Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhražky lega z Aliexpressu?

Od: danielaspevack odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

na doporučení jsem našla náhražky lega pod názvem LEPIN na čínském aliexpressu. Chci se zeptat, zda někdo máte s temito levnějšími náhražkami zkušenost nebo alespoň info, zda-li je lego nezávadné zdravotně. Nerada bych totiž, aby si mé dítě strkalo do pusy nějaké hnusy. Ale zase na druhou stranu za jednu normální lego stavebnici koupím na ali pomalu 3... díky.

Náhražky lega z Aliexpressu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zpytihnev*
hodnocení

1x

6leté dítě si už přece nestrká nic do pusy. Podle mě je to totéž jen jiný název - stejné vlastnosti, stejná výroba.

doplněno 18.03.17 18:19:

Jinak přímo na aliexpresu doporučuju vždy projít feedback, kde lidi dávají i reálné fotky produktů atd...

hodnocení

1x
Lego v Číně nevyrábí, vyrábí v Evropě a Mexiku. Výroba není určitě stejná.
Měl jsem v ruce pár napodobenin Lega a bylo to znát na první pohled. Dílky byly ostré a nedobre šly do sebe. A když byly v sobě, tak zase nešly oddělit. *smich*
Figurky bych klidně v Číně koupil, v těch není až tak markantní rozdíl, ale ze stavebnice by můj syn byl nešťastný, protože stavění by bylo peklo. Třeba jsou i lepší napodobeniny, mluvím jen o těch které se prodávají i v Česku a měl jsem je možnost vyzkoušet.
lidus*

V kostkách je rozdíl kvality velký, o ty z Číny se pořeže i dospělý, kostky jdou mizerně do sebe. Jedno z Aliexpresu máme ale už kupuji jen Lego i když je podstatně dražší.

doplněno 19.03.17 09:15:

kostky.org/... sice staršího data ale pro názor dobré.

repkin*
hodnocení

0x

Firma LEGO v tomhle opravdu zaspala, čínské napodobeniny (dnes již vyráběné legálně, protože LEGU vypršela licence) jsou mnohem propracovanější a reálnější, než běžně prodávané Lego. Např. vojáčci a příslušenství, různá auta, tanky apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]