Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,zajímám se o aktualní dění v Evropě...migrace afričanů,muslimů a sociální dávky romům,Mám pocit,že EU je tak trochu bezmocná něco zásadního udělat v tomto směru a zajistit tak stabilitu Evropy. I když mám jen střední vzdělání,tak je mi jasné,že dlouhodobě to bude v Evropě velký problém. Když každý migrant pošle zprávu do své rodné země,že se má v podstatě líp než tam doma,nemusí pracovat,tak tu za pár let máme další miliony lidí(jak jsem se dočetl,tak už další miliony lidí jsou na pochodu do evropy). Lidé,které těžko přinutíme pracovat tak,aby byli přínosem v ekonomice.Proto se docela bojím o své děti,i když jsou již soběstačné a také uvažují o založení rodiny. Já sám mám majetek - několik nemovitostí,díky mím rodičům. Říkám si,zda by nebylo lepší prodat tyto nemovitosti(i když nerad),než klesnou na hodnotě a připravit pro sebe a potomky nějáké jiné místo pro život mimo Evropu. Jaký názor máte na to Vy? Děkuji
V roce 1938 rozhodlo o osudu Evropy Německo za kvalitní podpory Francie a Anglie. V roce 1945 bylo rozhodnuto o rozdělení Evropy - Francie, Anglie, Sovětský svaz za pomocí Strýčka Sama z USA.
V roce 2016 je rozhodnuto o osudu Evropy milosrdným jednáním Německa za pomocí Anglie, Francie a vzadu tahá za nitky bratr USA.
Okleštěné Česko od Slovenska má v Evropském parlamentu odhadem 20 kvalitních poslanců, Německo 100 a Francie 80, doufám, že každý čecháček i bambula si uvědomí jakou máme šanci včetně planých výkřiku Samuraje a nájemce Hradu.
EU není bezmocná,EU je naprosto blbá organizace,řízená bandou všehoschopných šílenců(něco ve smyslu-zešílet bez moci je nuda,nikdo vás neposlouchá). Ono není problém jen samotní ti lidi co nebudou pracovat,oni se ještě k tomu k nám chovají většinou velmi nepřátelsky-podívej se do západní evropy,jak už to tam teď vypadá,snad téměř každý den tam teče krev,a co až jich tam bude třeba 30,40 nebo 50%? To bude genocida jakou ještě svět nepamatuje. Tomu i Hitler bude z pekla přihlížet s tlamou dokořán.
Budoucnost evropy vidím velmi černě,něco jako římská říše. Když si přečteš důvody proč zanikla římská říše a porovnáš to s tím co se děje v evropě nyní,je až elektrizující pocit jak se to neuvěřitelně shoduje. Opět přijdou barbaři a bude dlouhá doba temna.
A co proti tomu dělají češi? NIC. Když je nějaká demonstrace,je tam pár statečných,když jsou volby,stejně ovcééé béééé jdou a hodí hlas ČSSD nebo ANO. Než s naší kolaborantskou vládou dopadne naše země stejně jako západní evropa je jen otázka času.
Utýct? a kam? Snad jedině jižní amerika nebo čína,ale všude tam se budeš muset pěkně ohánět aby jsi se uživil. Já osobně,pokud přijdou,vystřílím na ně celý arzenál,co nejvíc jich pošlu do pekla za mohamedem a posledními kulkami to skončíme
Na jednu stranu čemu se divíte? Už je nejvyšší čas aby skončíla civilizace bezohledně devastující naši planetu za honbou nebetyčných zisků. Jestli to nelze přičíst mocné přírodě, že bílí, kteří jsou nenasytní, kdečím plýtvají a ničeho jim není dost, vlastně co nevydět vyhynou a netahaví barevní přežíjí a vrátí se k přírodě
Tenhle strach má každý normálně uvažující člověk. Nechápu, na co se čeká.. Nemovitosti jsou větší jistota, než peníze v bance! Měnová reforma je znehodnotí. Stačí přechod na Euro.
Myslím,že nemovitost je jakási jistota jen do doby,než tu bude relativně nepezpečné žít. Pak nemovitoat klesne tak,že se ani nevyplatí ji prodávat. Když bych prodal to co mám nyní a přestěhoval se jinam,vystačí mi to do konce života. A ještě zbyde. Tady v ČR 15 000 nebo 20 000 korun na měsíc nic neznamená,v Asii a v Jižní americe je to nadstandart. Nejbezpečněji bych se cítil v Austrálii nebo na Novém Zélandu. Ale dostat tam trvalý pobyt je asi nad moje síly. Ceny jsou tam o dost vyšší,ale jako řemeslník bych se tam rozhodně dobře uživil.Měl jsem tam tři roky za prací syna,a byl jsem tam na dovolené.Rozhodně bych peníze proměnil za Americké nebo australské dolary.
Zrovna proběhlo někde v Itálii rokování nejvyšších představitelů EU. Jedno z usnesení znělo, že do deseti let bude Evropa bezpečná. Ale spíše si myslím, že do těch deseti let bude vyjímečný stav i tady v ČR.
Já myslím, že bude bezpečná. Proč by nebyla bezpečná. Bez bílých, kteří by prudili ty snědé a černé. Buď nás vyženou, nebo pozabíjí.
@klera dnes 21:32
Nějak jsem nepochopil tu karmu, ale to je vedlejší. Ve dvou věcech ale máte pravdu. Alespoň doufám.
Pokud by k nějaké invazi mělo dojít, tak nejen armáda a policie, kterou ještě trochu máme, ale i ti největší pesimisti a odmítači obrany státu půjdou bránit SVOU zemi, svůj majetek, před cizáky tak, jako to udělali naši otcové a dědové vždycky, když to bylo potřeba.
A za druhé, když nebude EU, nebudou sluníčkáři. Protože bez evropských dotací nepřežijou. Zajdou na úbytě.
@klera: Víte klero, já zrovna sluníčkářské zprávy považuju za dezinformaci, a jejich postoje, za "naskočení si na špek" právě těm dezinformacím. Ty dezinformace někdo, pravděpodobně záměrně, šíří. A určitě ne za své. Říkalo se tomu "dělat v cizím žoldu". Dneska se tomu říká "příspěvková organizace". Až nebudou penízky z EU, nebudou příspěvkové organizace, nebudou dezinformace, a obyčejní lidé jako vy, si konečně uvědomí rozdíl mezi uprchlíkem a ekonomickým migrantem.
Heh...takže předpokládám, že lidi, co nejsou zaměstnaní v neziskovkách, nejsou sluníčkáři (nebo nechápu, co má s nimi EU společného). Nějak mi teda uniká definice sluníčkáře...já ten sluníčkář teda asi nejsem a stejně mě tak lidi oslovují (oni si asi myslí, že urážejí) nebo má každý ty škatulky zřejmě jinak nebo je ještě možnost, že si myslí, že jsem zaměstnaná v neziskovce...už by to slovo měli zanést do pravidel češtiny, aby v tom nebyl takový zmatek.
Taky tak uvažuji jako vy mám také dům, ale činžovní a bydlí v něm i mé děti, samozřejmě zadarmo, říkám si co bude, až tu nebudu. Kdybysme mohli jim ještě odvrátit krutý osud? Jestli máte ještě chut emigrovat do Austrálie, já jsem tam emigrovala v 68osmym ale, vratila jsem se, stýskalo se mi. Dnes už si nevyberete, v Austrálii je muslimů taky hodně a určitě jich bude čím dál víc. Navíc jestli chcete emigrovat a máte již nějaká léta tak to pro staré lidi není, znáte to nikdy si tam nezvyknete a bude pořád plakat. Navíc si myslím, že Austrálie ani Nový Zéland emigranty nepřijímá. Prodat dům nebo ne, peníze přestanou mít cenu, zbyde vám dům, ale ona situce se může vyvrbit úplně jinak. Jak začnout být muslimové v převaze, budeme jí muset ustupovat, a když nebudou mít kam jít, tak se muže stát že zazvoní u vás doma a dejte nám dům. Nedáte, máte smůlu, vy a celá rodina to je realita a může se to stát hodně brzo. To se samozřejmě může stát i s bytem. Je to všechno na dlouhou diskuzi, ale at to beru jak to beru, tak zemřu doma a mí potomci se s tím budou muset nějak popasovat už to bude na nich. Nám taky naši prarodiče nenechali tady nic moc, celý život v komunismu, otci vzali živnost, pak v dole, bát se promluvit, a ted takový absurdistán a nakonec se z nás stane sultanát. Lidský celý život je v průběhu staletí jako kapka v moři, možná ani ten sultanát nevydrží a kdoví co přijde potom, lidi se budou rodit stále a přizpůsobí se tak jako my.
