Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysvětlí mi někdo co je to za podvod na lidi?

Od: jasan® odpovědí: 31 změna:

Dnes jsem byl nakupovat v Bille v akci sýr Jihočeská Madeta na kterém je nalepen štítek a malým písmem napsáno země původu Polsko. Vedle jsou nakrájeny a zabaleny kousky nakrájeného sýru ale již bez obalu Madety-to znamená,že lidi uvidí cihlu od Madety,tak si ani neuvědomí, že si kupují Polský-zase podvod od Billy, nebo snad se už Madeta nevyrábí v Polsku? viz foto ale nic moc vyfocený

Vysvětlí mi někdo co je to za podvod na lidi?

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Madeta vyrábí v Polsku, Opavia taky, Česká spořitelna není česká, Česká pojišťovna taky. To nevíte?
Není ani český stát ..

gulf

Souhlasím s ra252.Ani země není Česká.Po městech potkáme Ukrajince,Vietnamce,Maďary,Slováky,Poláky,..někdy si říkám,jestli jsem vůbec v Čechách.Jen k té otázce,..když je to z cizí země,proč vichni dopr.. používají slovo Česká(é),jako je Česká spořitelna,když je to tuším Erste bank,nebo proč je na tom síru napsáno Jihočeské,když je to z Polska.Od Poláků bych nekoupil už ani h.. Mnoho lidí zná jejich kvalitu i prů.. které způsobily.

My máme docela blízko Sedlčany a docela mě vytáčí, když sedlčanský hermelín dělají poláci. Tak je to i s kávou Jihlavankou, piškoty Opávia a dalo by se pokračovat až do večera.Od poláků nekoupím ani ň, pečlivě zkoumám a někdy i lupou pidi písmenka, jak složení, tak kde je vyráběno.
vernon
Jó Selčany, tam by chtěl žít každý... :)
iz*

Vy jíte síru? To už radši ty české sýry z Polska...

lajla1

Polsko je velká země, to že někdo od nich způsobil průšvihy, jako byl třeba ten s posypovou solí v brambůrkách, bych nepřičítala celému Polsku. U nás skupina pálenkářů dělala pokusy s chlastem a osleplo nebo umřelo po něm dost lidí. A mezi nimi i Poláci. A také nemáme jako Češi v Polsku pověst pálenkářů, po jejichž alkoholu lidé oslepnou a umirají. To bylo selhání jednotlivců. Stejně tak v Polsku sůl v brambůrkách.

karlosdos*

Ale pozor,, Poláci mají pro vnitřní trh dobré a kvalitní potraviny. to jenom pro nás dělají ty šunty. asi si to objednáváme ,aby to bylo levné?

mp*

Ne pro nás. Prosím neurážejte. Ale pro Vás.

liska*

Jezdím občas do Polska nakupovat, ostatně jako mnoho lidí z pohraničí. A potraviny dobré a v pořádku, a levnější. To se musela rozmáznout nějaká ta fáma, aby se vůbec to naše prodalo. Všude je něco,i u nás. Ale tam i tu jsou to ojedinělé případy.

A Čedok už taky koupili Poláci,

fik
hodnocení

0x

Madeta může mít klidně svůj závod ještě i v polsku,dneska je to běžná praxe,že firmy mají provozovny po celém světě,podvod to být nemusí

bambula*
hodnocení

0x

Kapitalisti nejsou podvodníci, mají kvalitní zboží

hodnocení

0x
Bohuzel , velke firmy zkupuji mensi firmy s nakonec madeta s mondelez je po celem svete.

hodnocení

Já od Poláků už také žádné jídlo,jenže dnes už je kvalitních potravin jak šafránu

radkapod*

Ten nalepený lístek to je etiketa z váhy, možná je to tak, že to mají špatně nastavené ve váze nebo v pc a tiskne jim to vyrobeno v PL *nevi*. Zítra se v práci podívám co píší na obalu 30% eidam, ohledně výroby...

V pohode , v 90% vas ani nenapadne , ze je z polska. Staci par fint. A firmy vi jak na to.
Proste vse se dela v cine nebo v polsku.

hodnocení

0x

Od 23.3. už nám nbude patřit ani Prazdroj, kupují ho Japonci. Jedna z předních českých firem s historií, hrůza.

zakus*

Prazdroj od roku 1999 patří jihoafrické South African Breweries, takže je celkem jedno zda to teď převezme Asahi (japonci).

jozo*
hodnocení

0x

Do DEBILLY už ani nepáchnu.

asd1
hodnocení

0x

Je to jednoduché - Madeta si to nechala vyrobit v Polsku.

