Nejste přihlášen/a.
Jakožto nekuřák jsem neměl tu čest zažít účinky nikotinu na psychiku. Takže, kdy si kuřák zapálí svou dvacátou, třicátou, čtyřicátou cigaretu? Když je nervozní, unavený, naštvaný, roztěkaný atd? Je vykouření cigarety ten světlý okamžik z jinak podělaného, hnusného, ošklivého a nepovedeného dne? Či snad znásobení úžasného dne až do nebeských pocitů? Hledám totiž nekuřáckou náhradu. Že by třeba marjánka? Myslím to celkem vážně, není to provokace.
Pokud si ještě z pradávna vzpomínám, je cigareta prostě zvyk. Je dobrá při pohodě ke kafi, u piva, nebo na plese, při hezkých zážitcích. Je výborná při krizi. Když se něco dramatického děje, hledají kuřáci zoufale cigarety.
Bohužel je to vše jen náhražka. Berlička k překonání něčeho co bysme si měli prožít, ne prokouřit.
Také jsem po téměř 40ti letech přestala kouřit. V květnu to bude 12 let. Je potřeba začít vnímat život tak, aby nebylo potřeba mít něco, čím se odreagujeme, uděláme si dobře, odměníme se. Nic takového, žádné berličky. Život, den, plyne dál, aniž by se zastavil u žvára, mariány, nebo čeho to. Je to jen chvilkový pocit, který lze překonat. Také se ihned, ale ihned nenajíme, když pocítíme hlad, nejdeme ihned, ale ihned na wecko, nejdeme se ihned, ale ihned napít atd. Nějakou chvíli vydržíme. A chuť na cígo nás po chvíli přejde. Ne, že musím! Nechci! Nezapomeňte, že nahrazením cigarety, většinoiu jídlem, hrozí tloušťka. Ale změní se i trávení. Všiměte si, že se změní i vylučování. Pokud jídlo překonáte, bude dobře, ale když ne, nic zas až tak se neděje. Až z toho budete venku, zhubnete. Jedno po druhém!
Není to zas až tak jednoduché. DRŽTE SE!
Až z toho budete venku a po nějakém čase budete mít představu, že si jednu můžete dovolit, protože to máte pod kontrolou, na začátku bude ta cigareta mít hnusnou, smradlavou, štiplavou chuť. Když tu hnusnou chuť překonáte a dokouříte, jste v tom znovu. A přestávat, nebude o nic snadnější! Věřte mi, vím to! Nedejte se, držte se!
Dobrý den. Marihuana je sice "měkká" droga, ovšemže ale není bez následků pro lidský organismus. Může mimo jiné způsobovat psychózy, negativně ovlivňovat paměť apod. Na každého má jiný účinek. Jste neklidný, roztěkaný? Pokud jste pijan kávy, tak ta umí způsobovat právě tu roztěkanost, neklid. Nejlépe, jak bojovat se stresem, je vyhýbat se mu. Nebo ho jít vyběhat, vychodit do přírody, meditovat, věnovat se svým koníčkům. V případě akutního stresu (šéf vám třeba za něco vynadal), tak počítejte do deseti a zhluboka přitom dýchejte.
Já většinou před světem utíkám do vymyšlené reality knih, občas je příjemné být na chvíli někým jiným. A k té hudbě, vyloženě se mi osvědčila hudba aktivně, mám sice absolutní hudební hluch, ale zvládám základy na klavír a moct si jít občas ke klavíru zavřískat je naprosto úžasné, do "zpěvu" můžu nacpat všechny přebytečné emoce a úplně cítím, jak je to ze mě vyplavuje. Každopádně od klavíru odcházím s výrazem debila na rtech , takže si lidi v mém okolí musí myslet, že se tam chodím něčím sjíždět
.
jsem bývalý silný kuřák, takže bych řekla, že nekuřácká náhrada se hledá těžko - leda snad jídlo ...
- tou marijánkou se dostanete do jiného rauše, nežli po cigaretě - přirovnala bych to spíš k vlivu alkoholu. Ideální je najít nějakou drogu, která by ničemu neškodila - taková droga je např. cvičení - to ovšem každého nebaví...
Marjánka, jako nekuřácká náhrada? Tak to jako fór teda vypadá. To já s sebou nosím Sudoku, ten malej sešitek pro pokročilé s tužtičkou. Když mám pauzu a chci vypnout, tak zalezu do kouta a na chvilku si "zasudočím". To úplně člověka přeladí a vygumuje starosti. A jestli něco, co mi zvedne náladu až do nebeských pocitů, tak to je kafíčko a šlehačkový zákusek. Nebo si po večeři naleju dvě deci červeného a pustím svou oblíbenou hudbu.
Zdá se, že Babka nečetla otázku, hihi... Tazatel píše, že nikdy nekouřil. Chybička se vloudila. K otázce. Četla jsem poměrně nové a zásadní zjištění, ohledně kouření, že ač je pravdou, že nikotin je návykový, tak pro uklidnění má prý podstatný vliv právě to vdechování a stačí obyč. vzduch. Je to např. princip indiánského dechu, který se používá i při některých meditacích a musím jen souhlasit. Právě takto, podvědomě, jsem řešila svůj absťák, když jsem přestávala kouřit a moc mi to pomohlo. Stačila trubička, třeba od propisky, versatilky a pravidelně vtahovat vzduch do plic, jako při kouření. To byste mohl zkusit, třeba Vám to taky pomůže. Pomáhá taky několik rychlých a mohutných nádechůa pomalých výdechů jen ústy, abyste pocítil změnu v psychice. Nebo si dejte z Youtub rovnou nějakou meditaci pro uklidnění, to funguje spolehlivě na všechny.
Mojí drogou jsou vnučky, hlavně z té malé cítím jak mě nabíjí pozitivní energií. Občas řeknu, že to či ono nemůžu a ta starší řekne babičko to zvládneš a nebo tady máš berle a choď, no a babka vystartuje jako za mlada a večer až padá do postele a dlábí hrst tablet ji už holky nevidí. Vždy s úsměvem , to je ten pravý lék.
Doporučuju koupit si výborný sypaný čaj. Mám dva, střídám je a opravdu lahoda. A ta vůně...S pytlíkovýma se to nedá srovnat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.