Taky nad tím přemýšlím. Kdo ví, jak to všechno bude. Poslední dobou stále víc politiků začíná otevřeně mluvit o negativech migrace. Věřím, že bude stále větší tlak, aby se situace nějak konzolidovala. Už jsem četla, že by v Německu měli po třech letech, znovu posoudit každého migranta a pokud pro něj pomine nebezpečí, tak ho vrátit zpátky. Ale možná to byl zatím jen návrh, četla jsem to v běhu. Může se, pod tlakem, objevit nějaké nové řešení, kdo ví. Právě ten strach a nejistota jsou nejhorší. Stejné nebezpečí jsou války. A třeba se přetransformujeme do 5D, nebo nám pomůžou Ufouni, kdo ví, jak to všechno dopadne! Peníze se snažím, z větší části, zainvestovat do baráku, protože v dnešní nejistí době, může dojít i k tomu, že nás o ně stát připraví. Mám staré rodiče, takže se dá očekávat, že budu dědit, důchod mám mizerný, myslela jsem, že to bude pojistka na stáří, ale kam s nimi, aby měl k nim člověk přístup a neztratily přes noc hodnotu? Jedině koupit pozemky a u hotovosti se klepat, abych o ni nepřišla. Jsme už staří, můžeme přijít i o důchody, kdyby se něco semlelo.
o, síly už ubývají, bojím se pomyslet! Noční můrou je rodina dcery s malými dětmi, další Sci - fi. Přestáváme být v klidu, mít své jisté a do duše se vkrádá strach... Říká se, že nejistota je horší než jistota.
Musíte si uvědomit, že země EU mají všechny armádu a policii. Jestli se na nás přivalí hromada podlidí (jak je asi vnímáte), tak se bránit dokážeme. Sice máme ještě pořád sem tam takový ty zvláštní tendence jako starat se o lidi v nouzi, neposuzovat celek podle jednotlivců nebo snažit se o korektní informace s potvrzenými fakty a podle oficiálních statistik, ale nebojte...populistů přibývá, lidi jsou fanatičtější než dřív, s informacemi na internetu často neumějí pracovat, u nás v zemi máme Zemana, kterýmu nevadí si sem tam zalhat a věří mu hodně lidí...takže se nějakých ideálů a pravdy a lásky asi bát nemusíte. Migranti minimálně u nás v zemi skoro nikoho nezajímají, protože se vyplatí na ně nadávat (přinášejí politické body), tudíž k nám je EU i přesto, že vyhrožuje, že nám přestane dávat peníze, neprotlačí. To spíš vystoupíme z EU a žádný peníze (ty miliardy, kterých máme každý rok přebytek) už nedostaneme. Pak se dokonce zbavíte i všech sluníčkářů, protože málokdo, kdo má svědomí a ideály, bude mít taky trpělivost v tomhle zůstávat. A všichni budou happy. Teda jenom na chvilku, protože karma je mrcha.
Máš to bohužel zcela pomotaný. Od oficiálních zdrojů už prodoudí pouze dezinformace. Nebo proč si myslíš že každý útočník co pomlátí nějaký lidi a řve aláhu akbar je a teď cituji-duševně narušený jedinec,co nemá s islámem vůbec nic společného a jednal sám,jako já teda nevím,ale nepřijde ti to divný?
Na to slovo populista už začínám být těžce alergický a nejsem sám. Protože vládnoucí elity tak označí každého,kdo nejde s nimi a kdo má jiný názor než oni. Nebo proč by měla být například snaha o opuštění evropské unie a zastavení migrace populismus,nebo snad přímo nacizmus? Je to prostě jen jiný,a správný názor. Ovšem teď ještě hodně lidí na západě na slovo populismus slyší a když o někom řeknou že je populista,pěkně demokraticky se zbaví svého protivníka.
A ještě k tý dobročinosti. Ono je hezký někomu pomoct,a i kdybych připustil že velmi malá část těch lidí pomoct potřebuje,tak evropa prostě není nafukovací. Prvně se prostě musíme postarat o svoje lidi,o svoje důchodce,o svoje nemocné,o svoje děti. Opravdu velmi mě točí když vidím sbírku víček na nějaký nemocný dítě,a přitom jeden migrant by tu měl dostat přes 20 tisíc měsíčně,za nic-to si 50% populace ani nevydělá.
A ještě k tý armádě a policii. Počty těchto lidí,myslím migrantů se zdvojnásobují během jedný generace. A po čase samozřejmě začnou i v tý poliici a armádě sloužit. Až začne jít do tuhýho,tak nebudou obránci vědět po kom střílet dřív,jestli po nepříteli nebo jestli po sabotérovi co mu ze zadu podřízne hrdlo. Tím dojde samozřejmě k tomu že se ozbrojené složky začnou rozpadat a dojde k velmi dlouhé a krvavé občanské válce,která může mít jen jednoho vítěze..ti druzí prostě budou muset být vyvražděni-a teď je otázka jestli to budeme my nebo přistěhovalci
Římská říše zašla úplně stejně,prvně pokroucené morální hodnoty-rodina,vlastenectví a děti jsou dnes vnímány jako něco zastaralého,dnes frčí genderově vyvážená monstra,volné svazky a kariéra,pak velké počty přistěhovalců a nakonec barbaři pálí řím. Stejný to bude i s dnešní evropou
Ono je to těžký...vy nevěříte oficiálním zprávám těch, co vyšetřují případy, které se staly a zpovídají příbuzné, známé nebo třeba sousedy pachatelů...tak čemu věříte? Zprávám na parlamentních listech od těch, kteří k ničemu z toho nemůžou mít přístup? To je pro vás zřejmě důvěryhodnější...?
Problém je, vycházíte z toho, že vraždění je prostě něco, co je pro určitou skupinu lidí typické a normální...že to je vlastně to, co oni prostě dělají. Takže kdykoliv čtete, že terorista byl duševně nemocný, tak si řeknete něco jako- to jsou lháři! Zase nám lžou! (z neuvěřitelně neuvěřitelných konspiračních důvodů, kterým dáváte větší váhu) Místo toho, abyste si řekl- hmm, zabíjí lidi, asi úplně normální nebude. (zkuste si místo muslima dosadit bělocha a voila- už vám to dává smysl, že?)
My máme peníze na postarání se o děti (víčka už prosím nee...:D). Máme peníze na zakázky za miliardy, na operace armády v cizině, na rekultivaci dolů. Co bysme neměli peníze na nemocné děti? Jestli je jim stát nedává, je to ve vadné sociální politice. Stěžujte si na politiky, ne na to, že ty peníze dáváme i někam jinam.
Samozřejmě důkazy nemám,a konspirační teorie rád nemám taky,ale tohle už je tak naivně debilní že se divím že o tom pochybuješ a že jim to vůbec ještě někdo žere. Ano,samozřejmě útočník nemusí být muslim,případy šílených střelců a různých psychopatů jsou třeba i u nás. Ale v 90% případů,když je útočník severoafrického vzezření a vykřikuje hesla v arabštině,tak je to automaticky v prvním příspěvku popsaný případ psychopata. Jen ve velmi málo případech,aby už to nebylo tak do očí bijící řeknou že to byl terorista napojený na islámský stát ale že taktéž nemá s islámem vůbec nic společného.
Problém je že pro muslima je zabíjení normální,a podle koránu kdo to nedělá není dobrý muslim. Když tu tak obhajuješ islám,četla jsi korán? Já ano a mírumilovná knížečka se jménem mein kampf je proti tomu jenom takové naivní dílo plné dobrých věcí. I takový Stalin musí z pekla jen tiše závidět,že je ještě něco fanatičtějšího než jeho kult osobnosti.
No a vvvo tom to je dokud nebudou peníze pro naše lidi,tak se budou cpát migrantům? proč musí být nějaké tříkrálové sbírky,kuře a podobný voloviny když podle tebe jsou peníze na všechno? Ony by třeba byli,ale k potřebným je nikdy nedostaneš,všichni politici si budou hrabat ať je tam kdokoliv. A když je dají migrantům,myslíš že si sáhnou do svých tunelů a zlodějin? Ne nesáhnou,uberou důchodcům důchody,matkám mateřský atd atd...Migranti si budou kupovat drahý hadry a mobily,semtam si zahrají halal strike s autem do kuželek a důchodci budou chcípat hlady třeba i bez zdravotní péče kterou si nebudou moct zaplatit.
Já nevěřím ničemu,oficiální média mlží a lžou,alternativní média přehánějí a přidávají. Když se dostaneš tak někam mezi ně a zapojíš do toho logiku a mozek,dostaneš pravdivou informaci.