Nekoupil bych to - vola ať dělají z někoho jiného. Pokud to udělá většina lidí, tak neprodají a shnije jim to. = buď začnou zase vyrábět v Čechách nebo krachnou...

hodnocení

0x
Z billy mám hodnověrné informace, že se dovezla halda sýra z polska a po naporcování byl sýr polský, něco ale i českého a německého...

mp*
hodnocení

0x

Nevím kde se bere ta nechuť k Polským výrobkům. Polské zemědělství, na rozdíl od nás, mělo kontiunitu i za socialsmu. Osobně jsem byl v Polsku jen dvakrát. Poprvé asi v.r. 1979 v Gdaňsku. Byl jsem ještě mladý, ale tam ta revoluce byla cítit. Pak na mistrovství Evropy 2012. Když jsme projížděli tou zemí, tak jsem si uvědomil, že je velmi úrodná. Podle mně mají Poláci daleko kvalitnější potraviny.

mp:

kvalitní zemědělství ještě neznamená záruku kvalitních potravin vyvezených ven *haha*

Už nás o tom přesvědčili mnohokrát. Vydělat maximum znamená vždy nějak ošidit, pančovat, odfláknout, to platí všeobecně, nejen v potravinách ;)

mp*

To máte těžký. Nějaké jedy nepozná jen tak někdo. Jen laboratoř. Chutově se to poznat dá. Prostě jediné doporučení je: zkoušet, zkoušet, zkoušet!

doplněno 21.03.17 13:37:

A vybrat to nejlepší (pro sebe)

I když mám určité pochyby, pokud funguje kanál se zpíváním a kanál s nabízením cetek, tak je stejně všecho marné.

Ono to je proste takhle , ze jidlo z PL je hnus. Jenze i tam se delaji kvalitni veci. Ktomu v mediich se mluvi jen o tech nekvalitnich.
Jinak i nektere vyrobky CZ jsou ocuravane.
PL ma velke dotace v zemedelstvi , proto primo v PL jsou o dost kvalitnejsi veci levnejsi.
A dalsi vec je ta , ze proste firmy v CZ si nechaji vyrobit vyrobky nejhorsi kvality v PL a tady to dovazeji.
Polské potraviny jsou kvalitní v Polsku. Pokud si jako řetězec objednám psí karbenátky za 40kč/kg, severní soused to dodá. Ale pomele to i s boudama :) Takže problém je na straně nenažraných obchodníků, ne Polska. Do Polska jsme jezdívali - klobásky, ryby, sladké pečivo - vynikající.

lajla1
hodnocení

0x

Nevím jak je to s kvalitou potravin v Polsku a je mi jedno kde to vyrobili, ale trvám na pravdivém a čitelném označení výrobku. Už jsem si nejednou koupila vejce, která byla v české krabičce (na krabičce bylo vyrobeno v Česku) ale vejce mělo razítko se zkratkou Polska. Co to je? Ta slepice měla polskou národnost a přestěhovala se do Čech a ty vejce snesla v Čechách do čeké krabičky? Čeká ta slepice na vyřízení českého občanství a poté bude snášet česká vejce do českých krabiček? To razítko na vejci znamená, že to vejce bylo sneseno v té zemi,nebo ho snesla slepice, která má národnost té země? :D Nemám nic proti polským vejcům, ale proč nemají také polské krabičky? Jak tomu mám rozumět? Ale uvedoměme si, že potraviny v Německu jsou údajně kvalitní, ale mnoho lidí lamentuje, že k nám Němci vyváží potraviny, které by u nich nedali ani zvířatům.Takže bych to nedělila na země, ale zaměřila bych se na jednotlivé firmy.

cesnek

Podle vyjádření ČOI může prodejce označovat jako český česnek pouze česnek který byl vypěstován na území ČR. A je úplně jedno zda sehnal levnou čínskou sadbu. Ona totiž sadba od našich pěstitelů, kteří pěstují pouze osvědčené odrůdy, není nic levného. A když přimíchají levný čínský, nebo španělský česnek, tak to jsou podnikatelé v pravém slova smyslu. Ti co nepodvádějí jsou pouhými blbci.

:-D to byly vejce ne ceske , ale jen s etiketou kaufu , kde je ceska vlajka naopak. A nemelo to s ceskem nic spolecneho. Ja dokonce takto kupoval vejce z nizozemska , no mazec.
Zas na druhou stranu , je to jedno , slepice v CZ nebo v zahranici jsou stejne a dostavaji i stejne zradlo...

hodnocení

0x

Včera jsem si koupila sýr Krolewski v masně a byl lepší než ze supermarketů. Mnohem lepší. Tak budu nakupovat tam.

doplněno 22.03.17 08:37:

Jinak mi ze supermarketů jako je Albert, Billa, Kaufland, sýry nechutnají. Akorát obyč. Eidam. A v masně jsem sýry nekupovala. Teď jsem to do Alberta už nestihla, tak jsem to šla do masny nakoupit. Budu chodit už tam pro šunku a sýry.

cicka*

Aby ne! Babišovy sýry z kosteleckého masokombinátu jsou nejlepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]