Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psí IQ test

Od: blanka33* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, zkoušeli jste někdy se svým psem udělat IQ test? slunnydvur.cz/...

Jak to dopadlo :)? My se na to chystáme, že to vyzkoušíme :-D. Děkuji :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

;) Je to zajímavé a zábavné. Nemyslím si, že by čas reakce měl být o výši inteligence. Ale mohu se však mýlit. Ale děkuji za námět o přemýšlení. Vyzkouším, až Dorka bude patřičně naladěná. :-D

doplněno 20.03.17 17:26:

Bimbam, připomněla jste mi, jak jsem s Andym dělala zkoušky. Byl vymezený prostor, kterým se šlo středem a co nejdál se odhazovaly "předměty". Úkolem psa bylo prostor "prorevírovat" a předměty přinést. Andy na povel Hledej, vyskožil se zdviženým nosem a nejkratší cestou zamířil k nejbližšímu předmětu, který přinesl a předpisově předal. Tak to udělal se všemi předměty. Bylo vidět, že si o nás myslí, že jsme blázni, když ho nutíme courat mokrou trávou, která mu sahala na bříško. Naštěstí, rozhodčí měl smysl pro humor a ztratili jsme pouze nějaký zanedbatelný bodík. :-D

blanka33*
hodnocení

Babkazov, tak až to s Dorkou vyzkoušíte, tak napište jak to dopadlo. :-D

atj*
hodnocení

2x

Dle mého skromného názoru je to velice pěkné zpestření pro psa, nicméně se domnívám, že jeden test nemůže ověřit IQ psa hned napoprvé. Jsem toho názoru, že tento test by určil přibližně "IQ" až třeba po třetím nebo pátém provedení. Viděl jsem pár videí, kde lidé takto svého psa testovali, nicméně většina psů se chovala úplně stejně. Ale pro pejska rozhodně to může být dobrá zábava *palec*

blanka33*
hodnocení

Ano, jsem stejného názoru. ;) Také mi to přijde jako zábavné zpestření pro pejska. :) Takže by jsi to mohl každý vyzkoušet. *palec*

hodnocení

2x

Tyto legrácky dělávám se svými pejsky i bez stopek v ruce. Všechny to vždy moc bavilo a asi by v testu uspěli. Mí voříšci jsou vždy mazaní :).

Jeden z nich byl obzvášť mazaný a třeba v lese při sběru hub odmítl chodit v bezcílných kruzích. Navíc třeba v houštině a v ostružiní. Sedl si, hodnotil situaci, pak přiběhl nejkratší cestou a zase vyčkával.

fram
hodnocení

2x

Ten test může být pro psa báječná zábava. Určite stojí za vyzkoušení.

Jen tak pod čarou: Pes prý zůstane na úrovni cca 2-letého dítěte, do toho už prý nepatří stud. Jenomže náš pes, když se proběhl nedovoleně po lese, se zase našel doma, podlezl plot. Připlazil se velmi schlíple, hrozně se styděl za prohřešek, - osobně si myslím, že stud dokonce přehrál, s vidinou brzkého udobření. Ta úleva, že ho nezastřelil nějaký trhlý myslivec.

Stejně tak si pes dovede podle mne dělat legraci (i ze svého pána). Případně se urazit - znáte to, jak zaleze pod postel, když "nesouhlasí" - třeba s koupáním.

hodnocení

0x

Převlékám dnes postel, tak jsem zkusila podle testu hodit na pejska prostěradlo. Převezl mě. Ani trochu se nebál, naopak. Začal radostně bušit ocáskem a čekal, jak bude tato taškařice pokračovat. :)

hodnocení

0x

Já jsem včera Dorotce dala kousek sýra a kousek jsem přikryla kelímkem, jedním ze tří. Zkontrolovala všechy a začala šťouchat čenichem do sýrového. Šťouchla koukla se na mě. Pak už mě začala, s nešťasným výrazem hypnotizovat a tiše fňukat. takové to fňukání dechem, které mi pije krev, protože ho používá často. Ke kelímku si lehla a fňukala a dívala se na mě. Hodně dlouho. Šla jsem prač a když jsem se vrátila, byl sýr pryč. Nevím, jak je to s inteligencí, ale je to závislák na mě (a já na ní). *vtip* Pod osuškou nejdříve vrtěla ocasem a pak se přestala hýbat, slastně usnula. *vtip* Tak zase nevím nic o jejím IQ. :-D

Jsem přesvědčená, že kdyby na ty naše pejsky nečekaně spadla třeba deka ze sušáku na prádlo, že by se vyprostili jako nic. Ale v situaci, kterou nějak zapříčinil(a) hlavní mazlič(ka) a krmič(ka), se přece nemůže nic nepěkného stát! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]