Já osobně si nemyslím že projekt společné evropy je špatná myšlenka. Ovšem nyní je tam všechno tak špatně,že nezbývá nic jiného než se to snažit zničit. Dokud bude EU rájem bláznů se sebedestruktivními sklony zcela odtrženými od reality,dokud bude evropa rájem byrokratů co jsou schopni vymyslet takový voloviny jaké mají mít výkony vysavače,dokud bude mít evropa otevřené hranice,dokud bude evropa rájem bláznů co odzbrojí vlastní občany aby byli pro teroristy jako ovce na porážku a dokud bude evropa potlačovat demokracii v rámci boje za demokracii,nikdo normální tenhle spolek chtít nebude. Ti ještě normálnější proti němu budou aktivně bojovat. Naše země si prošla hodně zlem,ve 20 století se tady vystřídali téměř všechny systémy zla a myslím že češi zkrátka nestojí o další diktaturu a genocidu
Když muslimové kritizují islámský stát, tak to znamená co podle vás? Taky lžou? Ty největší útoky z posledních let, byly připsány lidem napojeným na IS. Dává to smysl- lepší organizace, lepší zbraně = víc prostředků.
Píšete, že pro muslima je zabíjení normální. Kolik muslimů v EU spáchalo za posledních 5 let teroristický útok? 150 odhadem (možná je to přehnané)? Odhaduje se, že v EU je 19 milionů muslimů. Takže teror spáchalo 0,001% muslimů v EU. Jak že jste to říkal? Že je to naivně debilní?
K tomu argumentu čtení Koránu (který mimochodem obsahuje stejné množství pozitivních částí jako negativních), vám sem akorát hodím jeden odkaz- nazory.aktualne.cz/...
Neziskové organizace a sbírky patří k našemu systému a stát je dotuje. Ony existují s podporou státu, ne kvůli nefunkčnosti státu.
Prosím, ukažte mi jednoho migranta na podpoře, co si kupuje luxusní hadry. Prosím.
EU má svoje chyby, ale to neznamená, že je na ní špatně úplně všechno. Bral jste teď někdy v poslední době nějaké prášky nebo jste byl v nemocnici? Ta blbá EU umožňuje, aby se k vám přístroje a léky vyvinuté mimo ČR dostaly bez průtahů- proč? Kvůli společnému systému kontrolování kvality a společným směrnicím. Jasně, už si nemůžete koupit pomazánkové máslo...já vím.
Nemáte rád konspirace, ale věříte jim.
Ono hodně lidí dělá chybu že islámský stát řadí mezi jakési jiné muslimy,ale to není pravda,to jsou jen muslimové,co se fanaticky a do posledního písmene řídí svým koránem.
Ano v koránu jsou i pozitivní pasáže,ovšem v zápětí je ty negativní zcela vyvrátí. Třeba pozitivní pasáž je věřte si čemu chcete. A vzápětí někde dál je pasáž zabíjejte nevěřící všude kde je najdete,škoďte jim a děljete jim různá protivenství. Tak jako divíš se těm muslimům že jsou pak takoví? já teda ne,co si mají z tý knížky schyzofeního pedofila mohameda vybrat.
Ano útoky možná opravdu spáchalo´´jen´´třeba nějakých 200 muslimů...ale v jednom mají přece jen pravdu,že to jsou asi vážně šílenci kterým už na ničem nezáleží a je jim jedno že zahynou. Ovšem třeba jen na jedné německé škole v obohacené oblasti,30-40% mladých muslimů veřejně sympatizuje s islámským státem a dalších 30% s těmito myšlenkami souhlasí. A takoví nepůjdou nyní udělat nějaký sebevražedný útok,takoví si počkají,až jejich počty výrazně narostou a pak to přijde. Dobře vědí že jsme pořád mnohem silnější a kdyby začali nějaké organizované vraždění,tak že je prostě rozdrtíme-na to jsou zase mazaní. Ono ne všichni touží zemřít mučednickou smrtí pro aláha,ale chtějí nás zotročit a vyvraždit až budou mít převahu,pohodlně.
Ty jo nejsi s tou podporou trošku tak švihnutá? Ty jsi neviděla ty noční záběry uprchlíků na lodích,jak svítí jeden ajfoun vedle druhýho a trika adidas? Jak k nám přišli iráčtí křesťané a velmi hezky nazvali nabídnuté byty přemalovanými kravíny? A takových věcí bych tu mohl jmenovat do nekonečna,třeba jak migranti házeli nabídnuté jídlo a deky do kolejí,že to žrát nebudou a že si máme my nevěřící svině podobný sračky strčit někam.
V současné době má EU takovou převahu negativ,že ani nějaké léky neobhájí její existenci
Tak mluvíte o dávkách pro imigranty nebo o tom, že nevěříte, že by migranti potřebovali pomoct, když mají smartphony (mimochodem jedinej jejich prostředek pro komunikaci s příbuznými/orientaci během těch měsíců poutě/prostředek k nalezení třeba místa, kde se napít)? Ono záleží které zdroje si čtete...když budete číst přímo to, jak se celá situace organizovala, tak zjistíte, že stany a deky se například spálily kvůli hygienickým důvodům, protože byl nedostatek desinfekčních prostředků...když to pak na mnoha serverech popíšou jako- "migranti si dělají táborák z věcí, co jsme jim dali!", tak to pak sdílí tisíce lidí a obecný názor je na světě.
Tak například ta pasáž, co jste napsal, jsou slova z historické události, ne pokyn Boha k tomu, aby muslimové zabíjeli nevěřící, kde je najdou. Týká se to konkrétní události- války v počátcích islámu. Já taky nemám ráda islám (jako obecně většinu náboženství), ale nemůžete si překroutit význam a pak si myslet, že o islámu víte pravdu (to stejné platí o křesťanství...můžu vám napsat úryvky z Bible a budete si myslet, že je to to nejzkaženější náboženství, stejně tak vám můžu poslat úryvky, které budou ukazovat opak). Přečtěte si, prosím, ten odkaz, co jsem vám poslala.
Když udělá Němec něco špatného, myslíte si, že jsou všichni Němci špatní? Tolik k vašemu argumentu s iráckými křesťany (jinak jsem si nezjišťovala podrobnosti). I imigranti jsou dobří a špatní. Ale novinové titulky vám popíšou jenom činy těch, co udělali něco špatného. A kdyby vám popsali činy těch, co udělali něco dobrého, tak to hodně lidí (nejspíš i vy) bude brát za propagandu a tím spíš budou naštvaní. Nezbývá než se nenechat novinovými titulky příliš zblbnout.
klera:
už se na to obhajování vykašli, udělej si tam někam výlet, at už konečně získáš svůj opravdu vlastní názor a nepindej zde sluníčkářské kydy podporované tím co kde vyčteš na internetu
bmbx
- ale na druhou stranu - takoví lidé, jako "klera" to budou mít jednodušší s přizpůsobením se nové realitě a nebudou trpět jako ostatní - pokud se s tím fakt nedá nic dělat ! - co my víme, jak to tady dopadne ...
Mě je z vašich předchozích příspěvků jasné, že vy nejste z těch, co by dokázali respektovat cizí názor, maximálně toho druhého urážet nebo všechno překrucovat, abyste byl "vítěz" diskuze (aspoň podle sebe). A tohle je další z vašich zbytečných výpadů. Štěstí, že jste tady výjimka.
klera:
tak nevím, nikde ti žádný svůj názor, svojí pravdu nevnucuji, jen doporučuji udělat si někam výlet. Já jsem na rozdíl od tebe měl možnost poznat muslimské země na vlastní oči, nejsem rasista a je mi jedno jaké kdo vyznává náboženství. Jedno je ale jisté, mísení tak rozdílných kultur prostě není možné. A ani si nevzpomínám, že bych někoho někde urážel. Je normální přesvědčovat v diskuzi toho druhého o vlastní pravdě, ale tvoje sluníčkářská naivita je prostě moc. Když se poohlednu zpět v této diskuzi, tak bych si nebyl zcela jist tím kdo zde chce být vítěz, kdokoliv cokoliv zde napíše co se týká v neprospěch muslimů, tak klera má hned hromadu argumentů, bohužel vyčtených z internetu. Pokud budeš moci porovnat Bibli a Korán, tak konečně ti dojde kde je opravdu víc násilí a muslim je navíc myšlenkovými pochody o několik set let zpět, pro něj smrt je běžná věc. Kolega byl nedavno pozván v takové zemi na prožití volného času na veřejnou popravu - chápeš konečně alespoň malinko nějaký rozdíl? Už jenom to, že se někde veřejné popravy, veřejné bičování, kamenování pořád dějí? A že to je zábava jako kdysi u nás ve středověku?!
