Nejste přihlášen/a.
Tak si vzpomeň na to co bylo před rokem a co se od té doby změnilo. Když jsi vůli před rokem měla a dnes ne, tak je něco ve Tvém životě asi jinak. Poradit nelze, když už dopředu říkáš že dobře víš co bys dělat měla a nedokážeš se k tomu donutit. A pokud se budeš jenom povalovat a jíst, tak to teda dopadneš hodně blbě. To Ti teda fakt nezávidím. Pak budeš tlustá a nešťastná. A pamatuj si. Tloustnout se dá velice lehce, ale hubnout už je mnohem, mnohem složitější.
Mne zarazila věta, že o jídle přemýšlíš snad denně. Podle mne jsi chtěla napsat, že jediné co tě nejvíc zajímá je jídlo. Protože jinak je normální přemýšlet o jídle denně. Já také přemýšlím o jídle každý den a dělá to každý z nás. Na tom není nic divného. Také plánuji co si uvařím dneska a zítra a tak dál.
Mně připadá, jestli nezaměňuješ počáteční nadšení za vůli. Nadšení opadne a vůli možná ani nemáš. Ale vůle se dá trénov at a to jedině tím, že se člověk rozhodne vytrvat a je k sobě tvrdý. Prostě pěstovat disciplínu, bez ní nedosáhneš ničeho, budeš jen ležet, flákat se, cpát se a tloustnout. To budou Tvé výsledky i následky. Jinudy cesta nevede.
Všechno je otázkou priorit. Když žádné nemáš, nemáš motivaci a to si zaměňuješ s vůlí. Až najdeš smysl v tom, co děláš nebo bys měla dělat, nebudeš ani potřebovat vůli, aby ses donutila, ale budeš dělat to, co tě baví. Takže je to jednoduché , najdi smysl v tom co děláš nebo bys měla dělat.
Annas, také to takhle cítím. Ta myšlenka: Co mi kdo může?! ta je úžasná. Ale dříve, po celý život jsme si nějaký život vybraly. Abychom zvládly to, co jsme si zvolily, to se stalo naší prioritou, naší motivací. A to je o něčem jiném.
Nekdy clovek musi skoro cely zivot delat to co se mu moc nechce, nema moc na vyber, ja treba mam pocit volnosti teprve od nedavna, kdy jsem sla do duchodu a dostala novou chut do zivota, konecne jsem si vydechla a delam jen to co sama chci ! Preji vsem, aby nemuseli cekat tak dlouho a zivot si uzivali uz za mlada
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.