Nejste přihlášen/a.
Bavili jsme se zde vzpomínáním si na slova končící na -tel. Hry se slovy mám ráda. V dětství jsme si s tatínkem podobně hrávali, třeba jsme soutěžili v počtu názvů měst a obcí s nějakým námětem.
1. křestní jména: Adamov, Karlovy Vary, San Francisco...
2. dřeviny: Bory, Jablonné, Česká Lípa...
3. savci: Kobylí, Vlkov, Velká Losenice...
4. ptáci: Krahulčí, Orlová, Slavičín...
Občas se takto zabavím jen sama pro sebe. Třeba v čekárně u lékaře. Ale u obojživelníků a hmyzu mám seznam měst, obcí a městských částí kraťoučký. Račín, Žabovřesky. Komárov, Nová Včelnice. Doplní ho někdo?
Telecí- pardubický kraj.,
Jestřábí-Nový Jičín.
Je jich víc, Králíky, Kozolupy...omlouvám se ale bolí mě oči, dám odkaz svet-piva.cz/...
cestovani.idnes.cz/... Podle těchto můžete založit složku s č. 5.
Omlouvám se ještě jednou, přehlédla jsem, že nechcete všechnu zvěř.
Liduš, vůbec se neomlouvejte, to celé je jen taková zábava. Teď jsem se ptala na jisté živočichy, ale těch tématických okruhů mám hodně. Třeba to někoho inspiruje, jak je možné si trénovat pamět při dlouhých procházkách se psem v loukách .
Forman, Kovář, Vozka...
Fiala, Růžička, Jetel...
Mrázek, Snížek, Větrovský...
Každý jsme nějak střelený. Já takhle, jedna moje bývalá kolegyně si prý v podobných chvílích počítá...
Děvčata, já si polohlasně recituju. Pamatuji si ze školy třeba hodně básní od Wolkera, K. H. Borovského, Bezruče, Nezvala...A je sranda, jak hledám houby a bručím si: ...vůz plný uhlí se v koleje zvrátil, pod vozem zhasla Magdonova vdova...a když se z houští vynoří náhodou jiný houbař, honem se dávám na ústup, aby na mě nezavolal Chocholouška.
Jinak k těm jídlům patří Telecí, Hovězí, Vepřová, Králíky, Máslojedy, Hřibojedy, Mrkvojedy, Kozojedy, ale i Kozohlody, Křenov, Křenovy, Chleby, Nechleby, Svinčany, Višňová, Jabkenice...
Hodně názvů vesnic je od vlka: Vlkava, Vlkanov, Vlkaneč, Vlkovec, Vlkančice, Vlkov, Vlkaň...
Je to zajímavé, budu si takto hrát taky, dík za nápad. Člověk si namáhá mozek. A je to změna, proti těm mým básním. Jaga.
U Kolína je obec JELEN. Občas jsem přes ni jela, ale níkdy jsem tam žádného paroháče neviděla. Asi nebyli doma.
Koukám, že máme oblíbenou Maryčku, ma je ještě Král Karel, Ostrava, Dopis Oněginovi...Ovšem nezapomenu nikdy, a můj muž co mi volal sanitku rovněž, jela jsem na kole, na řidítkách košík s bylinkama a vesele si pěla Pochod rudých námořníků - .halíhola od lodi k lodi, od fabriky k fabrice jdem a s otroky ruku v ruce...a ejhle, košíček zablokoval řidítka a já spadla do strže, spravilo to 14 dní ve špitále a pěju si dál. Je to už 20 let.
Nás brzy admin vykáže ale já se mu hluboce omlouvám, nakonec je to volná a vtipy a jiná zábava.
Já si občas nahlas recituju Skácela, Mikuláška nebo Janka Silana.
Budovatelské písně moc nevyhledávám (taky jsem v tom nevyrostla, tak možná i proto), ale mám ráda jednu válečnou, o obraně Moskvy před nacisty (Pochod obránců Moskvy).
Liduš, Pochod rudých námořníků mám taky moc ráda, znám obě sloky a když mě nikdo neslyší...Má to takovou opravdu údernou bouřlivou melodii, pěkně se to zpívá. Kam se hrabe třeba tahavá Na Šumavěěě jééé dólinááá.
Víte, jak se při takovém ryčném pochodu námořníků leští do taktu okna?
Občas si zazpívám i Internacionálu, Píseň práce, nebo Píseň brigádníků - Nás budilo ráno již chladné...A hornickou Kahanec na palci. Dokonce jsme museli zpívat i Suliku, ale tam si už celý text nepamatuju.
Nelekejte se, nejsem v KSČM, ale je to naše mládí. V 60. letech hrál pan řidící na housličky a my s vervou zpívali. To, co zpívali všichni ostatní v té době. Je to prostě taková vzpomínka, návrat do dětství. A nemyslím tím vůbec nic špatného. Jaga.
K těm ptákům si zkuste speciálně udělat seznam příjmení. Nebo názvy ulic. Nedopočítáte se. Začala jsem nad tím bádat, jelikož moje příjmení je "ptačí", a na škole jsem učila slečny (např.) Vrabcovou, Poštolkovou a Sokolovou. Jednou jsem někde potřebovala uvést svoje a tyhle tři slečny. Aspoň byla sranda
K těm dřevinám, nad Frýdlantem je Višňová. Nějak se nám to stromy v Libereckém kraji hemží, že? a ke jménům Oldřichov, Ferdinandov, Bedřichov, Šimonovice, Jindřichovice, Filipovka, Heřmanice, Václavice, Vítkov... ježíši toho je
Zapomněla jsem na Rudolfov. Tam je krásně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.