Mě drtí, když někdo mele nějaké teorie vyčtené z internetu, dnes je každý druhý lékař, každý druhý inženýr protože si co potřebuje naštuduje z internetu
Až z tvých názorů, ať už jsou na jakékoliv straně bude alespoň malinko cítit, že ti je víc než "náct" to bude pohoda
Já mluvím o celku. Hodně často slýchám že afričani mají tak bídné příjmy že jim to sotva stačí na obživu a často prý ani to ne. Takový ajfoun by pro ně teda měla být věc ze vzdáleného vesmíru na kterou nedosáhnou ani celoživotní prací. Já se tomu nesměju,já na to poukazuju. A pak mi vysvětli,jak takový afričan z bídných poměrů,vezme peníze na to aby přešel velký kus afriky,pak hlavně,aby zaplatil velmi drahou pašeráckou loď-na to bych snad neměl ani já a kde při tom vezme ještě peníze na ten ajfoun a značkový oblečení. Jako člověka musí napadnout že je někdo organizovaně financuje(muslimští šejkové,americké organizace...těžko říct)
Sociální systém spolu přece souvisí a hned jestli jsi trochu chytrá z toho máš rovnici. Stát dá neměnnou částku,migranti odčerpají podíl X a našim lidem závislým na dávkách zbyde podíl Y který bude závislý podle toho jak velký bude podíl X...čili čím více peněz pro migranty,tím méně peněz pro naše lidi,stát víc nedá a někde se to vzít musí. Pak budou důchodci za celoživotní práci někde chcípat hlady v rozpadlý ratejně bez elektriky a migranti,aby nás EU nepeskovala,budou brát 20 tisíc měsíčně za nic.
Ten sluníčkářský článeček co jsi sem dala to je demagogie jak prase. Ano bude kulturní rozdíl mezi katolíkem z moravy a katolíkem z mnichova nebo jak to tam je,ale v náboženství budou oba téměř totožní,oba budou číst bibli,modlit se v kostele otčenáš nebo jiný motlitby,oba se budou zpovídat ze hříchů atd atd.. To znamená že jsou i kulturní rozdíly mezi muslimy,jiný bude muslim z afghanistánu a jiný třeba z maroka..ale v zásadních otázkách budou taky stejní,taky 5x denně padnou na hadr,semtam pomyslí na genocidu evropy,semtam pomyslí na nějaké to kamenování nebo hromadné znásilnění bílých odhalených prostitutek,semtam pomyslí na to jak ještě víc tyranizovat svoje manželky a jak ještě líp a bolestivěji podřezat zvířata. Všude na světě jsou morální rozdíly,ale každé náboženství ač se na světě trochu liší,v zásadě je téměř stejné
O němcích už si nic dobrýho nemyslím ani teď,ekofanatičtí sluníčkářští naivní cvoci,co lezou do zadele buď hrobařce evropy merkel,nebo ještě horšímu zvířeti,negramotovi a alkoholikovi schulzovi. Fakt němci jsou hrobaři evropy,první světová a komunismus,druhá světová a nacizmus,teďka ekofašizmus a islám...měli by sednout do díry a nedělat nic,protože ať udělají cokoliv,vždycky to evropa odskáče
Ty tvoje hygienické důvody jsou k smíchu,podobný naivní sluníčkářky jako jsi ty,dávaly migrantům bagety a nějaký minerálky,všechno to skončilo v kolejích,a ne jednou. A stany si většinou zapálí když se nepohodne ten klan muslimů s jiným klanem To já klidně uvěřím tomu že nějaký migrant může udělat něco dobrýho,taky nevěřím tomu že jsou všichni islámem vygumovaní negramotní bezmozci,ovšem takoví jsou tam bohužel ve velmi malé menšině. Takoví chodili do evropy spíš v těch 80 letech,když sem třeba přišli studovat univerzitu. V takových bych přínos i viděl...ale v tom co sem jde dneska,v 95% jeto čistý zlo
Ono je logické, že cestu si můžou zaplatit jenom ti bohatší z nich...jinak smartphone z rozvojových zemí není stejný jako smartphone třeba z Evropy. Velké firmy běžně posílají do chudších zemí tzv. recyklované mobily nebo mobily okleštěné o nějaké funkce (tzn.- jsou levnější). Podle tohodle článku z roku 2013, mají tři čtvrtiny Afričanů mobil. rozvojovka.cz/... Takže ne, to už vážně neznamená něco luxusního...ani pro ně, spíš to znamená nutnost. Kdybysme se bavili o Sýrii, to nebyla před válkou žádná chudá rozvojová země- například univerzita v Damašku spolupracovala s naší zemí...proto tu máme docela dost syrských doktorů (přišli ještě před válkou). Další věc- ti lidé neměli kromě mobilů a oblečení nic dalšího, to uznáte i vy, ne? Ne zrovna obrovské jmění.
Podle EU máme přijmout nějakých 4000 uprchlíků. Pokud budou dostávat 20 tisíc měsíčně, jak píšete, bude to dělat 80 mil. Kč na měsíc. Pokud by se stát rozhodl ušetřit zrovna na důchodech (o čemž pochybuju...protože taková vláda by to měla na příští volby spočítaný), tak každý důchodce přijde o 27 Kč měsíčně (důchodců je 2,9 mil.). Přijde vám to vážně tak hrozný? I kdyby se počet uprchlíků zdvojnásobil, bude to 54 Kč.
V čem se neliší je vážně jenom to "padnutí na hadr". Ono je těžko se o tom bavit, když jste přesvědčený, že mají za povinnost způsobit genocidu nemuslimského obyvatelstva. To už je takovej "fakt", o kterém se nepochybuje, i když je to blbost. Píšete morální rozdíly tu jsou- takže tam zřejmě nepočítáte zabíjení? ...
Dobře, tak si tam dosaďte třeba Rakušany, Slováky nebo Brazilce...to je jedno.
No, to povězte těm, co v těch táborech pracují, jak zabránit infekcím...chtěla jsem vědět, jaké mají zkušenosti ty "naivní sluníčkářky"(ale "sluníčkáři"tam byli ve větším počtu)...ti vám o žádných odhozených bagetách nepoví...jenom o tom, jak jsou lidi různí. Někdo je strašně vděčný jenom za kus igelitu, někdo se hrne k oblečení a nedbá na ostatní. Ale hlavně vám řeknou, že jsou to lidi. Lidi, co leží v bahně a nad nima vojáci, lidi, co se prodíraj děravýma plotama, lidi, které vykořisťují převaděči, lidi, které znásilňují. Přijde mi, že spousta lidí u nás zapomněla, že ti uprchlíci jsou taky jenom lidi.
Proč si myslíte, že jsou v menšině? V novinách si o nich logicky nic nepřečtete, protože to není zajímavý a vzbuzující ty správný emoce.
Klera-
- no lidi, jako živočišnej druh v poslední době nějak moc nemusím ! - spíše se mi zdá, že ochranu potřebují čím dál více bezbranná zvířata a příroda. Možná je to tím, že už nejsem mladá, takže mi chybí ten patřičnej "elán" a rozhled.
Ale nebojte - vývoj se nedá zastavit a staré pořádky nakonec ustoupí těm novým, mladým a pokrokovým. Řekla bych, že tak jako Vy smýšlí nejméně 30% lidí, takže se multikulturnímu světu nevyhneme - už jen proto, že nás onen "svět" hravě přemnoží. My můžeme jen tak akorát mlátit ručičkama a nožičkama a rozčilovat se na netu - a to je asi tak všechno. Bohužel.
klera
- no vždyť říkám - není úniku.
A jak že smýšlím? Ke spočítání si, že těch několik tisíc lidí, co po nás EU chce, abysme přijmuli, nebude ekonomický problém, zvládne absolvent 7. třídy. Pochopit, že přečtením několika vět Koránu nezjistíte, jak myslí muslimové, snad není tak těžké. Každý si taky může zjistit, jak dopadly spory, které se týkají muslimů u nás nebo v zahraničí- u nás spor s tou muslimskou dívkou, ve Francii burkini, v Rakousku myslím zakázali burku, to už si nejsem jistá...(lidi to oslavují, ale aby si uvědomili, že tady vlastně lidi přikazují ženám, co smějí a co nesmějí nosit, to už jim nevadí...trochu pokrytectví, že).
Myslím si, že smýšlení lidí se nezmění jen tak, je způsobeno změnou společnosti. Globalizace je nevyhnutelná vzhledem k tomu, v jakém žijeme světě.
