Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Běh na lyžích - soupaž

Od: bimbam® odpovědí: 4 změna:

Zdravím, běžkaře zejména! Dnes dopoledne jsem chvilkami sledovala Vasův běh. Zaujalo mě, že se (zřejmě) po celou dobu závodilo stylem soupaž. Jsem z lyžařského kraje, tento způsob pohybu vpřed jsem ovládala od dětství, ale přesto mě velmi překvapil, zejména u tak dlouhého závodu. Táhnout 90 km na rukách...? Divné. Vím, že moderátoři se běhu soupaž v komentářích trochu věnovali, ale neměla jsem možnost sledovat celý závod.

Znamená to, že máme nyní tři druhy závodních stylů? Klasika, volně (bruslení) a soupaž?

Předpokládám, že se tento "běh" někdy nějak rozbebíral, jistě má své klady a zápory. Uvítám jak vysvětlení od aktivních lyžařů, tak odkazy na polemiku okolo toho.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud je snih hladky a rychly je soupaz nejrychlejsi a pro zavodnika nejlehci.
Jinak ano da se to tak rict , je to posledni dobou fenomen.

hodnocení

0x

Ne máme pouze 2 druhy -volně a klasiku.Pod tu klasiku patří i soupaž ale závodník to samozřejmě střídá táhnout 90km pouze na rukách nebo nohách, to snád ani nejde*uf* ALe jsou to borci(kyně)*palec*

cs.wikipedia.org/...

bezec
hodnocení

0x

Soupaž je klasika. Vasák je po rovině, nejrychlejší je soupaž na holých lyžích. Kdo si mázne pod patu a pojede střídavě, ten nevyhraje. Odborný název je upíchat se k smrti :D

hodnocení

Děkuji všem! Ještě jsem si kousek závodu pustila ze záznamu na internetu. Borci vpředu opravdu volili tento na pohled nepěkný styl, masy vzadu jely normálně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]