Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč musím u lékaře platit Quick test?

Od: ariem* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den ,chtěla bych se poptat čtenářů, zda má někdo z nich tytéž zkušennosti.Musím jít na koloskopii a lékař mi řekl, že si musím donést od svého obvodního lékaře -Quick test srážlivosti krve-.Obvodní lékař tento úkon provede,ale hned zinkasuje 200 kč.Chtěla bych se zeptat, zda by tento úkon neměl být hrazen VZP-(moje pojišťovna) ariem.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

To je otázka pro Vašeho lékaře. Chcete-li, dejte nám na něj telefon, někdo se ho zeptá... (–:

19.03.17 16:29

Ivzez *palec*:-D

nfgm

babkazov: pozor na to ! ivzez nemá ráda komolení nicku ! Abyste od ní nedostala přes prsty *smich* .Za Quick test jsem nikdy neplatil.Jsem u ZPMV.Manželka je u VZP a taky ještě neplatila nic.To on-line nahlížení do zdravotní karty máme oba.Je to docela dobrá věc na kontrolu co si doktorka všechno nechává proplatit.Doporučuji.

Od: ivzez®

Datum: 16.03.17 15:10

odpovědět [nahlásit]

PS: Nick bych prosila nekomolit → ivzez s malým počátečním písmenem.

sebod*
hodnocení

0x

ariem. To je zvláštní. Já chodím na Quick každý měsíc, mám VZP, ale nikdy jsem nic neplatila. Ani když jsem šla na test třeba za 14 dní kvůli nějakému zákroku apod.

as
hodnocení

0x

A nejde spíš o to,jaký to je obvodní lékař?Vzhledem k nadměrné hamonivosti většiny soukromých.lékařů bych se vůbec nedivil,kdyby to inkasoval od Vás a pak ještě i od pojišťovny.Jde přece zavolat do pojišťovny a tam se jich zeptat.

doplněno 19.03.17 11:18:

znal jsem jednoho obvoďáka,ten když jel za pacientem,tak chtěl,aby mu zaplatil cestu,i když to jistě platila pojištovna!Prostě hrozná pakáž je to.O zubařích nemluvě

hodnocení

0x

Já, na vašem místě, bych zavolala do své zdeavotní pojišťovny a zeptala se. Máte na ně telefon, najdete jejich stánky na internetu. Nejsnadnější způsob, jak to zjisit a peníze ušetřit. *hej*Chodila jsem na tenhle test několik let, co cca 6 týdnů a nikdy jsem nic neplatila. Takže je to hodně divné. Zavolejte nebo napište pojišťovně a zeptejte se. A když je opravdu třeba lékaři zaplatit z ruky, pojišťovnu změňte!

doplněno 19.03.17 11:28:

Všechny pojišťovny mají zpřístupněné stránky každého pacienta. Jsou jištěné hesly, aby do nich nemohl nikdo nakukovat, pouze jen ten majitel. A tak si můžete velice snadno čas od času zkontrolovat, co si který doktor účtuje. :-D Internet je fakt bezva!

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud byste si chtěla udělat kontrolu, co Vám lékaři účtují na pojišťovně, tak dnes lze všechno zkontrolovat on-line. Naopak zdravotní pojišťovnu k tomu pacienty sami vybízejí, aby odstranili špatně fungující lékaře. Potom s nimi neuzavřou další spolupráci.

Třeba ZPMV má tzv. Kartu života. Výpis plateb je velmi přehledný. Doporučuji. Vaše zdravotní pojišťovna bude jistě něco podobného. Podívejte se na jejich zdravotní stránky.

Po registraci nalepí pracovnice na zdravotní kartu takový terčík. I to je znamení pro lékaře, že dotyčný pacient si může úkony on-line zkontrolovat a potom nebývá žádný problém.

hodnocení

0x

Dobrý den. moje máma chodí na Quick test několik let, minimálně jednou za měsíc. Má také VZP a nikdy neplatila nic. Náš soused také ne. Oni většinou jdou spolu. A Vy berete něco na ředění krve? Já jsem byl na kolonoskopii, žádné prášky na ředění krve neberu, a nikdo po mě Quick nepožadoval. Pouze se ptal lékař, jestli neberu Warfarin, nebo něco na ředění krve.

12
hodnocení

0x

Já být vámi šla bych za tím doktorem co vám řekl, že máte přinést Quik, že za něj chtějí 200 Kč, zda by vám nedal papír do laboratoře na Quik a oni mu výsledek pošlou, tam nic neplatíte. Za Quik, jsem platila dlouho doktorce, pokaždé 30 Kč. Ona si naše doktorka koupila takový tester, který to okamžitě ukáže a asi chtěla, aby jí to pacienti spláceli. Už jí to splatili, ted už to nechce.

hodnocení

0x

Pokud je to požadavek lékaře, vše hradí Vaše ZP. Ale i kdybyste si nechala odebrat kapilární krev na vyšetření jako samoplátce, účet by nebyl 200 Kč. Ovšem - tolik nestojí ani testační proužek, pokud by Vám OL prováděl vyšetření INR/Quick na počkání v ordinaci. Obraťte se s dotazem na ZP, buďte aktivní pacient = zjistěte si výpis výkonů, které za Vás ZP hradila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]