Dobrý den, také si myslíte, že 4. mobilní operátor může T-Mobile, O2 a Vodafone donutit k úpravám velkoobchodní a maloobchodní cena? Já si myslím, že ano, protože bude mít zájem získat zákazníky navíc dá prostor virtuálním operátorům a situace na mobilním trhu by se mohla výrazně změnit. Dokonce bych zvolila i možnost pro 5. mobilního operátora a bude-li se v tom opět ČTÚ šťourat měl by nový mobilní operátor vzniknout ze současných virtuálních mobilních operátorů. 1.6.2017 končí v členských zemích EU roaming což sekne s většinou virtuálních mobilních operátorů, nebudou mít na poplatky služeb v roamingu. Myslím si však, že snahou Bohuslava Sobotky je snížení cen u datových tarifů. Je hrozné jaké poplatky za MB dat platíme. Vytvořím také petici, aby vznikl 4. mobilní operátor. Prosím napište co si o tom myslíte.
stepanko a co bude ten 4. virtualni operator provozovat? bude si stavet svoji sit? myslite,ze se mu to vyplati?
stepanka11
Tak podívejte se třeba na Slovensku funguje mobilní operátor 4ka kterého provozuje SWAN Mobile a málo kdo ví, že dříve šlo o virtuálního operátora v síti O2. Takže pořád doufám, že v Česku to bude podobné. Vždyť ať ze začátku postaví vysílače jen v Praze, v Brně, v Plzni, v Liberci, v Olomouci a okolí. Poskytne-li výhodnější ceny za datové tarify lidé jistě jeho služeb využijí. Takto se chce změnit u nás Nordic Telecom překvapuje mě, že nikdo další.
mot
jen v praze, brne, plzni,liberci,olomouci,ostrave a okoli...takze vlastne vsude. tj. bude mit miliardove investice a jeste ma byt levnejsi nez soucasni operatori. by me zajimalo jaky blazen by do toho sel... a na jakych frekvencich / technologiich bude provozovat tu svoji sit?
Myslím že byste si měla vzít prášek na uklidnění Pokud eventuálně další operátor vstoupí na trh,bude muset nejdříve vybudovat síť vykrývačů.A jelikož vše něco stojí,bude ty peníze chtít co nejdříve zpět.Takze nemůže začít provoz s minimálními zisky,skončil by velmi brzy. No a co se týká pana Sobotky,jeho aktivita je v jasné souvislosti s nadcházejícími volbami. Ono nejde postavit vysílače jen ve velkých městech,jsou nějaká pravidla. doplněno 03.03.17 09:00: No a ta licence a kmitočty stojí taky nějaký ten milion doplněno 03.03.17 09:14: Oni ti virtualove musí za data platit těm velkým operátorům,jejichz síť používají. A velcí hráči ta data neuvolní za hubičku,byli by sami proti sobě.Dokonce mám pocit,ze je tam určená cena. Takže i když by virtual chtěl,velkym operátorem už má určenou minimální cenu za data. Regulace je v kompetenci pouze státních orgánů.
stepanka11
Jsem v pohodě jen mě štve jak zde máme T-Mobile, O2 a Vodafone bez výběru a mezi 160 "virtuálními" mobilními operátory lze volit mezi těmi dražšími kteří mají více než 150 000 zákazníků, ale i ty škrtí velká trojka. Když GORILA Mobil nebo Studentfone chtěli jít jinou cestou řeklo se ne-e! Samozřejmě pokud by MobilKom nechtěl v květnu 2007 spouštět mobilní síť CDMA 2000 rev. A 410-430 MHz mohlo to v roce 2011 vypadat úplně jinak. Nordic Telecom ovšem v současné době nemá v nabídce nic extra zajímavého a jak jsem již uvedla nikdo se do telekomunikací nehrne. No ono taky není divu když PPF chce O2 přeseknout opět. V Česku a na Slovensku O2 skončí v nejbližší době. Jaký název bude zvolen? Možná M Telecom a Air Telecom nebo Air Mobile se nechystá.
stepanka11
Premiér Bohuslav Sobotka naštěstí chce po T-Mobile, O2 a Vodafone snížení cen u datových tarifů a dělá vše proto, aby tomu tak bylo. Vláda ČR chce 4. mobilního operátora. Samozřejmě, že přidělení licence nestojí malé peníze, ale věřím, že například čínská investiční skupina by vznik nového síťového mobilního operátora v Česku podpořila. Vždyť se říkalo, že do roku 2021 může vzniknout mobilních operátorů. Vždyť nemusí každý mít hlas + data některý se může zaměřit jen na FIX a DSL. Virtuální operátory je potřeba vyškrtat k tomu má přispět zrušení roamingu k 1.6.2017 i EET k 1.3.2017.
