Nejste přihlášen/a.
Já tedy nevím ale dřevo jehličnanů (a thúje mezi ně asi patří) se na uzení nehodí.Na uzení výhradně tvrdé dřevo listnáčů či ovocných strpmů.Dub a buk a z ovocných se u nás doma používala výhradně jabloň a kadlátka,pardon švestka!Pokud táta neměl dostatek ovocných tak buk ,dub a na závěr aspoň pár polínek z ovocných!
Díky za odpověď, ale já se nechystám udit maso, to si taky pamatuji, že se používá tvrdé dřevo a dřevo ovocných stromů. Jde mi o to, že po úpravě zahrady mám celkem dost dřeva z thújí a nevím, jestli na ohni z toho dřeva mohu opékat např. párky nebo na mřížce v krbu grilovat maso. Jestli se neuvolňují nějaké škodliviny, když je thúje jedovatá. Na smrkovém dřevu párky opékáme, ale u thůjí máme pochyby.
A mimochodem, děkuji za přínosnou odpověď v tom, že aspoň vím, co jsou kadlátka. Setkala jsem se s tím názvem několikrát v beletrii z české vesnice a vždycky jsem si myslela, že jde o nějakou odrůdu jablek... Že je to švestka mne nikdy nenapadlo. Nějak mi to pasovalo na ta jablíčka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.