Nemyslete si, já bych taky nejradši zůstala zabarikádovaná jenom s lidma, co znám a na cizince se vykašlala. Řekla bych, že je to přirozený. Ale když si odmyslíte nějakou tu humanitu, tak tady furt zůstává fakt, že sami nedokážeme přežít...když se teď vyflákneme na ostatní v Evropě, tak se pak ale nemůžete divit, když se oni (zase) vyfláknou na nás. A co tady je lidí, kteří na jedné straně zatracují Francii a VB, že se na nás v min. století vybodli a teď nehodlají vyjít ostatním zemím ani trochu vstříc...a pak se na nás zase vybodnou a oni zase budou nadávat, jaký jsou to podrazáci. A takhle pěkně dokola.
klera:
stále pěkně dokola? Ne, bílých bude čím dál tím méně, pokud nevyhynou úplně, tak budou otročit ve společnosti která se vrátí o několik set let zpět. Takoví jako ty to jen urychlí. Každý živočich si přirozeně chrání své teritorium, jen člověk dělá všechno naruby
Jediné v čem s tebou souhlasím je ta sýrie. Ano to nebyla žádná rozvojová země,ještě v roce 2009 jsem tam byl a bylo tam hezky,hezká čistá města. Dokonce tam mám i příhodu s místní policií,jsme se ztratili a policisté když viděli v noci dva cizince na ulici,šli se nás zeptat co se stalo. Když jsme jim řekli že jsme se ztratili,bez jakéhokoliv doprošování nás odvezli na hotel a ještě se omlouvali. Ano byla to celkem pěkná země,i když muslimská,pro cizince tam bylo v rámci muslimských zemí bezpečno...všechno až do doby,než tam začala EU s USA šířit svoji humanitární demokracii,až do doby než začli podporovat všechny možné i nemožné teroristické organizace jenom aby svrhli asada...přesně ty samé teroristy a radikály,které asad bez milosti likvidoval...čili další z mnoha důvodů proč EU a establišment nesnášet.
Podle EU máme přijmout 4 tisíce uprchlíků,kolik to bude za 10 let s tím že jejich počty rostou exponenciálně a pracovat z nich bude tak 5%?
Ano mají tu povinnost,každý muslim má povinost šířit víru mečem. V tom se od středověku nic nezměnilo a území které už jedou dobyli,považují navždy za svoje,takže v podstatě celý španělsko a balkán až k vídni. A šíření dále se rozhodně bránit určitě nebudou
No máš pravdu že mnoho,hlavně naivních sluníčkářek už nepoví,co byly zavražděný po kolektivním znásilnění.
Nejsi náhodou kapku mimo? Naše uplacený média,mají po každém teroristickém útoku povinnost najít muslima,který zachránil dva černý pejsky nebo něco podobnýho. Jenže ono není o čem moc psát právě jen proto,že tam převládá ta jejich zlá většina
Ale ono je o čem psát. A píše se...jenom ne na Parlamentních listech, We are here at home, Nově nebo Primě...Vy mi říkáte, že jsem naivní a pak napíšete větu- zlá většina. Zkuste se, prosím, zamyslet nad tím, proč si tohle myslíte. Sám píšete, že máte pozitivní zkušenosti ze Sýrie, o negativních zkušenostech nepíšete. V Evropě jsou miliony muslimů. Vsaďte se, že zprávy vypovídající o negativních věcech, co muslimové provedou, si weby, které sbírají co nejvíc kliknutí, nenechají ujít (kromě všech těch hoaxů, co vypouští). A pak se to rozšíří jako vlna po emailech, webech, facebooku atd. To jste toho četl vážně tolik? Nebo si myslíte, že to establishment zatajuje a proto o tom nikdo nepíše? Kde teda berete tu jistotu, že se to fakt děje...čistě z principu, protože prostě nevěříte? Snad vám to musí připadat trochu mimo...Nebo fakt věříte, že se muslimové v tichu a klidu připravují na genocidu Evropanů? To je vážně už paranoia...Proč vám ti muslimové v Sýrii pomohli, když vás mohli v klidu u sebe doma zabít, aniž by s tím kdokoliv měl problém (vždyť většina muslimů by s tím souhlasila a bylo by o jednoho nevěřícího psa míň, že?). Tohle jednoduše nedává smysl. Nepotřebuju být sluníčkářka, abych viděla, že to postrádá logiku.
Tomu, že to západ "podělal", věřím. Ale proč kvůli tomu rušit EU? Nevidím smysl.
Kdy začala migrační krize? Po tom, co se to rozpadlo v Sýrii. To by musela být vážně obrovská náhoda. Chápu, že nevěříte oficiálním statistikám, že největší podíl mají Syřané (národnost se zjišťuje taky pomocí tlumočníků, kteří poznají přízvuk, znají jazyk, takže když se třeba Eritrejec vydává za Syřana, tak moc neuspěje). Ale nemůžete si snad myslet, že je to fakt jenom shoda okolností.
Problém jsou převaděči, kteří si na tom postavili svůj business...
Jaké sluníčkářky byly zavražděné po kolektivním znásilnění? Jo, oni to nemůžou povědět, takže si o tom nikde nepřečtete a to je důkaz toho, že se to děje nebo jak? To mi přijde trochu moc za roh.
Ze sýrie mám pozitivní zkušenosti,ale to je dáno spíš tím že tam jsme byli jako turisti. V letovisku nebo ve velkých městech. Naopak hodně špatné zkušenosti mám z albánie,což by jsi si řekla že by to mělo být lepší,protože je to evropská země. Tam jsme byli jako cestovatelé,ne jako znudění turisti,takže jsme procestovali i hodně venkova. No a tam jsme viděli právě to o čem je islám. Moje žena musela mít šátek na hlavě,jak jsme vyjeli z menšího města do jedné horské vesnice,hnedka tam na nás vyběhla jakási tlupa,že odhalená žena je proti islámu a měli jsme vážně namále. Taky jsme tam viděli pravé halal porážky zvířat-takové porážky z kterých by všichni ochránci zvířat dostali mrtvici-se zjevně úmyslným cílem způsobit tomu zvířeti co největší bolest. Pak tam moje žena dostala nějakou střevní infekci. V nemocnici,jestli se tomu dá tak říkat,se doktor bavil jenom se mnou,jako by pro něj žena byla něco úplně bezcenýho. Taky jsme tam poznali tolerantnost muslimů. V jednom menším městě,tak cca 3 tis obyvatel,byl i jeden kostel a křesťanská menšina. Na nedělní mši když se křesťané scházeli na modlitbu,byli celou dobu terčem verbálních útoků jakýchsi místních mladých spratků(15-25 let). Kostel z venku posprejovaný,vymlácená okna. Na střeše i stopy po nějakém starém požáru. Bylo mě z toho hodně špatně,odjeli jsme dřív a už nikdy se tam nevrátili.
Taky mám příbuzného v německu a ten mě taky psal jak to jde o 10 k nule. Do čtvrti ve které bydlí,se sestěhovalo spousta tady těch rádoby válečných uprchlíků. Z pěkné německé čtvrti,se během 5 let stalo nebezpečné místo,kde není radno v noci vycházet,každé ráno je tam nějaké auto zničené,nebo něco zničené..a kriminalita stoupla asi o 200%.
Já aoudím o islámu taky hodně z vlastních zkušeností,nebo přímo ze zkušeností lidí
Proč by nás v sýrii zabíjeli? Z turistů tam tehdi měli obrovský příjmy. I když pro sebe netuším co si myslí,tak tohle si určitě dobře rozmyslí. Bez turistů by jim vypadla obrovská část přijmů.
Ano souhlas že hlavní migrační krize započala se syrskou krizí. Ale zase to jen potvrzuje to co jsem psal. Ti lepší muslimové,jestli se tomu tak dá říct,bojují v syrské armádě za svoji zemi,proti terosristům a proti islámskému státu. A ten zbytek je právě buď ti teroristi,nebo těm radikálům co se nechce bojovat,tak sednou na loď a hurá do evropy-to jsou právě 95% těch uprchlíků.
Západ toho podělal už tolik že se obávám že ani radikální reformou se to nespraví. Tohle prostě musí skončit. Po tom by klidně mohlo vzniknout nové společenství evropských států,ale už postavené na úplně jiných principech Na podpoře rodiny,na ochraně hranic proti vetřelcům,na ochraně národních států a společného obchodu. Bez milionů ekobuzerace,byrokracie,diktatury a podobných věcí. EU mě přijde jako bestie napojedná na přístroje,kterou se snaží udržet paraziti a zmrdi při životě za každou cenu. I přes to že to lidi nechtějí,že nemají žádnou vizi,žádnou perspektivu...snaží se udržet u moci jako bolševici na konci 80 let. Ale každý ví že to musí prasknout
Já bych tomu věřila, že v Albánii to bylo horší...nevím kdy přesně, asi před několika lety, se řešil případ zavražděných Čechů...je to dýl, co jsem četla, že tam vládne mafie, korupce a na druhou stranu chudoba je neuvěřitelná atd. Vím, že Sýrie na tom byla líp.
Tak to nebudou uprchlíci z téhle krize, vzhledem k tomu, že začala asi před 3 lety. Jestli Německo nezvládlo integraci, je to jejich problém, který musí začít rychle řešit. Na druhou stranu- moje sestra bydlí v Mnichově, kam asi víte, že bylo směřováno hodně uprchlíků a žádný problémy nemá...cestuje přes město na kole, kolem nádraží...třeba má ale jenom štěstí.
