Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svoboda projevu v Česku?

Od: aja1946® odpovědí: 9 změna:

Skupina Screamers je oblíbená skupina, jde o lehkou, ale naprosto slušnou zábavu. K nám jezdili pravidelně do divadla 2x ročně a nyní to městská část zakázala, protože prý to není v souladu s rozvojem kultury. Dost mě to překvapilo, když v dnešní době se zlepšil přístup ke gayům a lesbičkám, travestiti jsou sice něco jiného, ale proč travesti show je nevhodná.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

4x

Proč? Protože tam rozhoduje nějaký zakompexovaný blb.

hodnocení

Nechtěla jsem to takyy takto říci, ale mluvila jsem s plno lidmi, kteří do divadla chodili a mají stejný názor, ráda bych na to odpověděla, ale nevím jak a komu.

Pokud chcete o tomto problému diskutovat s vedením městské části, tak si na internetových stránkách této městské části najděte jméno vedoucího odboru kultury. Někde se jedná o samostatný odbor, někde to je odbor školství a kultury, jinde odbor sociálních věcí a kultury... Buďto vám odpoví přímo sám, nebo to předá starostovi či místostarostovi. Starostové a místostarostové mají mezi sebou rozděleny okruhy zájmů a jednotlivé odbory, o které se zajímají přednostně. Bývá to podle jejich původního pracovního zařazení. Jeden z nich např stavebnictví a rozvoj města, druhý školství a životní prostředí... To je v každém městě jinak. Pokud byste chtěla komunikovat přímo s těmito šéfy, ptejte se na rozdělení kompetencí na podatelně, případně adresuje svůj dotaz radě městské části. Ale i tak dotaz pravděpodobně skončí na odboru kultury.

iz*
hodnocení

0x

To je přece otázka pro toho, kdo to zakázal...

hodnocení

samozřejmě, to mi odpověděl právě vedoucí odboru kultury

iz*

Jenom on ví, co mu na zmíněné skupině vadí → naše dohady nejsou k ničemu...

Jestli vám vedoucí odboru odpověděl tak, jak píšete, tak vás odbyl. Měl vám tedy sdělit jméno ředitele divadla. I kdyby náhodou nebyla zřizovatelem divadla vaše radnice, musí vedoucí odboru dobře znát všechny kulturní pracovníky v dané městské části.

Nevím, jak jste položila otázku. Ale pokud vám dal tuto strohou odpověď, rozzlobilo by mě to víc než zrušené představení.

vykuk*
hodnocení

0x

Starosta je žárlivý a už nesnese, aby ten jeho cukroušek ze skupiny se už nepředváděl před ostatníma ;) ale věnoval se jenom jemu.

hodnocení

0x

To je dobrý! Unás jsou snad desetkrát do roka a každýmu už lezou krkem, ale jsou tu zase. Už se mluví i o tom, jestli někdo na radnici není jiného zaměření, nebo příbuzný někoho ze skupiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]