Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sám doma

Od: tommm odpovědí: 23 změna:
proč není v české televizi pořad Sám doma.Kdyz mají ženy pořad sama doma.Myslim že to není genderově vyvážene.Je to diskriminace mužů.Mam dát podnět RTTV?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x

Rozhodně.

A ještě přidejte, že by to chtělo i Výměnu manželů. *smich*

fugass*
hodnocení

3x
A ukazovali by tam jak nejlépe vařit pivo, jakou kdo má motorku, jak řeší problémy s pivním batůžkem, kdo má horší tchýni, co se zvadlym vercajkem...

Ominia, alespoň jsem se zasmála. Ten "zvadlej vercajk"... úplně se mi ta situace vybavila před očima. *haha* furt se ještě směju...

fugass*
Ta představa jak tam stojí týpek za zenitem, má zvadlý kladélko jak vařenou špagetu a celej pořad věnujou tý jeho mrtvý nudli.
liska*

Ominino, já se řehtám, jako kůň*smich*.

fugass*
Sám doma s mrtvým bodlem.
Dnešní díl budeme věnovat panu Lubošovi a jeho nudli. Tak Luboši, jak to začlo. Tak nejdřív (fňuk) jsem měl problémy při močení (fňuk) a když mi moje, dneska už kapátko, přestalo sloužit intimně, tak mi žena řekla (fňuk), že malej kašpárek velký divadlo těžko zahraje, když neni na jevišti vidět.
Tak tady máme pana doktora, co vy na to doktore. Tak pro mě je to jasná ukázka začínajícího problému s prostatou. aZačneme vyšetřením:
doplněno 23.03.17 19:22: Jsem muž, nejsem žena s visacíma...jak tu někdo psal. Neberte můj příspěvek jako posmívání se někomu, ale když jsem viděl pořad Sama doma a ty ,,problémy" tak mě napadlo pro muže toto. I když jací muži by koukali na Sám doma? Každý chlap, co je sám doma, podle mě otevře pivko, nebo osmahne flákotu, udělá kus práce pokud je normální, nebo se začne dloubat v mašině...
Sám doma
angel*

Ta priprava na vysetreni skoro vypada jako u gynekologa, nehodi se to spis k te reklame ohledne starosti o vaginu? *smich*

hodnocení

1x

Já bych ten podnět podal - a nejen tam. Určitě bych obeslal i Sociologický ústav AV, kde se tímto tematem dopodrobna zabývají v totmto týmu:

soc.cas.cz/...

Ovšem podobně, jako kovářova kobyla chodí bosa, tak i tento tým je ,,mírně ´´ genderově nevyvážený - 10 bab na jednoho chlapa - ovšem hlavně že řeší rovné příležitosti.

Podobně jako za socíku jsme si holt všichni rovni, jen někteří jsou si rovnější.

Holt být dnes bílý heterosexuál, chlap, který pracuje a nepobírá dávky je prostě totálně out. Budu s tím něco muset udělat...

angel*
Zatim se mi tedy nestalo, ze bych se sam doma nudil, svoji nabytou svobodu si uzivam, ale nejakej porad dopoledne pro muze bych podporil :)
tommm
hodnocení

neplatim konci.poplatek na to abych poslouchal jak tam ty baby melou sjačky
fugass*
Ale takhle byste mohl nadávat i že platíte za sjačky seriály a sjačky pořady...

Mě třeba nezajímají sportovní přenosy a přesto platím v koncesionářském poplatku celej jeden kanál. Taky mě nebaví filosofické úvahy nad básníkovým dílem. Taky nesleduju patnáctý seriál Kriminálka XYZ. Ale rád se kouknu na dokument a na zprávy.

hodnocení

1x

Tome, pokud by byl na úrovni toho pořadu "Sama doma", tak není o co stát. Já jsem na to kápla za deset let asi třikrát a nikdy jsem se na to nedodívala. Je to jenom takové tlachání o ničem a tváří se u toho důležitě. Ale klidně jim napište. nebo ještě lépe, vytvořte svůj vlastní koncept nového pořadu pro muže, ochraňte si ho proti zneužití a pak jim ho nabídněte. Pokud jste v této oblasti kreativní a napadne Vás něco zajímavého, můžete vydělat i hodně slušné peníze.

hodnocení

0x

Je to pořad pro nějakou cílovou skupinu vysílaný v době, kdy tato skupina sleduje, na tom není nic diskriminačního. Je to jako by jste chtěl udávat ČOI pekaře, který peče jen makové koláče. A samozřejmě platí, že pokjd se Vám pořad nelíbí, nemusíte jej sledovat.

Pekař je soukromý podnikatel a sortiment je součástí jeho svobody podnikání. ČT je veřejnoprávní televize a je její povinností ze zákona věnovat se rovnocenně můžům i ženám. Na druhou stranu celý jeden kanál a spousta pořadů na ostatních kanálech je věnováno sportu. Nedávno jsem přepínal kanály a všechny kanály ČT (kromě artu) byly sport (na ČT24 jsem zrovna trefil branky body sekundy, na ČT2 nějaký biatlon atd.)

damadys
hodnocení

0x

Nemáte pravdu. O diskriminaci nemůže být řeč, koukněte na film Sám doma a hlavního herce Kevina. Ve filmu není sice dospělej, ale je to kluk, né holka. :D

enias*
hodnocení

0x

Myslím, že to o diskriminaci mužů nebude. Je to pořad o všem možném a nikdo netvrdí, že se na to muži dívat nemůžou. Pro muže je třeba Top Gear, Autosalon, Bořiči mýtů (sice to nejsou pořady české televize), ale to se můžeme ptát proč nejsou třeba Bořičky mýtů? Každý má prostě něco :)

Enias a to se nezmiňujete o sportovních kanálech, o přenosech z utkání hokeje a fotbalu, na ženami sledovaných kanálech, v hlavním vysílacím čase. *hej*

majsterjoe*
Ani jeden ze jmenovanych poradu nejsou vylozene pro muze,a napriklad autosalon uvadi i zena.

hodnocení

0x

Tommme, už od minulého týdne jsem "takovej přejetej". Asi to bude tím, že mám svých starostí dost. Řešení téhle problematiky už bych tedy nezvládnul. Nicméně otázka je to zajímavá a v každém případě držím palce ve vašem boji s větrnými mlýny. Díky za rozšíření obzorů a zpestření šedého dne.

hodnocení

0x

Máte pravdu! Samotný název je diskriminační, protože "sám doma" vyjadřuje slovo "člověk" - ten člověk sám doma, stejně tak například pořad název "Riskuj! Může být příkaz pro ženy i pro muže. Naproti tomu název "Sama doma" je nevyvážený, v pořadu vystupují i muži, zakže je to jednoznačně myšleno na diváka a musí to být vždy "ona", tedy nejspíš žena. Z tohoto patrně pramení Vaše nespokojenost s pořadem a lze s tím jedině souhlasit. Jde o princip, ale ne vymýšlet pořady výhradně pro muže, ale pojmenovavávat pořady nediskriminačně. Nechápu, jak nim to mohlo projít a ještě to davají tak dlouho...

lidus*
hodnocení

0x

Co vám brání pořad sledovat, manžel s oblibou čte "pro ženy" a Sama doma občas sleduje. Mimochodem pro muže- kutili a zahrádkáře je pořadů víc.

daisy
hodnocení

0x

Pusť si Hruškovi vychytávky, tam jsou občas kutící nápady pro chlapi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]