské skály, les Řáholec), Kopidlno se zajímavým náměstím a výbornou cukrárnou, Benátky nad Jizerou, zvláště nahoře na kopci u zámku, Městec Králové je také svým způsobem kouzelný. Pardubice se svou tichoučkou trolejbusovou městskou hromadnou dopravou nejsou jenom město chemie a rafinerie, ale má zajímavé náměstí, zámek, pěknou a klidnou pěší zónu, obchody se vstupem přímo z ulice, žádné velké dojíždění do superhypermegamarketů.

A další a další města: Dačice se sochou kostky cukru, Písek s nejstarším kamenným mostem u nás, Tábor jako centrum husitské historie, Plasy se zajímavým klášterem. Někomu se líbí drsné počasí na severu a zvláštní typická architektura a pohnutá historie v Liberci, krásný je barokní poutní kostel a klášter v Hejnicích , atd. atd. atd.

Každý má svůj milý kout, někdo má rád ruch, někdo klid, někdo má ke svému nejmilejšímu městu hluboký rodový vztah a někdo si ho oblíbil prostě jen tak... asi tak..

hodnocení

0x

Všechny jsou krásné,pro někoho více,pro někoho méně. V každém se dá najít něco krásného. Mám ráda např. Tábor a Opavu a to v nich nebydlím,ale mám k nim vztah.

jezevecek
hodnocení

0x

Za mě Domažlice. Nikdy jsem tam nastálo nebydlel, ale vím, že do smrti se tam budu rád vracet...

mirex*
hodnocení

0x

Odpovím slovy klasika...

...Příbram, Stříbro, Hořovice, Strakonice,
Senomaty, Tuchlovice, Záhořany, Hostivice
Čáslav, Újezd, Čakovice, Netolice,
Rožmitál, Voltuš, Černošice, Máslovice,
Prčice, Plzeň, Černovice, Pálovice,
Nový Bydžov, Stará Paka, Úholička, Báňovice...

...Malše, Úpa, Ohře, Dyje, Kamenice,
Malé Labe, Střední Labe, Velké Labe, Ostravice
Loučka, Střela, Malý Dunaj, Moravice,
Hornád, Hnilec, Berounka, Mže, Latorice
Váh, Úp, Želetavka, Jevišovka...

...Karlštejn, Rabštejn, Konopiště, Milotice,
Frýdlant, Rábí, Kozí Hrádek, Křepenice
Helfštejn, Perštejn, Orlík-Točník, Vizovice,
Libštejn, Valdštejn, Skuteč, Buchlovice,
Křivoklát, Kost, Kratochvíle, Bučovice
Cuknštejn, Bezděz, Litomyšl, Ploskovice

etc...etc...

hodnocení

0x

To ve kterém už asi od svých dvaceti žiji -Jindřichův Hradec a pak to ,kde jsem se narodil a vyrůstal- Prostějov. Jinak líbí se mi třeba Olomouc,Tábor,Pelhřimov ,taky Pardubice nebo Český Krumlov, Znojmo, ale třeba taky Martin ,ale to již není v česku.

gusta44
nejkrásnější město je zelená Ostrava

culdabulda1*
hodnocení

0x

na každém městě je něco hezkého, ale pro mně je "nejkrásnější" to, ve kterém žiju (asi holt "blbej" vlastenec )

radkapod*
hodnocení

0x

České Budějovice, protože v Českých Budějovicích by chtěl žít každý *smich*.

(jinak jsem tam nikdy nebyla;))

Radkapod-žel trochu omyl.Budějky znám docela dobře ale žít tam? Děkuji NE!

vykuk*

... kromě teda mě . ha ha ha

hodnocení

0x

Těch měst je víc, kdysi se mi líbil Český Krumlov, úplně jsem z něho byla paf, když jsme tam někdy před 20 lety byli poprvé. Naposledy jsem tam byla asi před 5 lety a z těch aut a turistů mi bylo až blbě. Doteď je mi divně, když si vzpomenu, jak jsme se "zasekli" na plášťovém mostě na zámku, protože se tam nahrnula kupa Japonců a nemohli jsme jednu chvíli ani jedním směrem.

fram
hodnocení

0x

Nejraději mám "město" spořádaného poklidu Dejvice. Jmenovitě blízko na procházky královskými zahradami kolem hradu, vyhlídku na vltavské mosty od Hanavského pavilonu,, botanickou zahradou...A neustálé blízko kulturní dění: veletrhy, festivaly - teď bude v MK např. Island. Všechny důležité osobnosti znám často nejdřív naživo, poté mluví z rozhlasu. Rektor VŠ k potkání na ulici dnes.

Ani Brno není špatné, pravda, nevzhledné, ale hlavně se mi líbí povaha Brňáku a vůbec Moraváků. Také byla povánoční návštěva vlakem spojená s Vídní. Ale třeba Vlašim je pro mne taková nějak málo kulturní, přeplněný (asi) děcák, partičky, žádné divadlo, k obživě jedna zbrojovka...to hned vidím krásněji Dejvice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]