Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silné tvrzení - hloupost nebo jiný pohled?

Od: tomis001 odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

včera jsem se vrátil z Rakouska, četl jsem tam v hotelu v časopisu rozhovor s jednou modelkou, která žije v Dubaji a v Rakousku má rodinu. Teď vydělává těžké peníze v Perském zálivu, fotí pro klenotnickou firmu, sama tam mívá vlastní limitované kolekce, v Kataru a Bahrajnu je tváří dalších firem a celkově je ve vatě. Během mládí vlastně žila pořád v téhle oblasti a dokonce si tam namluvila majitele nějaké velké společnosti, takového toho pracháče v noční košili, který nad ní teď, i když spolu už netvoří pár, drží ochrannou ruku. Ale jak o něm mluvila, tak zřejmě celkem osvícený týpek. Ale ta holka taky, v hlavě to má evidentně srovnané dost dobře. A řekla v tom rozhovoru něco, co mě docela přimělo k přemýšlení. Vzpomínala i na své krátké působení v Izraeli a na smrt nějakého blízkého člověka. A když se jí redaktor ptal, jestli z toho nemá smíšené pocity, když teď žije s lidmi, kteří jsou na té straně, ke které patřili ti, kteří jsou za takovou smrt zodpovědní, holčina řekla, že absolutně ne. "Neobviňuji Araby. Obviňuji stát Izrael. Kdyby nebylo jeho politiky, nikdy by se nic takového stát nemohlo. Ten je přímo odpovědný za každou zbytečnou smrt svých vlastních mladých lidí." No, silná slova, ale rozhodně ne mimo mísu. Pořád nad tím musím přemýšlet. Jaký na to máte názor? Je to něco jako pragmatismus ( nebo jak nazvat překrucování skutečnosti tak, jak se to hodí ) anebo jen zkrátka jiný a možná správný úhel pohledu? Děkuji za každý názor.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Žije v Dubaji, je ve vatě, je pod ochranou ...může mluvit jinak? Může. Ale jen jednou...a pak se může stát, že o ní už neuslyšíme...

hodnocení

1x

Koho chleba jí, toho píseň zpívá. Nic víc, nic míň.

iz*
hodnocení

0x

O který časopis šlo? Vzpomenete si na název článku nebo jméno té modelky? Zkusila bych si ten rozhovor najít.

K otázce: Podle mne je chyba vinu za něco přičítat celému národu (rozumím tomu, že neobviňuje všechny Araby). Ovšem s tím obviněním Izraele nevím (možná doplním po přečtení rozhovoru).

nikdo*
hodnocení

0x

Ano, je to "jen jen zkrátka jiný a možná správný úhel pohledu". K vaší poslední větě není co dodat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]