Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se na Vás obrátil s dotazem ohledně řídnutí vlasů a svěděním pokožky hlavy. V posledních několika letech se mi začaly vytvářet tzv. kouty, které doprovází časté svědění pokožky vlasů, nadměrná tvorba lupů a mazu. Někdy je to tak intenzivní, že se mohu uškrábat. Vlasy si myji poměrně často a je to osvědčený šampon, nicméně trápí mě tento problém již delší dobu. Pokožka hlavy mě svědí často po celém obvodu hlavy ale nejvíce právě v místech postranních koutů. Pokožka vždy zrudne a já cítím suchou kůži. Plánuji, že se nechám ostříhat na 2mm aby se vlasová lůžka tolik nenamáhaly (vlasy mám cca 4 cm dlouhé). Byl bych nerad, pokud by to byla seberická dermatitida. Poraďte mi prosím někdo nebo sdělte své postřehy.
Dobrý den, ano - vše nasvědčuje tomu, že je to seborea. Skočte si na kožní, dostanete mastičku a vodičku (mléko) do vlasů. Za 10 dní budete mít klid. Tím drbáním si ničite kořínky vlasů a kouty se zvětšují. Zdravím!
Nemáte zač. Hned po prvním použití léků se Vám uleví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.