Já věřím tomu, že západ udělal v Sýrii bordel, ale to, že Asad zavírá ve velkém lidi a mučí je, je nepopiratelný fakt (nemyslím si, že Asad je hlavní problém...holt je vyhrocená situace...kdyby odešel on, možná by přišel někdo horší). Radíte těm lidem, aby bojovali po boku toho, před kterým sami prchají? Za monitorem počítače je každý hrdina...posílám video Syřana, který se v Řecku zapálil potom, co mu dvakrát odmítli statut uprchlíka. Myslíte, že se natolik dokážete vcítit do jeho situace, abyste mu řekl- měl jsi tam zůstat a padnout za zbytek svojí vlasti..?
Brexit dopadl těsně...takže nemůžete říkat, že to "lidi nechtějí". Většina možná...ale těžko říct, jak v EU jako celku. Proč rušit EU a ne změnit pravidla? To se dá. A jsou strany, které jsou kritické vůči EU, ale přitom v ní zůstat chtějí, jsou politici v evropských institucích, kteří nahlas říkají- omezme pravomoce Evropské komise, dejme víc pravomocí jednotlivým státům, pojďme změnit pravidla.
Oni v tom německu taky nejsou jen syřani. Ještě před syrskou krizí tam proudili i jiní uprchlíci. Ale říkal že tady s těmi rádoby válečnými uprchlíky ze sýrie šlo do kopru úplně vše,že pokud se situace nezlepší,půjde zpět,že ani lepší výdělek za to nestojí,bát se při nejlepším o majetek.
To je ale problém všech muslimských zemí. 80% muslimů si nedovede poradit s demokracií,protože jsou zkrátka od nás pozadu..a to nemá být výsměch,třeba křováci někde z džungle by si taky neporadili s naší formou demokracie. Arabské země zkrátka potřebují diktátora. Diktátora který bude jakékoliv formy odporu tvrdě potlačovat a všechny formy radikalizace taktéž. Jedině tak lze krotit choutky muslimů po světovládě,terorismu a genocidě nevěřících a zároveň aby ta země byla i bezpečná a prosperující. A zkrátka bez nějakých obětí nebo věznění se to neobejde
Jestli je to video pravdivé tak mě to nijak nevzrušuje,i u nás by se našli lidi,kteří v případě ohrožení naší země by se radši zabili,než by ji šli bránit. A bylo by jich nemálo. Stejně jako jsou upalující se šílenci u nás,tak i u nich,na tom nevidím nic divného. Víc mě spíš zajímají uprchlíci,házejících po makedonských pohraničnících kameny a zápalný lahve,s cedulemi otevři nebo chcípni. A když tenhle uprchlík dvakrát nedostal azyl,což je i na poměry EU nějak zavánějící,tak s ním asi bylo něco v nepořádku. Nejspíš nějaký kat islámského státu,kterého už přestala bavit monotóní práce sekat hlavy v poušti,tak si chtěl chudinka zahrát halal strike v evropě.
Nevěřím tomu že je EU životaschopný projekt. Už s principu,i po účinných reformách by k tomu mělo stejně plno lidí takový odpor,že by to nepřežilo. Představ si třeba rok 2000,tehdy do EU všichni chtěli a představa že by někdo mohl vystoupit byla zcela nemyslitelná. Dnes je situace velmi odlišná. V rakousku vyhrál eurohujerský prezident jen o fous a jen proto,že proevropské strany zmobilizovali všechno co mohli,před několika lety zcela nemyslitelné. Brexit,před několika lety zcela nemyslitelné. Marine le Pen-favoritka prezidentských voleb ve Francii-před několika lety nemyslitelné. A i když v nizozemsku protievropský kandidát nevyhrál,tak i tak výrazně posílil. Teď ještě na hodně naivek zabere magický heslo POPULISTA,ale jak se bude situace s muslimy čím dál více horšit a čím dál více lidí bude získávat negativní zkušenosti,případně i o někoho přijdou,jak se bude horšit byrokracie,buzerace a potírání demokracie,budou protievropské hlasy stále sílit a sílit,bestie už pak nevydrží a sesype se jak domeček z karet. Stejně jako komunistické impérium. V 70 letech taky zcela nereálná představa že by se mohl východní blok rozpadnout,a jak to nabralo rychlý konec
No, každý má očividně jiné zkušenosti...sestra si tam udělala kvalifikaci, našla si práci a byt a nikam se stěhovat nehodlá.
Sám jste říkal, že ze Sýrie máte jenom pozitivní zkušenosti...pak jste řekl, že to tam bylo v pohodě, dokud tam EU a USA nezačali šířit "humanitární demokracii". Tak jak je to teda s tou demokracií u nás a u nich? Nehledě na to, že to tam západ rozvracel ještě dřív...sto let zpátky rozdělili lidem na Blízkém Východě území pravítkem a rozdělili tak i zavedené pořádky...Rusko s Anglií vedlo boje na jejich území o jejich vlastní území...Nemůžete říkat zároveň- "jsou sto let zpátky, protože nejsou demokracie schopni narozdíl od nás" a "my se svým prohnilým systémem stejně jako prohnilou USA jsme jim to tam rozvrátili". Myslíte, že když se to tam rozvrátilo, tak se mají jenom oklepat a hned zavést demokracii? Nemluvě o tom, že to rozvracení ještě neskončilo. :D
Kdy jste u nás naposledy viděl upalující se šílence? Myslíte Palacha? Takže možnost, že byl prostě neskutečně zoufalej, zavrhujete...proč vlastně? Jako nevim jak vy, ale kdybych žila v diktatuře, tátu by třeba zavřeli za to, že si oholil vousy, půlka země by byla vybombardovaná, přátelé by nežili nebo by byli v uprchlických táborech, dům bych měla zničenej, tak bych se na tu "vlast" vykašlala hodně rychle. Protože tohle je prostě jejich realita.
No jenže to, že v Rakousku vyhrál Van der Bellen, něco znamená. Marine le Pen není jediná favoritka. A přesně- protievropský kandidát v Nizozemsku nevyhrál. Takže to, že "lidi" obecně jsou proti EU není pravda. Kdyby teda byly účinné reformy, tak určitě přesvědčí další lidi a těch, co budou volit čistě "z principu" (to znamená z blbosti), většina nebude. To máte jako s tou směrnicí proti zbraním. Sice jsou naše zákony skoro stejně přísné nebo přísnější a v tom zbytku se to nikoho netýká, ale stejně se tu zvedá hysterie. Víte proč? Právě kvůli populistům, kteří šíří ty blbosti (strach a hysterii). Abysme si ušetřili další diskuzi- ano, rozdíl v tom nebude. Sami myslivci, kteří proti té směrnici protestovali, řekli- Ano, sice s tím nebudeme mít problém, ale znepokojuje nás to. Tak zase to budou ty principy nejspíš. Další věcí jsou potraviny s nižší kvalitou u nás než na západě. Spoustu lidí si stěžovalo i tady na poradně a byli vážně dost naštvaní. Aha, vy byste rádi společná pravidla v rámci Evropy, rádi byste, aby se velcí prodejci řídili...hmm...že by směrnicemi? Co mi to jenom připomíná...není to náhodou to, co dělá EU? Na jedné straně si stěžují na rozdílný přístup, na druhou stranu by chtěli vystoupit z organizace, která ta společná pravidla zajišťuje. Jistě, že by se to dalo zařizovat i mimo EU, ale proč to všechno radikálně překopávat? To nedává smysl. A ono to jen tak bez směrnic zavedených do našich zákonů prostě nejde...jak jsem vám psala někde výš- v rámci EU máme stejná pravidla pro zdravotnické prostředky. To znamená, že pokud někdo získá povolení vyrábět a prodávat výrobek v ČR, tak není problém ho prodávat i v EU a obráceně. A tohle platí právě i třeba u jídla. Někde jsou třeba výjimky, ale s těmi se počítá.
Milá klero,já jsem poukazoval hlavně na ten rozdíl. Třeba ještě před 5 roky by žádný brexit nebyl ani náhodou. Čili pokud si EU zachová stejné tempo růstu svých odpůrců,maximálně do 10 let je po ní. To je jednoduchá matematika.
Navíc na západě hodně lidí je proti,ale právě vystrašení těmi slovy populismus a slovy o hrozných náccích a extrémistech radši sáhnou po vládních stranách nebo kandidátech. Ovšem hranice mezi tím kdy si člověk řekne pod vousy,nesnáším tuhle šaškárnu a mezi tím kdy si člověk řekne,podpořím každého kdo to zničí je velmi tenká a každým rokem těch lidí narůstá.
