Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to muže byt?

Od: ber odpovědí: 12 změna:
Ahoj nevíte někdo co to muže byt?Nasel jsem to v peněžence.Asi mi to tam někdo dal, nevim.
Co to muže byt?
Co to muže byt? #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podobnost čistě náhodná?

spyobchod.cz/...

bingo! (vidím, že jsem možnosti baterky podcenil (i když těch 400 hodin je určitě myšleno jako pohotovostních, možná s pár relacema, nikoliv vysílacích); je to drahá hračka, takže cena baterky je zcela nepodstatná, ostatně je to spíš jednorázová hračka s možností nenávratnosti (to s tou peněženkou jsem myslel jako vtip samozřejmě));
jen by mě zajímalo, jakej to proboha může mít dosah (tipuju na pár desítek metrů? (ještě přes zeď, zdi)) + jak citlivej musí bejt ten mikrofon, aby v (uložený) peněžence bral smysluplnej, rozlišitelnej zvuk... + jakej to má smysl, když je pravděpodobný, že to (a zvlášť v peněžence) musí sledovanej brzo objevit... (neboli za pár (desítek) hodin kontroly (má-li sledovaný peněženku při sobě) dám 20 tisíc... - buď jde o dost významný informace, nebo o dost bohatýho šmírujícího (co nemá problém s prozrazením odposlechu, pokud teda nepočítal s nepozorovaným odebráním zpět, anebo by naopak hlavním cílem mohlo být i zapůsobení na sledovaného...))

to by stálo za dodání pokračování, ale možná má tazatel teď jiný starosti, než se starat o naše pobavení... (jestlipak by se z kartičky, včetně vnitřku, baterky daly odebrat otisky prstů? (i DNA by třeba šla...))

doplněno 13.03.17 16:16:

(P.S. vlastně vidím, že na povrchu je kartička vtipně zdrsněná - to asi nebude náhoda, baterka zdrsněná není, ale může tam už bejt nainstalovaná (a před použitím izolovaná nějakou vytahávací páskou))

doplněno 13.03.17 16:41:

(P.P.S. vlastně vidím, jaký píšu blbosti - já sám mám v běžně neviditelný příhrádce peněženky nůž ve tvaru kartičky, a nepodíval jsem se na něj přes půl roku, resp. od doby, co jsem si ho pořídil (měl bych zkontrolovat, že mi ho někdo nevyměnil za štěnici (-: ), ale jak z dotazu vidno, jiní si svoje peněženky kontrolují líp (anebo taky ne - třeba je odposlouchávatko v peněžence dlouho);
ovšem ten dosah by mě teda zajímal)

mot
bezdratovy mikrofon udelate ze soucastek za par korun, to musi byt minimalne nasa technologie, kdyz za to chteji 20tis :)

mot
hodnocení

0x
takovy ten piskaci "hledac klicu?
kdo ma obvykle pristup do vasi penezenky,ze vam to tam dal?

hahanaj*
hodnocení

0x

to kulaté vypadá na baterii - nějaký kryt z adaptéru nebo nabíječky?

ber
hodnocení

Ono to je v tom obale z obou dvou stran a az pak když jsem to otevřel tak tohle bylo uvnitr

lll*
hodnocení

0x

Ahoj, je to normálně bezdrátový vysílač, ale nejsou vidět žádna tlačítka a ani náznak jejich připojení, více by bylo možné dohledat podle označení komponentů.

Tlačítka to mít nemusí, aktivuje se to přiblížením k tomu k čemu je to určeno, podobně jako RFID. Má to větší dosah, proto je tam ta baterka.

hodnocení

0x

Bacha! Velký bratr Tě vidí! (případně manželka :-D)

Zkuste to nenápadně podsunout někomu dalšímu a sledujte, co se bude dít ;).

hodnocení

0x

Přidejte fotku i z opačné strany té zelené destičky.

hodnocení

0x

jako naprostej laik můžu jen podotknout: obyčejná knoflíkovka/y (ta CR2430) napovídá, že to musí mít pramalej nárok na výkon (moc a moc dlouho by se z toho utáhnout nedalo (a nedávalo by to smysl ani ekonomicky (a ještě otrava s věčným vyměňováním) - leda tak pro zřídkavý používání)), takže nejen nějaké předávání dat na dálku, ale ani sledování trasy (což by bylo problematický i co se chycení signálu tejče) zřejmě nepřichází v úvahu; kartička nejspíš bude mít smysl pro samotného nositele (což nevylučuje, že v tomto konkrétním případě by její použití mohlo mít smysl pro někoho jiného - i když zas za použití nejprostšího úsudku - jaká je asi naděje, že si něčeho takového nepovšimne držitel peněženky...)
kontrolní otázky: nezkonzumoval jste v nedávné době větší množství alkoholu ve společnosti někoho dalšího? (jedná se o vaši peněženku?) ;)

doplněno 13.03.17 15:08:

(P.S. anonymní přezdívka ber vzbuzuje jisté asociace...:-D)

"...jedná se o vaši peněženku?"

Docela zajímavá otázka. Z tazatelova "Nasel jsem to v peněžence." to tak jasné není ;). V opačném případě se tedy zeptejte původního majitele peněženky. Hledat ho nemusíte, on už o Vás asi ví *smich*.

doplněno 13.03.17 16:34:

Hafhaf - "...to s tou peněženkou jsem myslel jako vtip samozřejmě".

Tak to je snad jasné, stejně jako můj doplnňující příspěvek. Doufám, že se tazatel neurazil, rozhodně jsem se nechtěl nikoho dotknout. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]