Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se toto reklamovat?

Od: tomik* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, asi po měsíci nošení nových bot se mi odlepil kus gumy podél boty. Má cenu to reklamovat, uznají mi to?

Dá se toto reklamovat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud jsi dodržel podmínky používání těch bot, pak má reklamace cenu. Výsledek nelze předjímat, záleží na prodejci, ale i na tobě, jak budeš neústupný a dokážeš se prosadit.

hodnocení

1x

No teda na tohle bych se ani nikoho neptala a šla to reklamovat. Po měsíci nošení se tohle nemůže stát. Ale teď jestli jste si schoval účtenku. Nusíte jim to dokázat. Jinak neustupovat a chtít vrátit peníze, nebo v té ceně jiné zboží. Ta Vám asi nabídnou, protože se jim nebude chtět vracet hotovost. Ale kdybyste na to nepřistoupil a vyžadoval ji, tak Vám MUSÍ vyhovět.

Je dobré si předtím přečíst jejich reklamační řád a podívat se do Občanského zákoníku.

Podle Obč. zákoníku se obecně na věc, u které se projeví vada do 6 měsíců od koupě, hledí jako na vadnou již v době koupě a pokud ji budete chtít vyměnit, prodejce vám musí vyhovět. Jinak na prvním místě v případě reklamace je oprava věci.

Mám zkušenost, že pokud reklamant projeví dfostatečnou znalost příslušných předpisů, reklamace většinou proběhne bez zádrhelů, i když někteří prodejci si vyberou zákonnou lhůtu 30 dní do posledního dne.

Ještě podotknu, že těch 30 dní je na vyřešení věci, o reklamaci má prodejce rozhodnout neprodleně, nejpozději do 7 dnů.

davidc
hodnocení

0x

Tohle se stává u všech modních bot s lepenou podrážkou. Mám to na svých vanskách, adidaskách i bot od nike. U všech to samé. Já to nijak neřešil, protože to ani vyřešit nelze. Když si to zalepíš, tak to máš zase za měsíc odlepené.

krtek6*
hodnocení

0x

přesně tohle se mi stalo nedávno na mých pumách:-D kdyby mi nebylo jedno zrovna u bot, které pro mě nejsou bůh ví jak duležité tak valím reklamovat hned a omlátím jím to ohlavu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]