Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čeští YouTubeři, jak si vydělávat

Od: emperor odpovědí: 2 změna:
Hned na úvod chci říct, že se ani tak na český YouTube nedívám, pouze na pár kanálů. YouTube používám pouze na různé návody, videa s cover verzemi (piáno a kytara) a vlogy z různých zemí. Ale až mě zaráží, jak už i čeští YouTubeři profitují... Nechci být pokrytec, takže ano, poměrně lze ze mě cítit závist, ale vydělávat na nerozumu malých dětí? Kolik taková průměrná česká rodina má peněz? Splácí byt, auto za 100 tisíc korun, jedna dovolená do dvou let? YouTuber auto za milion... Je mi pouze 16, rodiče mi koupí tu nejdražší elektroniku, mám nové oblečení, jezdíme na pryč, ale právě zmiňuji svůj věk, protože ti YouTubeři nejsou ani o tolik starší než já a vydělávají si tolik peněz... Studovat budu ještě dalších 8 let a peníze se jen tak nehrnou. Na léto bych chtěl nějakou brigádu, ale vše je 18+, nebo přes známé. Asi budu točit videa na YouTube... Máte nějaké návrhy, jak si můžu vydělat peníze? A co si vlastně o YouTuberech jako takových myslíte? Samozřejmě neříkám, není to jednoduché, chce to mít nápad, čas na točení a stříhání videí, ale oproti některým zaměstnáním je to pouze kapka v moři. Děkuji za reakce.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

davidc
hodnocení

0x

Ahoj,

Stačí mít dobrý nápad. Bohužel ty stupidnější a virálnější dnes vyhrávají. Když už koukám na nějakého youtube, tak požaduji, aby mi to něco dalo. Nepotřebuju vidět, jak na sebe někdo sype brambůrky, nadává nebo podobné stupidnosti.

Je to ale dlouhý proces než se vůbec "proslavíš". Pro rychlejší je to třeba 2-3 měsíce a to musí mít velkou reklamu ve formě nějakých článků atd. Pro průměr je to třeba rok až dva než dostane takovou sledovanost, aby mu to vůbec něco vynášelo. Každopádně musíš něco umět/vědět. Můžeš být dobrý ve hrách, svařování, opravách aut nebo třeba vaření. Prostě něco, na co by lidi bavilo koukat a obdivovat. Je to také risk, nemusí se to vůbec povést, ale když se podíváš třeba jaké blbosti točí ten misha a díky tomu si vydělává, tak máš představu, co musíš natočit, aby jsi se stal celosvětově slavný. Dneska stačí ze sebe prostě dělat blbce a díky tomu, že máš shlédnutí, dostáváš od youtube peníze za sledovanost.

A za závist se nemusíš stydět. Chtít mít peníze není špatné, jen tě to nesmí přerůst a mít to pouze jako motivaci. Bez tvých koníčků a zájmů ti tady asi nikdo neporadí. Nevíme, jestli nejsi třeba špičkový sportovec nebo něco jiného... Musíš prostě využít to, co v sobě máš.

hodnocení

0x

Treba Ti to neco povi zpravy.idnes.cz/... .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]