Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplňky stravy na stres a špatnou náladu

Od: nobody* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, jsem melancholický člověk, který trpí na deprese, je neurotický apod. (Myslím, že tu nemusím rozebírat popis melancholika). Jde o to, že mám před maturitou a na mě doléhá všechen stres a i ostatní problémy mimo školu. Vzhledem k jaru na mě leze i lehká deprese a já se bojím, že kvůli tomu nezvládnu maturitu a přijímačky na školy...Nenavštěvuji psychologa a ani neberu žádná antidepresiva, či jiná psychotika. Potřebovala bych proto poradit nějaké doplňky stravy, či nějaké bylinné čaje na právě zmíněný stres a špatnou náladu. Samotný vitamín B prosím ne.
Předem děkuji za všechny rady,

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

1x
Dal bych si paňáka a...ty víš co by asi ještě... Já nějak nevím co to je za dobu, ale já neměl na deprese čas.

hodnocení

0x

Práškama bych se necpala, doporučuji meduňkový čaj. Já jsem často ve stresu, neměla jsem lehkýživot a většinou to řeším dobrou čokoládou a hned je mi líp.

fugass*
Tak, tak. Depku zajíst a je to. Mě pomáhá biftek, ale na depky nějak netrpim, tak asi neporadim. Bacha na kynutí.

hodnocení

0x

Já taky na deprese neměla nikdy čas. V době maturit a vlastně všeho, tady byla tělocvična a treningy, kdy nás trenér honil po venku i uvnitř. Všechno jsem vylítala. ;) Je potřeba kompenzovat sezení a napětí a stresy fyzickou námahou. Místo smutnění a napětí a vymýšlení berliček, je potřeba obléci tepláky a obout kecky a běžet. Tím prokysličený mozek začne vylučovat endorfiny, hormony štěstí a tělu pohyb velice prospěje.*hej* Obuj kecky a běž!

doplněno 19.03.17 16:37:

Nobody, když z toho běhání uděláte pravidelný rituál, v určitou hodinu, určitý čas, určitou trasu, čas pod sprchou, zabere vám to něco přes půl hodiny denně. Co to je půl hoďky? A věřte, že budete jiný! I bez prášků a doplňků. *hej* Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.

fugass*
Správně, víte jak vyvětráte hlavu na rybách? S dětmi pravidelně a všichni jsme pak tak nějak klidnější...
nobody*
hodnocení

Běhat chodím, ale dlouhodobě to však nepomáhá. Navíc mám na sport málo času díky učení.
Ale děkuji za snahu.

fugass*
Tak přítele a... Nebo kino, divadlo, někam jděte a se..te na chmury.

Nobody, v rámci roku mám velmi nepravidelné množství práce - 4 až 5 měsíců v roce je jí málo, takže zákonitě musím jiné měsíce makat jako mašina. Minulý rok únor-červen jsem dokončovala závěrečnou práci a plánovala její obhajobu a zároveň pracovala 10-12 hodin denně 6 dní v týdnu. Podotýkám, že pracuji duševně, a to tak, že víc než 6 hodin přímé činnosti se dělat prostě nedá, nedá, nedá. Jak jsem to zvládla? 6 dní v týdnu, na jeden den (zpravidla sobota, neděle už práce) jsem všechno zaklidila do šuplíků (mnohdy jen obrazně) a odjela fuč. Za ségrou, za dětma, na barák do rodného města, někam do přírody, prostě nebýt v dosahu práce (nebo studia), jednou jsem dokonce jen procházela obchoďáky a seděla u kafe v těch šílených kavárnách v obchodních centrech *uf*. Je třeba nemyslet na to, co člověk dělá běžně, dostat se jakoby do jiného světa. Na jeden den buďte jiným člověkem, než jste těch 6 dní v týdnu. Asi si říkáte "na to já nemám čas, musím se učit", ale pak zjistíte, že to učení jde daleko lépe, když si mozek odpočine ;)

tiffany*
hodnocení

0x

Zkus Gnostin, jsou to obohacené pivovarské kvasnice s přídavkem ženšenu, ale pozor, určitě ne v dávkách na balení doporučených, jsi velmi mladá, takže jedna, max. dvě tablety ráno určitě budou stačit, a taky sleduj, jaký bude účinek. Myslím, že ve Tvé situaci to bude tak akorát.

doplněno 19.03.17 16:47:

Ale no samozřejmě, tyhle kvasnice se s běháním apod. ani v nejmenším nevylučují ! (reakce na babkuzov shora).

vykuk*
hodnocení

0x

Tu jarní depresi zaženete přenastaveném datumu v mobilu třeba na srpen. Hned přijde letní nálada a pocit blažených prázdnin.

liska*
hodnocení

0x

Hořčík, bylinkové uklidňující čaje a hodně na sluníčko. Z vitamínů B3 / niacin/ a B1. Omezit sladkosti, kávu a alkohol.

Jíst více ořechy, klíčky, kvasnice, játra, luštěniny, slun. semínka, maso / dobré je krůtí/ , listovou zeleninu, banány, kakao, oves. vločky...

Melancholickou podstatu své nátury nezměníte, ale neurotické projevy a stresování se, lze korigovat.

Moc pomohou dobré vztahy, přátelství, láska, sport . Psychologovi bych se nebránila. Tady dejte na reference.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]