Nejste přihlášen/a.
Zdravím, běžkaře zejména! Dnes dopoledne jsem chvilkami sledovala Vasův běh. Zaujalo mě, že se (zřejmě) po celou dobu závodilo stylem soupaž. Jsem z lyžařského kraje, tento způsob pohybu vpřed jsem ovládala od dětství, ale přesto mě velmi překvapil, zejména u tak dlouhého závodu. Táhnout 90 km na rukách...? Divné. Vím, že moderátoři se běhu soupaž v komentářích trochu věnovali, ale neměla jsem možnost sledovat celý závod.
Znamená to, že máme nyní tři druhy závodních stylů? Klasika, volně (bruslení) a soupaž?
Předpokládám, že se tento "běh" někdy nějak rozbebíral, jistě má své klady a zápory. Uvítám jak vysvětlení od aktivních lyžařů, tak odkazy na polemiku okolo toho.
Soupaž je klasika. Vasák je po rovině, nejrychlejší je soupaž na holých lyžích. Kdo si mázne pod patu a pojede střídavě, ten nevyhraje. Odborný název je upíchat se k smrti :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.