Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam ještě nepřišlo jaro?

Od: fram odpovědí: 12 změna:

Přišel první jarní den,

pojďte všichni pojďte ven.

S jarem přijdou radovánky,

otevřou se hrady, zámky.

Jaro je tu všude s námi,

zima je už za horami.

Všude kvetou kytičky,

máme jarní botičky.

...Tak je to u nás. Co vy?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jaro mám rád a vždy mě jeho příchod potěší. Zároveň se vrací vzpomínka na staršího kolegu, který v tomto čase říkal tajemnou větu: "Už je tady zase jaro . cítím to v prutu." Jako mladý jsem tu větu nebral moc vážně (měl jsem jaro stále). ale už tomu rozumím . Zdravím!

P.S. Doufejte, že toto vlákno nenaruší zdejší škarohlídi bez smyslu pro humor.

doplněno 21.03.17 19:23:

nikc - tak, to jsem rád. A s tím hlasem (zpěvem) si to moc neberte.

:) Bene, já se pobavila. Mám smysl pro humor. Hlas mi odešel, ale smysl pro humor zatím ještě ne.

hodnocení

0x

Furt nic. Ráno mě málem sundal vítr ze silnice a kvetou akorát tak ty kočičky a jehnědy, zato vydatně. Oči mám jak angorák s Bazedowowou chorobou a chrchlám jak starej tuberák, ale kvítek nenajdete.

Tolik škarohlíd bez smyslu pro humor ;), Střední Posázaví.

doplněno 21.03.17 00:06:

Betonovou džunglí. Tady na sídlišti, ani u nás na zahradě se sněženky a bledule nevyskytujou, zahradu máme otočenou na sever a momentálně jsme jedna vrstva bahna. I ten krtek už to vzdal a odešel do věčných lovišť. Tak doufám, že byl jediný.

doplněno 21.03.17 08:07:

Tak jsem ráno oběhl barák a ve skalce našel 3 (slovy tři) malé trsy sněženek. Do práce jsem to vzal oklikou, abych měl čas se kochat. Rozdíl mezi námi a Prahou (jen 35 km) je zdrcující. U nás jen ty sněženky, v Praze má tráva 5, v extrému i 15 cm, zelená se kdejaký keř, zlatý déšť má nasazeno a v trávníku u cesty jsem viděl cosi, co zdálky vypadalo jako sedmikrásky. Nemaj bejt až v dubnu?

sebod*

Amperku, kudy Ty to jezdíš? *smich*

U nás v Podkrkonoší už je jaro v plném proudu. Sněženky a bludele už odkvetly, meze teď jsou plné fialek. Kvetou už narcisky, ladoňky atd. A jak píše Magdon (aspoň myslím, že to byl on), jen aby to jaro trvalo aspoň do května :-D

sebod*

Amperku, sedmikrásky kvetou i pod sněhem ! Tak nějak všeobecně se má za to, že první jsou sněženky. Ale nene ;), sedmikrásky kvetou průběžně celý rok - i pod tím sněhem.

U nás tady máme také takový rozdíl v počasí. Tady u nás jaro a PŘES KOPEC (5 km) je teprve konec zimy. Tady odkvetly sněženky, tam teprve vykukují ze země. Prostě rozdíl 10 dnů :-D

hodnocení

0x

Podhúří Jeseníků-studený vítr ani sněženky a na Pradědu-1492 m n mořem- 180 cm sněhu!Hrůza ať už je jaro s velkým J!

hodnocení

0x

V pátek jsem byl na Okoři, tolik sněženek pohromadě jsem snad ještě neviděl *ee*. K tomu občas nějaký krokus a podběl. Ale poměrně zima a nepříjemný vítr :(. Včera v Praze rozkvetly forzýtie (nesprávně "zlatý déšť "). Dneska v 10:32 přišlo jaro do Prahy a dalo o sobě znát *slunce*. Tak jen aby nám dlouho vydrželo a léto nepřišlo už příští týden *frajer*.

hodnocení

0x

Berounsko je také celé ojarněné, všechna kvítka, co mají ted kvést, tak kvetou, občas foukne chladněji, občas vykoukne sluníčko a sem tam jarní deštíček, jarem to dýchá všude.*slunce**tanec*;)

ccc*

Jaro v plném proudu. Pes má první klíště a po bytě honím komára.

hodnocení

0x

Na motorce uz mi nemrznou prsty, coz je neklamna znamka jara...

i kdyz je pravda, ze minulou zimu mi nemrzli ani na Stepana*nevi*.

hodnocení

0x

Letos se to všechno jaksi zpozdilo, ale stromy už jdou do květu (meruňky a mirabelky) - Dyjsko-svratecký úval.

doplněno 21.03.17 23:57:

Magdone, u nás tady se jaro opravdu zpozdilo (a to stejné říkají i lidé mnohem starší než já). Na jižní Moravě (zvlášť tady úplně na jihu a v nížině) se v březnu za kamna nikdo neschovával ani dříve. ;)

Ale nezpozdilo. Letos je to naopak tak, jak to má být. Jen jsme si už odvykli. Březen - za kamna vlezem. Předčasný nástup jara, tak jak se projevoval v posledních letech, nebylo nic dobrého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]