Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chripka z perlickové lázne?

Od: klaras odpovědí: 15 změna:

Ahoj,včera jsem poprvé vyzkoušela perličkovou lázeň,blbec jsem si přečetla jenom programy,po asi 15 minutách mi poprvé vypadla hadice a pak vypadla jeste asi 4krát,pak jsem ji konečně zatočila na druhou stranu-lol,no a pak jak jsem ležela,nedala jsem si časovač,nechala jsem to asi 20minut a pak vypla,jsem začala cítit na levé straně v krku bolení,pak jsem vylezla z vany a postupně se bolení v krku zhoršilo-teď to bolí fakt hodně a plus se ještě přidala hodně velká rýma,jsem z toho tumpachová,proboha jak můžu chytit nachlazení,je to spíš pořádná angína pocitově než chřipka,první co mě napadlo-perličková lázeň je koupená na Slovensku z druhé ruky,co když něco v té hadici bylo a něco jsem chytila co se nedá vyléčit,fakt nevim,prosim poraďte,jsem hodně znepokojená,jak můžu z perličkové lázně chytit tak silné nachlazení,opravdu hrozně se mi polyká a rýma fakt taky hrůza,máte s tím někdo zkušenost,myslela jsem,že naopak má pl léčit třeba z rýmy,mě nicc nebylo a najednou tohle,omg.Prosím poraďte,jsem fakt zhrozená,moc díky,budu muset k doktorce,chci získat rady než jí budu vyprávět o tomhle,abych nebyla za vola

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To je nesmysl, teplá lázeň (ani nemusela být perličková) jen urychlila nástup nemoci, kterou už jste měla pár dní v sobě. Bez lázně by propukla stejně, jen asi o pár dní později. Stejně by se stalo i bez lázně při větší fyzické námaze.

A to si právě nemyslím. Ta nemoc by propukla jen jako malá rýmička nebo tak něco, ale ta souvislost s vodou to prostě zhoršila. Už to mám vyzkoušené.

Byli jsme kdysi na výletě po solné komoře (Salzburg a okolí ) V ceně zájezdu bylo koupání v akvaparku s bazény se slanou vodou. Byl tam i venkovní bazén se spoustou trysek a bublátorů... Hověl jsem si v těch bublinách že mi z teplé vody koukal jen nos. ( Byl prosinec ). Teda můžu vám říct, že jsem si z toho pořídil takovou chřipku, že horší nepamatuju. Od té doby jsem byl v lázních s termálním bazénem v zimě několikrát ale lehátko v bublinkách si vždycky odpustím. Nejsem nijak haklivý na studenou vodu, ze sauny skáču do bazénku s vodou 4°c ale ta kombinace s bublinama je asi něčím zákeřná.

hahanaj*
hodnocení

1x

Myslím, že to spolu nijak nesouvisí.Prostě to je shoda náhod a nemoc vypukla právě nyní.

klaras
hodnocení

Tomu nevěřim,nic mi nebylo a je mi příšerně a vzniklo to tímhle,určitě je to z perličkový lázně,kdybych tam nelezla,je mi určitě skvěle a zdravá jako rybička,doufám,že přidá názor víc lidí-hodně,fakt jsem zvědavá co na to národ,tohle přece neni možný.Člověk použije něco tak drahýho a myslí si,že se zrelaxuje a ono hovno,fakt humus,co vyráběj.jsem fakt naštvaná.

majsterjoe*
Ja se pripojuji k predesle odpovedi. Chripkove viry se někde jen tak celou dobu nedrží, aby mohly na někoho zaútočit. Není to klíště, krom toho nevypukne v těle okamžitá nemoc. Nejdříve s ni imunitni systém bojuje. Prostě uz jste nemocná byla, jen ta lázeň napomohla k propuknuti nemoci.
paw*
Tak se uklidnete. Davate si koupel casto? Klidne se mohly uvolnit nejaka latentni nemoc. Ale kdyz tu lazen vyhkdite, tak se vam jiste ulevi.