Myslím že ten van der něco vyhrál asi o 2%. A to jen díky tomu jakou udělali eurohujeři neskutečnou masáž na city. Vzpomínám si jak tam zaplatli nějaký babce co prošla koncentrákem,aby pronesla srdceryvný projev o nacistech...čili bábě s alzheimrem dali nějaký šušně za šaškárnu,pár lidí s tím zmanipulovali a vo tom celým to je. Ale stejně jako všude,před cca 5 lety by bylo zcela nemožné aby protievropský kandidát získal 48%
O zbraňové směnici se odmítám bavit,to je logika asi jako terorista ukradl kamion a najel s ním do lidí,zakážeme kamiony. Když nepůjde abych si svoje zbraně nechal legálně,nechám si je nelegálně. Nahlásím jejich odcizení a nikdo mi nic nedokáže. Čili ovce na porážku pro teroristy nebudu ať se celá slavná EU postaví třeba na hlavu. Ani jsem přesně nezkoumal o co tam jde,mám takový dojem že se tam řešilo i něco jako počet nábojů v zásobníku. Neee to se určitě vůbec lidí nedotkne.
Mám takový dojem že ty potraviny už se řešili jednou. A tehdy evropský soud zcela nečekaně rozhodl,že se složení může lišit..čili když už nechceme uprchlíky,budeme žrát srajdy. Na to by vůbec nemusela nějaká společná směrnice existovat. Stačila by národní směrnice,kolik čeho má daný produkt obsahovat aby se zde mohl prodávat,nebo že produkt musí mít stejné složení jako v zemi jeho výroby. Nic v čem by jsme se bez EU neobešli. A třeba na ty léky by byla výhodnější mezinárodní směrnice. Čili také nic v čem by byla EU nepostradatelná
A ještě o tom uprchlíkovi. Ne nevěřím tomu že byl zoufalý,poněvadž když EU zamítne azyl,už k tomu asi opravdu musí být důvod,když sem klidně pustí i teroristy. Čili asi nějaký vraždící psychopat,kterýmu bylo jedno že umře tak se prostě zapálil..nějaký momentální zkrat na mozku. Z palacha si dnešní doba udělala modlu,ale když se mladý kluk zapálí tak taky asi moc v pořádku mozek mít nebude.
To je právě problém dnešní doby,že lidi už by za svoji zem nebojovali a radši zdrhnou. Pusť si někdy dokument blokáda leningradu,tam uvidíš jak se bojovalo za svoji vlast. A ještě jeden důvod proč se mi ti uprchlíci tak hrozně hnusí. Vlastně většina jich je mladých chlapů..80% cca. V sýrii jsou celé ženské jednotky,co bojují v přední linii,zatímco jejich hrdiní chlapi,utekli na dávky do německa,semtam si zařvat aláhu akbar a někoho zabít.
Dnes USA oficiálně změnili svoji politiku,a uznali Asada jako prezidenta sýrie. Tak mít nad tím moc,tak všechny ty uprchlíky pošlu asadovi zpět,ať pro ně udělá pracovní tábory..když už odmítli za sýrii bojovat,měli by aspoň pracovat na její obnově-pak by teprve mohli být volní. Jinak k tý demokracii-v USA a EU je to celkem nedostatkový zboží,a tím že je ještě vyvážíme a vnucujeme všem okolo,je jej tím méně u nás
fik:
že tě to vůbec baví, za pár let všichni sluníčkáři včetně s klerou možná prohlédnou, ale stejně si najdou zase nějakou omluvu proč to tak je až se lidi budou bát jít na ulici a bílé ženské budou chodit zahalené aby nikoho neprovokovaly
bmbx-
- ale zase na druhou stranu - muži se zase tak moc obávat islámu nemusí - mohli by se ženit i s dětmi, mohli by mít více žen i legálně, pokud by je žena naštvala, mohli by ji zmlátit a ukamenovat - do jejich mužských partiček třeba u piva nebo karet, by žena nemohla vtrhnout a odvést si je potupně domů - prostě feministky by se zase vrátily, kam patří - k plotně a k dětem !
Ale, co si od islamizace slibují ženy- vítačky, to mi hlava nebere ! - anebo, že by to s evropskou - a vůbec bílou mužskou populací bylo už tak špatné?! - příroda si holt poručit nedá a nagelovaní teplouši a úchylové představu alfa-samců zřejmě nenaplňují...
- i kdyby měli sluníčkáři teoreticky tisíckrát pravdu - proti islámu mám odpor jako žena ! - Nenávidím ostatně každé náboženství, ale islám vidím jako jedno z nejzrůdnějších.
Ovšem, je nutno přiznat ženám- vítačkám jistý handicap, pramenící z jejich mateřského a ochranitelského pudu, s tím se asi moc dělat nedá, i když na tuto svou "přirozenost" ženy vždycky spíše doplácejí, nežli naopak.
ještě bych dodala - ženy si pořád myslí, že jsou bůhvíjak rovnocenné mužům, ale přitom je kdejaký bl... ec může ponížit, podvést, znásilnit i zabít - a za to, že se tomu tak zatím neděje, můžeme poděkovat naší kultuře a civilizaci, proto bychom se jí neměli tak lehce vzdávat ! No, ale mladí to zřejmě vidí jinak.
Tak ono celý islám vznikl jako dílo psychicky nemocného člověka...a teď se pokusím o jakýsi psychologický profil proroka mohameda. Muž na okraji společnosti,podřadný obchodník,s mizernými sexuálními výkony,s velkým sklonem k pedofilii. Sžíraný neuvěřitelnou touhou podrobit si celý svět.
Celé islámské náboženství o tom jen vypovídá,proč si vymyslel že žena musí být muži vždy po vůli,že ji může muž třískat,věznit a že musí chodit zahalená? Protože jinak by mohamed na svobodnou ženu nemohl ani pomyslet a zřejmě proto jaký k nim choval odpor,vymyslel tohle.
Sňatky s malými holčičkami. Nejspíš mu u dospělé ženy nechtěl fungovat,tak zkusil znásilnit nějaké dítě a ono to šlo. A ejhle,hnedka měl islám povolené sňatky s dětmi.
Halal porážky zvířat. Díky tomu že byl mohamed vyvrhelem společnosti. Nejspíš mu činilo velkou radost a možná i sexuální vzrušení při porážkách zvířat působit těm zvířatům co největší bolest. Proto si vymyslel že zvířata se musí zabíjet bez omráčení. Hned tu máme i sklon k sadismu
Sklon k sadismu mohamed naplno rozvinul u neukojitelné nenávisti k nevěřícím a všemu neislámskému. Na světě nebylo a nebude dost krve která by jej dokázala uspokojit.
Proč je prase a pes nečisté zvíře a třeba ovce ne? Vysvětlení to má zase v mohamedově zoofilii. Zatímco ovečky a kozenky jdou prznit zřejmě lehce,s prasnicí se mu asi stala nějaká nemilá nehoda a fena jej nejspíš kousla přímo do určitých míst.
To je asi ve zkratce muslimské učení. Mohamed s pár cvoky a úchyláky pak s pomocí ďábla dobyli mekku a už nic nebránilo v šíření těchto úchylných bludů. římská říše byla v 6 a 7 století už dávno rozbitá,takže neměli v podstartě žádnou velkou sílu která by to dokázala zastavit a byzantská říše už tomu dokázala čelit jen pár století. Křesťanská evropa se ubránila jen s vypětím všech sil a vyhnat turky a saracény stálo jedno krvavý vítězství za druhým.
Jenže dnes evropani kolaborovali a zdegenerovali a dováží to sem zcela dobrovolně,prostě k poblití..doufám že se jich probudí zavčas většina
Tak tady bych vás trochu opravila...se sexuálním násilím se v ČR potká za život 25% žen a každý den jsou ohlášeny 2 znásilnění. Takže jo, děje se to.
Ale nemluví se o tom...nejspíš je pro nás důležitější řešit násilí muslimů na ženách.
Stále jsem odolávala, ale...
Nemáte pravdu!
Neznám statistiku, kolik znásilnění je v naší zemi za den/týden/rok, ale vím jistě, že je zde znásilnění TRESTNÝ ČIN a potrestán je násilník! A ne naopak!
Přijde mi holt zábavný vyvracet ty jejich bludy. Když začneš sluníčkáře urážet,jsou jen na koni a mají plnou hubu keců o tom jací jsou jejich odpůrci primitivové a nevzdělaní burani. Daleko lepší je zahnat je do kouta,argumentací-tím si trhnou opravdovou ostudu
@klera: nechtěl jsem zasahovat. Ale vaše hodnocení dopadů přijatých směrnic EU na nás je hodně povrchní a bez znalosti věci.
