Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, a také si nemohou dovolit drahou zubní náhradu (v řádu tisíců korun). Zdravím!
ringo - tuto informaci nemám, ale pokud je to pravda, tak je to dobrá zpráva (i pro lidi s nízkým příjmem).
Bene, celková zubní náhrada je zdarma. Ale je pravda, že asi nebudou mít stovky až tisíce na opravy.
A víte, že jsem někde četla, že to má souvislost s psychikou - jsou to prostě bezzubí chudáci - zakomplexovaní, neumějí si poradit se životem, dělají špatná rozhodnutí a čím víc upadají dolů, tím větší jsou to chudáci. Taky jsem si všimla, že spousta takových těch chudáčků - míněno lidí, kteří o sobě nemají žádné mínění, mají také zuby v čudu. Pak už jsou v začarovaném kruhu - chudáci - nemají peníze na opravu zubů a pak působí ještě mnohem hůř, než ten, kdo si aspoň na ty správky zubů dá pozor.
Je to jedno k druhému, to pojištění a vše, co tu rádci píší i to, co píše Dajka o spojitosti s psychikou. Moje zubařka říká, že nejvíce pacientů jí chodí kolem Vánoc, lidi se nervují, honí a zubní problémy se rozjedou.
Zdravím. Byla jsem svědkem toho, že "teprve skoro" bezzubý bezdomovec přišel k zubaři a ještě než si sedl (naštěstí) vyšla doktorka a poslala ho na sociálku, kde se mu postarají o vykoupání, a teprve pak ho slíbila ošetřit. A navíc mu slíbila, že když bude chtít, zařídí mu (vykoupanému) preventivní prohlídku celého těla. Ida
Píše se tu ,, chudáci, zakomplexovaní,, a napadlo Vás, že ti bezdomovci jsou povětšině chlapi. Proč asi?
Proč asi? Protože samotná ženská spíš sežene nějaké bydlení, než chlap. Nebo proto, že žena s dětmi má možnost využít azylové bydlení. Ono chlapovi na ulici se žije pochopitelně lépe, jak ženské. Všimněte si, že i "na ulici" málokdy uvidíte žít samotnou ženskou. Většinou to dá do kupy s nějakým chlapem - něco za něco.
"Samotný chlap" by na tu ubytovnu mohl taky - jenže to by současně musel dodržovat alespoň nějaké podmínky.
Souhlasím s Vámi. Koukala jsem na ně v Tv taky a zarazily mě jejich chrupy. Jestli jí je nevyrazil ten partner. Říkala, že je agresívní. Pro někoho jsou přednější cigára víc než zdraví.
Já si myslím, že lepší je mít zuby než špatnýho chlapa. Ideální je mít obojí - myslím dobrýho chlapa a svoje zuby. Než mít ale chlapa, který mě o ně připraví... Jak si teď najde novýho chlapa, když nemá zuby? Až si koupí nový zuby, sežene i novýho chlapa. Pokud teda novýho chce.
@pb - špatné zuby se většinou pojí s nižší inteligencí
Pro právníky, lékaře a další podobné profese, které jsou v kontaktu s klienty, jsou zuby částečně i výrobním prostředkem - stejně inteligentní absolvent VŠ na jiné pozici už chrup v hodnotě malého autíčka až tak nepotřebuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.