Hezký večer, pokud v případě přepadení použije napadená osoba elektrický paralyzer například v situaci,kdy je útočníkem držena pod krkem,dostane i ona ránu el.proudem? Z hlediska fyziky bych řekl že ano,ale někde jsem v nabídce paralyzerů četl,že ne. Vysvětlí to někdo? Moc díky
Paralyzéry jsou různé síly. Četla jsem, že se musíte člověka dotknout, aby ho ten běžně dostupný paral. zasáhl, což se nemusí podařit, pokud to ten člověk zjistí a pak ho ještě může použít on na Vás. Sama s ním zkušenost nemám, tak nevím, jestli to tak opravdu je, dnes se napíše všechno možné.
ks
Podlě mě drtivou většinu agresorů odžene jen to, když s tím paralyzerem varovně ´´zapráskáte´´. Z výboje jde takový strach, že málokdo se pokusí v útoku pokračovat.
Vždyť tam žádný proud není. Jinak by te to zabilo. Můj názor je ze ne. Je to jen lokální vyboj. Hroty jsou kousek od sebe. Jine to je třeba u ohradniku. Tam se to točí pres zem, tak teoreticky by te to posimrat mohlo.
Takže při elektrickém výboji neprotéká žádný proud? To teda čtu prvně, asi si budu muset o elektrice něco přečíst .
Princip toho výboje je v podstatě stejný, jako třeba při blesku (i když je značně menší). Tam taky neprotéká proud? Že Vás to nezabije je způsobeno tím, že onen protékající proud je u takového zařízení úmyslně omezený na bezpečnou hodnotu (na rozdíl od blesku) a že probíhá jen mezi hroty paralizeru (tedy mimo choulostivé orgány v těle).
To záleží na několika věcech. Jaký je zdroj, ztráty do dotýkající se vegetace, jak je ohradník dlouhý, země mokrá a vodivá... Za léta u koní jsem si sáhla mockrát, dokonce i záměrně přes stéblo trávy, jestli tluče. Tráva to ztlumí a impuls je snesitelný. Nikdy jsem velkou ránu nedostala, vždy to jen luplo, zato partnera to kolikrát srazilo na kolena.
Bavime se snad o přenosu náboje pri telesnem kontaktu s jedincem zasazenym výbojem. Takže nevím co tu píšete za nesmysly. Samozřejmě ze když se dotknu vodice tak dostanu bombu. A byka to fakt nezastaví. Kdyby chtěl tak to projde jak nic. Jde o to ze se musí naučit hned jako maly. Dostane par sup a pak už ví, ze se k tomu nema přibližovat.
Díky všem za rozvinutí diskuse Ohradník,to je jiný kalibr,dostal jsem s ním v mládí přesně do míst,kde si jiní řežou žíly.Bylo to omylem samozřejmě a stálo to za to Mám vybrán dostatečně účinný model,žadné výstražné práskání do vzduchu ale nebude. Pěkný večer
Nepočítejte s tím, že když Vás někdo bude držet pod krkem, že budete mít čas vytáhnout palaryzér. Nemluvě o tom, že pokud to bude v zimě, tak můžete paralyzérem prskat jak chcete, ale přes to oblečení ho to akorát zalechtá a on Vás přidusí.
To držení pod krkem byl příklad kvůli případnému přenosu výboje. Osoba,kterou chci ochránit,bude připravena,ten paralyzer nebude v kabelce.
zelenydabel*
jinými slovy čekáte útok např. na Vaši přítelkyni... a ještě k tomu víte že k útoku dojde. Nebylo by lepší ji tomu okamžiku scela odklonit a tím ji dostat mimo nebezpečí úplně.
Co se týče kravaty, tak kravata je nejúčinnější prostředek, jak člověka donutit aby spolupracoval. Takže ten útok může být klidně do kravaty na x způsobů.
Vyhodnotil jste mou odpověď celkem správně,i když ne zcela přesně,protoze neznáte detaily.Ty zde ovšem nemůžu psát.Odklonit nelze,bohuzel. Díky za příspěvek.
zelenydabel*
Hmmm...doporučuji Krav - Maga nebo ju-jitsu tréningy. U ju-jitsu Vás skvěle připraví na boj na zemi, kde většina boje skončí a dá Vám velkou část výhody. Jistě to neřeší problém teď ale určitě zajistí klid na budoucno, nemluvě o partě lidí se kterou přijdete do styku Vy nabo Vaše přítelkyně.
A přeji hodně štěstí Vaší přítelkyni, bude ho potřebovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.