Nejste přihlášen/a.
Chodí se ještě v dnešní době se džbánkem pro pivo? Nikoho nevídám a vypadá to, že tahle "tradice" vymizela. Možná ještě na vesnici. Pamatuji si časy, kdy jsem šel navečer se džbánkem pro pivo a vrátil se až druhý den ráno
Do džbánku nechci neboť když chci bírek- tak si koupím v krámu lahváče (ne Lahváče!) za menší peníz než v hospodě,nebo jdu rovnou na točené!
Jinak špatná skutečnost se džbánkem- před X lety jsem dostal sádru a shodou okolností jsem měl sestru na návštěvě (bydlím 200km od rodiny).Tak jsem si ji poslal do hospody ,cca150m.v asi tak 13:30. Vše OK až na maličkost,nechala si natočit pivo a pak sotva vyšla narazila na mého kolegu a ten ji ukecal jít do města na tehdy vyhlášenou topinku Šmik ,no přinesla mi pivo ale až večer po šesté hodině, já měl v tu dobu nechodící sádru.
Beri toto jsme také praktikovali na posádkové ubytovně ,platil ten kdo prohrál-v kartách !
Chodívala jsem někdy v 60. letech se zeleným džbánem vždycky v neděli po obědě taťkovi pro pivo. Nesla jsem v něm studenou vodu, aby se vychladil a vylila jsem ji pokaždé s gustem až před hospodou. Cestou zpátky jsem ulizovala pěnu. Vůbec mi to nechutnalo, ale bylo to "zakázané ovoce".
Dneska nevídám nikoho se džbánkem, nanejvýš ve filmu pro pamětníky. Jaga.
Souseda jsem se džbánkem nedávno viděl.
A zajímao by mě, kolik lidí ze sta je schopných rozeznat točené od lahvového.
U nás na vesnici chodíme - v podstatě při každé příležitosti posezení na zahrádce...- kvůli kuřákům si nechám natočit, přinesu, popijem a zase případně skočím pro další džbán. Kdo ví, třeba přestanu chodit se džbánem a budu tam sedět,... když bude zakázáno kouření...
a rozeznat lahváč od čepovaného? záleží na pivu... třeba svijany 11°, plzeň nebo radegast 12° poznám... ale když je výčepní blbec, tak to nepoznáte ani od jarové vody...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.