Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Menstruace ve stejný den

Od: bu odpovědí: 2 změna:
Ahoj, tohle je trochu trapný téma, ale úplně přirozený . Myslíte že opravdu můžou mít ženy menstruaci ve stejný den? Já to mám až podivně stejné s mámou a kámoškou. Minulý měsíc,zase žádná z nás menstruaci neměla. Je vůbec možný mít to takhle synchronizovaný? Máte to taky? Jen otázka pro zajímavost. Děkuji a přeji krásný zbytek dne.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano, již jsem o tom mnohokrát slyšela, často se stává, že v ženském kolektivu se ´postupně všechny ženy naladí na stejný termín mentruace, bohužel si nepamatuji, jak toto bylo zdůvodněno a vysvětleno, ale prostě to existuje, stává se to.

vilik*
Určitě najdete spoustu erudovaných vysvětlení. Hledejte Mc Clintock efekt, Whitten efekt.
Na druhou stranu je spousta odpůrců, kteří tvrdí pravý opak, argumentují shodou náhod nebo pouhou shodou, ke které dojde nakrátko při nestejně dlouhých cyklech.
Pro muže s rozvětvenou ženskou částí rodiny mají obě verze výhody i nevýhody. Při platnosti jevu by vlastně monogamisté s jednou koupelnou v bytě trpěli co nejkratší možnou dobu, ale bigamisté by zároveň museli další partnerku hledat v jiném městě. Při neplatnosti jevu by monogamistům sice stouplo riziko, že nebudou moci využít komfort koupelny, ale bigamistům by zárovemň mohly odpadnout náklady na cestovné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]