Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám pevnou vůli

Od: lalala* odpovědí: 7 změna:
Ahoj všichni. Mám takový problém, a to s vůlí. Před asi rokem jsem měla super vůli. Učila jsem se neustále a ani jsem nepřemýšlela o tom, že bych se neměla učit, nezdravé jídlo mě nelákalo a celkově jsem byla na vyšší úrovni než jsem teď. Teď jsem už tak líná, že se mi třeba ani nechce do školy, učit je pro mě těžší no a o jídle přemýšlím snad denně. Strašně bych se té lenosti chtěla zbavit a mít pevnou vůli jako před tim rokem, ale je to strašně těžký. A jsem kvůli tomu naštvaná a zároveň ze sebe zklamaná. Byla bych ráda, kdyby jste mi nějak poradili. Ono se řekne, že "tohle je pro vás dobrý" a "tohle by jste měli dělat". Jenže vykonat je pro mě teď nějak strašně složitý :/

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak si vzpomeň na to co bylo před rokem a co se od té doby změnilo. Když jsi vůli před rokem měla a dnes ne, tak je něco ve Tvém životě asi jinak. Poradit nelze, když už dopředu říkáš že dobře víš co bys dělat měla a nedokážeš se k tomu donutit. A pokud se budeš jenom povalovat a jíst, tak to teda dopadneš hodně blbě. To Ti teda fakt nezávidím. Pak budeš tlustá a nešťastná. A pamatuj si. Tloustnout se dá velice lehce, ale hubnout už je mnohem, mnohem složitější.

Mne zarazila věta, že o jídle přemýšlíš snad denně. Podle mne jsi chtěla napsat, že jediné co tě nejvíc zajímá je jídlo. Protože jinak je normální přemýšlet o jídle denně. Já také přemýšlím o jídle každý den a dělá to každý z nás. Na tom není nic divného. Také plánuji co si uvařím dneska a zítra a tak dál.

hodnocení

2x

Mně připadá, jestli nezaměňuješ počáteční nadšení za vůli. Nadšení opadne a vůli možná ani nemáš. Ale vůle se dá trénov at a to jedině tím, že se člověk rozhodne vytrvat a je k sobě tvrdý. Prostě pěstovat disciplínu, bez ní nedosáhneš ničeho, budeš jen ležet, flákat se, cpát se a tloustnout. To budou Tvé výsledky i následky. Jinudy cesta nevede.

iz*
hodnocení

1x

A co bys od nás ráda četla? Sama víš, co je pro tebe dobré a co bys (ne)měla dělat. Jestli pro tebe vědomí toho, co ti prospívá, není dostatečnou motivací, od cizích ji nezískáš. I kdybychom znali nějaký "univerzální recept", přinutit by ses stejně musela ty sama.

caligari
hodnocení

0x

Co zkusit nějaký sport nebo jógu či meditaci?

lalala*
hodnocení

Ano, máte ve všem pravdu. Nejsem líná tak, že bych nedělala vůbec nic, ale zkrátka nejsem na tom jako před rokem. Zkusím tu meditaci a zkrátka dělat věci, které mě nebaví. Jeden citát: "Disciplína znamená dělat, co se Vám nechce, když musíte." Děkuju za odpovědi

hodnocení

0x

Všechno je otázkou priorit. Když žádné nemáš, nemáš motivaci a to si zaměňuješ s vůlí. Až najdeš smysl v tom, co děláš nebo bys měla dělat, nebudeš ani potřebovat vůli, aby ses donutila, ale budeš dělat to, co tě baví. Takže je to jednoduché :-D, najdi smysl v tom co děláš nebo bys měla dělat.

doplněno 16.03.17 11:16:

Annas, také to takhle cítím. Ta myšlenka: Co mi kdo může?! ta je úžasná.*ua* Ale dříve, po celý život jsme si nějaký život vybraly. Abychom zvládly to, co jsme si zvolily, to se stalo naší prioritou, naší motivací. A to je o něčem jiném.

annas

Nekdy clovek musi skoro cely zivot delat to co se mu moc nechce, nema moc na vyber, ja treba mam pocit volnosti teprve od nedavna, kdy jsem sla do duchodu a dostala novou chut do zivota, konecne jsem si vydechla a delam jen to co sama chci ! Preji vsem, aby nemuseli cekat tak dlouho a zivot si uzivali uz za mlada *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]