To měli udělat už virtuálové a stejně nic. Navíc na našem trhu už místa moc není, návratnost by byla pro nováčka v nedohlednu. Jinak místo brečení nad cenami hovorů stačí je omezit. Opravdu potřebuji telefonovat o každé hovadině? Opravdu musím volat z mobilu, nestačí volat delší hovory z domova? Opravdu musím sledovat v mobilu HD video online? Já mám roky doma na routeru voip bránu, na ní běžný telefon, který slouží místo pevné linky. Žena volá na sk za 60h/min na pevnou, na mobily u nás je to obdobné. Volací maniaci si pořídí flat nebo nějaký balíček typu volání v síti neomezeně za 150kč. Lidé by se měli potkávat osobně, jako dříve a ne to spláchnout smskou či hovorem...
Když O2 před několika roky představila tarif s neomezeným voláním za 750, tak si možná u O2 říkali, že přetáhnou nižší cenou od ostatních operátorů zákazníky a během pár dní měli stejnou nabídku ostatní operátoři a tak by to dost možná dopadlo i s levnějšími daty, jeden operátor by např. významně navýšil data za stejnou cenu a během dvou dnů by ostatní udělali totéž, takže proč by se měl někdo snažit a tím přicházet o zisk.
net
To by musel 4.operatora suplovat stát s tak vyhodnym statnim tarifem, ze by ostatnim nezbylo nez se prizpusobit, nebo zkrachovat jinak se kazdy novy majitel da vzdycky casem zkorumpovat, uz to davno mohlo byt vyrizene.
Nemyslím si, že by 4. operátor něco výrazně změnil. Své zákazníky si najde, takže někoho přetáhne, ale to bude tak všechno. A vlastně mě toto téma ani nijak moc nezajímá, jsem se svým tarifem u Oskara spokojený.
net
Hm - taky mas jeste Oskara? byl to lepsi nazev ze jo?
stepanka11
Dokud se jednalo o Český Mobil, a.s. později Oskar Mobil, a.s. bylo to doopravdy lepší. Změnou na Vodafone Czech Republic, a.s. se toho změnilo doopravdy hodně Vodafone již není to co býval a od T-Mobile a O2 se příliš neliší. 4. mobilní operátor ano byl to slib PPF, ale jak je vidět má teď O2 a vůbec nic se neděje. Není mi jasné proč KKCG vzdala tuto snahu a má pouze virtuálního operátora. Nordic Investors slibuje, že by mohl být 4. mobilním operátorem, ale více bych věřila KKCG. Uvidíme jak to všechno nakonec bude. To co vydalo O2 za informaci, že u nás v Česku nemáme drahá data je pěkný nesmysl. Všichni nějak vše porovnávají s Polskem, ale Rakousko, Francie to už nikoho nezajímá. Takže doufám, že virtuální operátoři se brzy smrsknou pod jednu velkou telekomunikační společnost. Budou mít infolinku v režimu 24/7/365, prodejny franšízové a distribuční síť pre-paid SIM karet, dobíjecích kuponů a bude možné dobíjet přes terminály SAZKA a dále TESCO, BILLA, Rossmann, Globus, Fortuna, Česká pošta, trafiky, čerpací stanice, bankomaty. 4. mobilní operátor by mohl třeba mít BILLA mobil, Penny mobil, Fortuna mobil, PostMobil, Lidl mobile, K-Classic mobil atd. Mohl by do Česka dostat telefonní čísla 750000000 - 7599999999. Celkem se divím, že T-Mobile nemá virtuála Paegas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.