Ad zbraňový zákon. Náš zákon je nejpřísnější z EU. přesto přijatá směrnice ho ještě zpřísňuje. A nejde o hysterii. Bude to mít dopad i na myslivce. I oni totiž střílí dlouhými, samonabíjecími kulovými zbraněmi. pro vaši info: Používají se na lov divočáků. Těch přemnožených divočáků, kteří dělají problémy na spoustě míst Česka. A má snad být omezování držení legálních zbraní, opravdu bojem s terorismem? Tak jak ho prezentuje EU? Opravdu si to myslíte? Opravdu jste přesvědčená, že EU se nás snaží odzbrojit s úmyslem boje proti terorismu? Pokud ne, PROČ?
Podívejte, co se děje kolem kamioňáků. Musí ssebou vozit potvrzení o příjmu a platí pokuty, když nejsou schopni prokázat příjem shodný s příjmem kamioňáků NA ÚZEMÍ, KDE SE NACHÁZEJÍ. Nechci tu rozebírat oprávněnost takových požadavků, to by bylo na dlouhou debatu. Jde mi o přístup EU k tomuto problému. Čekal bych, ve funkční EU, že zasáhne, a dá věci do pořádku, Ale zatím se nic neděje - srovnejte se sami s problémem.
Takových problémů je v EU spousta. Neřešených problémů. A to jsou základy, kvůli kterým lidé EU nechtějí. Z tohodle podhoubí to vyrůstá. A výše nesouhlasu s EU, je závislá na míře (ne)informovanosti každého jedince, o problémech z EU přicházejících, a podle toho, jaké prebendy nebo nevýhody z EU čerpá.
Takže opakuji. Žádná hysterie. Jsou v orgánech EU hlupáci kteří věří tomu co dělají? Nebo je za tím nějaký záměr? JAKÝ?
Klero nastínil jsem vám tu jiný pohled na EU. Můžete mi říci: problém se zbraněmi ani kamioňáků se mě netýká, mě se EU líbí. Zkuste se zamyslet nad tím, co jsem vám napsal. jestli tady opravdu s EU není něco špatně. A jestli se EU nechce reformovat, a začít dělat opravdu pro naše dobro, tak co sní? Ať táhne k čertu, na smetiště dějin. Život půjde dál. Stejně jako v Anglii. Ta myšlenka není špatná. Ale když se to neumí-nechce umět, tak holt ENDE.
Vždyť nás neodzbrojují...týká se to i u nás jenom myslivců a u nich se to netýká těch, kteří už byli před přijetím zákona registrovaní a nováčci si můžou vyřídit výjimku. Četla jsem vyjádření jednoho z těch hlavních protagonistů a on řekl zhruba- "Nedotkne se nás to, ale leká nás to". (četla jsem to v tištěné verzi a mám jí asi 100 km od sebe, tak vám teď jméno neřeknu)
Jak má "EU" zasáhnout? EU jsme i my, naši europoslanci a naše vláda...
Jaký záměr mají (můžou mít) ti, kdo řídí EU, podle vás?
Já o tom ale píšu. Souhlasím s tím, že EU není dokonalá. Zase píšete- "jestli se EU nechce reformovat". Však jsou lidi, kteří ji chtějí reformovat, i členové jejích institucí...ale ano, nebude to jen tak, je to obrovskej kolos a není divu...jenom odchod z tý instituce trvá několik let (jak vidíme v praxi).
Klero, jen dokazujete svoji nevědomost. Neuvěřitelně lítáte mězi tím, co "někdo", "někde" tvrdí. Argumentujete tu zbraňovým zákonem, a přitom jste ho evidentně nečetla. Poradím Vám jedno. Když chcete něčím argumentovat, tak si přečtěte fakta, v tomto případě ten zákon o zbraních. Potom nebudete tvrdit evidentní hlouposti, které jste si "někde" přečetla. Chcete-li opravdu vědět, naučte se hledat a číst opravdové zdroje zpráv, jinak je lepší na dané téma mlčet.
Tak to bych oponoval,všecny země EU mají armádu,ale kdo dá rozkaz zautočit proti lidem kteří sem na naše uzemí proudí postupně s Afriky beze zbraní,ženy a děti a dá pokyn armádě k obraně naší země,nebo k obraně EU? Nikdo! Nikdo nebude mít odvahu je násilím vytlačit k moři a donutit je se vrátit domů.. Dále si sem více než jistí,že ani Německo nenajde cestu jak vrátit některé migranty zpět do vlasti,když aní nevědí ze které země jsou,jak se jmenují atd.Asi by nebyl problém s pár desítkami tisíc migrantů,ale na pochodu směrem do Evropy další miliony lidí.Stačí když jim kamarádi kteří jsou již v Evropě napíší,jak je všichni vítají,starají se jestli nemají hlad,dostanou peníze a nemusí nic dělat.To když si přečte Afričan,který nikdy nevytáhl paty ze Sudánu,Eritreje,nebo Somálska tak si myslí,že tu je ráj na zemi,tak proč by taky nešel,že?Když je mu 20 let a doma o nic nepřijde.
Určitě nic neprodávejte, peníze se znehodnotí měnami, které na nás čekají.
Musíme si zvolit takové lidi, kteří chtějí bojovat za republiku a né pro lezení do prdele EU.
Musí se také změnit postoj k tzv. "lidským právům".
Jsme ve své zemi a bude to tady tak, jak chceme my !
Kdo by nás ohrožoval a byl nepřizpůsobivý, tak vyrazit.
Ják jsem po desetiletém vyhodnocení zjistill,že mít uloženy peníze v nemovitosti je docela taky problém. Před deseti lety jsem koupil byt a ten postupně klesl o čtvrtinu ceny(hypoteční kraze v 2008,ještě dnes se ho nemohu zbavit a prodat ho za alespon stejnou cenu jeko jsem ho koupil-)) možná některé nemovitosti na ceně rostou. Ale když nová generace lidí nebude mít dostatečné příjmy,tak to stejně neprodáte. Ale s penězi?nejlépe v jiný měně si můžete podle situace udělat co chcete za dne na den. Pokud se v Evropě ještě zhorší situace,tak tu neprodáte ani byt,ani dům,nebo pozemek.Nebo ano ale hodně pod cenou,než byste za to dostaly dnes.Mluvím tedy o nemovitostech které máte jaksi na víc a nepotřebujete je pro sebe nebo rodinu.
Nevím, jestli má následující úvaha je správná. Ale já nemovitost nekoupil na zisk, nebo abych v ní měl uložené peníze. Ale aby jsme já, manželka a moje děti měli kde bydlet. A nemuseli už nikdy spoléhat, že nám někdo něco pronajme, za předražené peníze. Nejsem baráčnický typ. Nebaví mě, se o nemovitost starat. Ale být ve svém je výhoda. A že třeba jednou díky silné koruně, bude mít třeba poloviční cenu? Nevadí. Já nechci prodat. Já bydlím. A žádnej čmoud mi to nevezme. Tvrdě narazí. A doufám, že když to opravdu bude potřeba, že nebudu sám proti všem čmoudům. Že se někdo přidá.
Určitě Ti ji žádný čmout tvou nemovitoat nevezme,ale až jich budeš mít v místě bydliště tolik jako je cikánů v některých lokalitách,tak sám odejdeš,protože to tam nebude k životu. Našel jsem v realitce prodej bytu 1 + 3 v Mostě,nová okna nové podlahy...82 tisíc-)) na fotkách byl hezký,ale co ta cena? V Jíčině stojí ten samej byt 2 300 000,- až Tady bude taky tolik cikánů jako v Mostě,tak bude stát taky tolik,tomu věřte.
Pane Jirko,
myslel jsem, že jste se ptal na budoucnost a né na vhodnost investice spíše na pár let. Já to stále vidím tak, že je to tady stále porevoluční/popřechodové období, které nemá nic společného s klidnou, dobře fungující ekonomikou/společností. Například ty ceny bytů a domů jsou vyšroubovány jen proto, aby se většina společnosti vrhla do sítí bank a ty je budou sát další desítky let a ty otroci nebudou mít jinou možnost, něž tu bandu živit.
Cena peněz se ze dne na den může zatočit tak, že si jimi budeme moci jen něco vytřít. Správně by měla koruna posílit na trojnásobek hodnoty, aby se naše příjmy vyrovnaly s našimi sousedy. Ale to bohužel ta verbež , co to drží, asi jen tak nedopustí, aby přišli o ty kurevský zisky, které z nás mají.
Až se to u nás někdy urovná do správných kolejí (doufám, že se toho dožiju), pak ty nemovitosti budou mít tu reálnou cenu. Peníze během ty doby projdou výkyvama, které zajistí to, že běžný člověk o ně přijde.
ale možná zase přijde i ta doba, že člověk přijde i o tu díru v zemi ( když po takové době stále vidím v tv ty rudý svině)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.