Nejste přihlášen/a.
Jak pozná průvodčí třeba u pětivozového rychlíku kdo přistoupil? Všichni snad nemají paměť na lidi.
Právě že pamatuje. A čím víc má naježděno, tím víc a lépe si pamatuje. Navíc při nastupování a vystupování si všímá, kdo vystupuje a nastupuje. Ale je to jen člověk, takže někdy snadno přehlédne. Jezdil jsem celou střední školu a půl vysoký, takže nějakých 10 let pravidelně a za ty roky jsem poznal různý průvodčí ... Rozhodně bych na to nevsázel, jakože si třeba nevšimne a vy pojedete zadarmo, to se nevyplatí
To víte, že si to pamatuje. A čím déle tuhle práci dělá, tím lepší paměť na lidi má. Jezdil jsem mnoho let na VŠ a zpět a nikdy se mi nestalo, že by mě někdy průvodčí přehlédnul. Je fakt, že jsem se nesnažil podvádět, ale obvykle ke mě zamířil bez zaváhání. U rychlíku zase není tolik zastávek, že by se měnilo často moc lidí, to spíš mají v tomto můj obdiv průvodčí v osobáku.
Nekteri si pamatuji a nekteri se ptaji kdo pristoupil.
Ono kdyz se cestou zmeni pruvodci tak stejne zkontroluje vse zive co potka
I já jsem už o tomto problému přemýšlela. Paměť na obličeje nemám vůbec žádnou, zato si perfektně pamatuji jména lidí, se kterými jsem se kdysi setkala. Třeba holky z oddílu na mém prvním táboře, když mi bylo 9 let.
Jako průvodčí bych se živit nemohla, protože bych při mé neschopnosti poznat nově příchozí, asi pořád kontrolovala všechny kolem dokola a někdo by mi jistě dal časem pár facek. Takže si dobrých průvodčích vážím, navíc, když dokážou poradit třeba s dalším přípojem.
Když se na trati uprostřed mění průvodčí, je pravda, že ten nový si zkontroluje znovu všechny pasažéry, aby byl v obraze. Ale pak dál už jen ty nové, co přistoupí. Je to pro mě záhada. A asi bych to nezvládla. Jen podle nějakých výrazných znaků: dlouhý plnovous, kytara, německý ovčák, noha v sádře apod. U všech ostatních bych byla namydlená. :DJaga.
Já se ptal průvodčího. Říkal že to pozná podle toho, že když se zeptá, tak každý kdo přistoupil sebou tak nějak cukne a nebo se koukne. Stačí prý vejít do vozu, zahlásit tu formuli a už ví. Dokonce prý když vjíždí na perón kde je dav lidí, pozná podle toho jak se kdo kouká kdo nemá lístek. Tomu docela věřím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.