Nejste přihlášen/a.
Zdravím, běžkaře zejména! Dnes dopoledne jsem chvilkami sledovala Vasův běh. Zaujalo mě, že se (zřejmě) po celou dobu závodilo stylem soupaž. Jsem z lyžařského kraje, tento způsob pohybu vpřed jsem ovládala od dětství, ale přesto mě velmi překvapil, zejména u tak dlouhého závodu. Táhnout 90 km na rukách...? Divné. Vím, že moderátoři se běhu soupaž v komentářích trochu věnovali, ale neměla jsem možnost sledovat celý závod.
Znamená to, že máme nyní tři druhy závodních stylů? Klasika, volně (bruslení) a soupaž?
Předpokládám, že se tento "běh" někdy nějak rozbebíral, jistě má své klady a zápory. Uvítám jak vysvětlení od aktivních lyžařů, tak odkazy na polemiku okolo toho.
0x
Soupaž je klasika. Vasák je po rovině, nejrychlejší je soupaž na holých lyžích. Kdo si mázne pod patu a pojede střídavě, ten nevyhraje. Odborný název je upíchat se k smrti :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.