Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezdomovci a zuby

Od: zuby odpovědí: 26 změna:

jaktože nemá většina bezdomovcu zuby? :D

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Špatná strava, žádné kontroly a prevence u zubního doktora, rvačky, kouření, absence hygieny atd.

sebod*
hodnocení

0x

Protože si je nečistí. Protože nechodí k zubaři. Protože mají špatnou stravu. Protože jim je někdo vyrazil.

doplněno 03.03.17 12:39:

Ringo, neopisuj *smich*

Byl jsem dřív *pusa*

sebod*
03.03.17 13:13

Já vím *plac*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a také si nemohou dovolit drahou zubní náhradu (v řádu tisíců korun). Zdravím!

doplněno 03.03.17 12:56:

ringo - tuto informaci nemám, ale pokud je to pravda, tak je to dobrá zpráva (i pro lidi s nízkým příjmem).

Bene, celková zubní náhrada je zdarma. Ale je pravda, že asi nebudou mít stovky až tisíce na opravy.

dota*

Tipl bych si, že někteří a nevím jestli menšina a nebo většina nemají zdravotní pojištění, takže by ani nedosáhli na tu protézu zdarma.

hodnocení

0x

A víte, že jsem někde četla, že to má souvislost s psychikou - jsou to prostě bezzubí chudáci - zakomplexovaní, neumějí si poradit se životem, dělají špatná rozhodnutí a čím víc upadají dolů, tím větší jsou to chudáci. Taky jsem si všimla, že spousta takových těch chudáčků - míněno lidí, kteří o sobě nemají žádné mínění, mají také zuby v čudu. Pak už jsou v začarovaném kruhu - chudáci - nemají peníze na opravu zubů a pak působí ještě mnohem hůř, než ten, kdo si aspoň na ty správky zubů dá pozor.

tiffany*
hodnocení

0x

Zuby, Vám to přijde legrační? Promiňte, ale hodně tupá sranda.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

kdo neměl peníze, tak si nové po té, co mu ty origo odešly, nepořídil a kdo prachy měl, tak si za ně pořídil něco jiného

hodnocení

0x

Šel přede mnou bezomovec. Nějak divně se klátil a rukou protřepával pravou nohavici. A z té nohavice mu na chodník vypadlo veliké ho*vno. *ee* *sok* Myslíte si, že takový člověk si čistí zuby, chodí na kontroly k zubaři a vůbec jakýmkoliv způsobem dbá o své zdraví?! *plac*

cicka*
hodnocení

0x

Patrně si je nechali "doma ve sklenici".

hodnocení

0x

Je to jedno k druhému, to pojištění a vše, co tu rádci píší i to, co píše Dajka o spojitosti s psychikou. Moje zubařka říká, že nejvíce pacientů jí chodí kolem Vánoc, lidi se nervují, honí a zubní problémy se rozjedou.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Byla jsem svědkem toho, že "teprve skoro" bezzubý bezdomovec přišel k zubaři a ještě než si sedl (naštěstí) vyšla doktorka a poslala ho na sociálku, kde se mu postarají o vykoupání, a teprve pak ho slíbila ošetřit. A navíc mu slíbila, že když bude chtít, zařídí mu (vykoupanému) preventivní prohlídku celého těla. Ida

tiffany*

Uplně OK... při představě, že mohl mít v kalhotách to, o čem píše babkazov shora, se proti tomu se nedá říci ani ň. Umýt se a obléknout čistě, samozřejmě klidně z charitního šatníku, to může každý a před návštěvou lékaře (pokud se třeba nejedná o nehodu apod.) je to minimální slušnost.

rybana
hodnocení

0x

Píše se tu ,, chudáci, zakomplexovaní,, a napadlo Vás, že ti bezdomovci jsou povětšině chlapi. Proč asi?

sebod*

Proč asi? Protože samotná ženská spíš sežene nějaké bydlení, než chlap. Nebo proto, že žena s dětmi má možnost využít azylové bydlení. Ono chlapovi na ulici se žije pochopitelně lépe, jak ženské. Všimněte si, že i "na ulici" málokdy uvidíte žít samotnou ženskou. Většinou to dá do kupy s nějakým chlapem - něco za něco.

"Samotný chlap" by na tu ubytovnu mohl taky - jenže to by současně musel dodržovat alespoň nějaké podmínky.

sebod*

jedubabo. Já to v případě té samotné ženské myslela spíš tak, že si najde chlapa s nějakým bydlením.

Znáte případ, kdy po rozvodu zůstal byt chlapovi a ženská táhla pod most?

lee*
hodnocení

0x
U bezdomovců mi to přijde ještě celkem logické - žádné pojištění, nulový zájem sám o sebe, velmi zanedbaná osobní hygiena... Co mě ale zaráží více, je stav chrupu u "normálních" spoluobčanů. U nás v Penny prodavačka, ženská tak 35 let, většina zubů jí chybí a ty co má tak zkažené. Kolegyně jen o málo starší je na tom podobně. Teď jsem koukala na Výměnu manželek - paní 23 let zuby úplná katastrofa, manžel 33 let taktéž... V jednu chvíli byli v záběru rodiče (nevím kterého z nich), lidi tak 45-55 let a také bezzubí *ee*
Jasně že vím, co stojí zubař, ale většina z nich hulí jak fabrika. Nemají na zubní péči, ale 30.000,- ročně na cigára ano *zmateny* Takoví nenaučí péči o chrup ani svoje děti. Také ve výměně byla jakási pofidérní maminka. Hulila, bezzubá, 16ti letá dcerka doma místo snídaně taky žváro a zuby jak noty na buben *alene*

Souhlasím s Vámi. Koukala jsem na ně v Tv taky a zarazily mě jejich chrupy. Jestli jí je nevyrazil ten partner. Říkala, že je agresívní. Pro někoho jsou přednější cigára víc než zdraví.

Já si myslím, že lepší je mít zuby než špatnýho chlapa. Ideální je mít obojí - myslím dobrýho chlapa a svoje zuby. Než mít ale chlapa, který mě o ně připraví... Jak si teď najde novýho chlapa, když nemá zuby? Až si koupí nový zuby, sežene i novýho chlapa. Pokud teda novýho chce.

Až si koupí nový zuby a zůstane s tím "starým" chlapem, vyrazí jí i ty nový.

pb®
Všimněte si, že špatné zuby se většinou pojí s nižší inteligencí. U právníka, lékaře atd. chrup v dezolátním stavu najdete stěží. Jistě by se dalo říct, že zubař je drahý. Ale to až ve chvíli, kdy dělá implantát, korunku, můstek atd. Preventivní prohlídka je zdarma a myslím že i ručně míchaná amalgámová plomba. A ta když je dobře udělaná, vydrží bez oprav čtvrt století i déle. A stejně péče o zuby začíná u každého doma v koupelně. Zubař už jen zachraňuje to, co člověk zanedbal.

@pb - špatné zuby se většinou pojí s nižší inteligencí
Pro právníky, lékaře a další podobné profese, které jsou v kontaktu s klienty, jsou zuby částečně i výrobním prostředkem - stejně inteligentní absolvent VŠ na jiné pozici už chrup v hodnotě malého autíčka až tak nepotřebuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]