hodnocení

1x

No rozhodně to nemůže být z té lázně. Píšete, že Vás v krku začalo bolet už v té vaně. Prostě se to v teplé koupeli uvolnilo dřív. Tělo se ve vodě zahřeje a krev rozproudí. Tu angínu byste dostala i z normální lázně, nebo o pár hodin déle, kdybyste do vany nelezla. Vir potřebuje určitou dobu pro inkubaci a nejedná se o minuty, ale o dny. Takže klid a neživte v sobě vztek na přístroj, který je v pohodě a za nic nemůže.

hodnocení

1x

Souvisí to. Asi jste měla oslabenou imunitu a tím rácháním ve vodě se to ještě zhoršilo a bacil vás snadno napadl. Měla jsem podobnou zkušenost, když jsem šla na ty rybičky, co okusují kůži. Bylo to celkem příjemné, ale jak začala voda chladnout, už se mi to nelíbilo a pak jsem dostala hroznou chřipku.

coco

Ja jsem si vcera dala masaz po saune a dopadla jsem stejne, dnes nemuzu ani mluvit, jeste se mi to nikdy nestalo ze dne na den bez predchozich priznaku *nevi*

doplněno 22.03.17 10:04:

Zrovna mi volala kamoška, ze si vcera byla zaplavat a dnes nemuze polykat, hezky jsme si chraptely po telefonu. Mozna neco koluje v mokrem prostredi *sok* *smich*

hodnocení

0x

Každá nemoc, každé propuknutí nemoci má svůj čas. Od chvíle, kdy se virus usadí až k propuknutí nemoci je určitá doba. Říká se jí ikubační doba. Každá nemoc tuhle dobu má jinou. Nevím jak je to s chřipkou, jak je ta doba dlouhá. V té době, v inkubační době, pracuje imunita. Je možné, že chřipku jste chytla včera a tím, že vás přešla zima, jste imunitu vyřadila a nemoc propukla. Je také možné, že by propukla i bez toho, že vás "přešla zima".

doplněno 22.03.17 10:37:

Ještě by bylo dobře dokázat rozlišit chřipku od anginy. To jsou dvě různé nemoci a platí na každou z nich něco jiného. Na angunu antibiotika a na chřipku pouze vlastní imunita.

liska*
hodnocení

0x

Tak rychle ne, přeci je nějaká inkubační doba, tam už jste byla "načatá" a to Vás dorazilo. Obecně virozy jsou rychlejší, někdy jen několik hodin. A klídek, psychika vám to jen zhoršuje. Teď do tepla, dostatek tekutin, pít bylinky, zázvor, event. priessnitzův zábal, B a C vitamin a spát.

hodnocení

0x

Já si myslím, že to může jí i tak rychle. Třeba i nějaká alergie k tomu byla. Když jsem před lety byla v zaměstnání v Pekařství, Rozbil se tam mrazák a místo -20 st., tam najednou bylo +30 st. Rychle jsem chytla angínu a když jsem se vrátila, tak to na mě ještě chtěli hodit. Rozbít to mohl kdokoliv. Protože zrovna jsem u toho mrazáku dělala, tak si mysleli, že jsem s tím měřičem manipulovala. Přece se nebudu sama ničit . Zároveň se zkazilo vše v chlaďáku.

doplněno 22.03.17 20:13:

Zkazilo v mrazáku, ne v chlaďáku.

doplněno 23.03.17 16:32:

Jak to víte?

liska*

Tady Vám pomohla k nemoci i psychika.

hodnocení

0x

Tak jsem se nad tímk trochu zamyslela a vzpomněla jsem si, že já třeba nesnáším vůbec žádnou klimatizaci. Ani v autě, ani v bytech. Pokud jedu několik hodin, třeba 10 až 12 v autě se zapnutou klimatizací, tak je naprosto jisté, že budu mít druhý den angínu. To samé se mi stane i v bytě se zapnutou klimatizací. Prostě hned druhý den, žádná inkubační doba není nutná. Čím to je nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]