Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynové revolvery?

Od: lubomirholy odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s plynovými revolvery. Jaká je nejlepší značka: Bruni, Umarex, Ekol nebo Atak zoraki? Chci si jeden koupit pro ochranu mojí rodiny ale nevým od jaké značky. Jen jsenm slyšel že Bruni je stejná kvalita jako švýcarský nůž od vietnamců. Chci aby stál maximálně 5000. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jasacehydu
hodnocení

3x

Na ochranu rodiny žádný. Daleko lepší je třeba pepřový sprej, protože ho nelze zaměnit se střelnou zbraní.

Použití plynové pistole je velice problematické, které může mít pro tebe fatální následky.

Existuje hodně rozšířená poučka, že když ty vytáhneš plynovku, ten druhý může mít v kapse ostrou a když to zmáčknete oba naráz, tak jeho budou pálit oči ale tebe už taky třeba nebude pálit nic. Slzný sprej je taky dvousečná záležitost, protože ne vždy když ho chceš použít víš odkud vítr fouká :) Dobrý paralyzer je účinná záležitost ale musíš být k útočníkovi na délku ruky což taky není ideální ..
majsterjoe*

Tohle je ale hlouá poučka, kterou už slyším xx let a zatím jsem se nesetkal s podobným případem. Důvod je jasný. Plynovka je zbraň na sebeobranu. Když tě někdo bude chtít přepadnout, okrást, pak pokud to bude majitel zbraně tak vytáhne tuto zbraň jako první. takže plynovku bych nevytahoval. Ale to nestačíš vytáhnout nic.

Když tě přepadne vygabund, cikán, partička fetek, pak si můžeš být jistý, že jen vytasení plynovky dá ostatním najevo nutný ústup.

hodnocení

2x

To je jakobyste se ptal které auto je nejlepší. Každá věc vyhovuje různým lidem různě. Já si koupil postupně tři plynovky a až ta třetí mi opravdu sedla.

Určitě nekupujte nic velkého. Většinou ji potřebujete jen tak strčit do kapsy od bundy. Když vás někdo napadne, těžko budete šmátrat v batohu po plynovce.

ovczaak*
hodnocení

0x

totak má pravdu...já vyzkoušel snad vše a vychází mi - na ochranu domu,bytu ostrá pistole - pokud se pohybuji venku,kombinace paralyzer a teleskop. ten teleskop nosím krátký,dá se otevřít vsedě na židli. plynová pistole je cesta do pekel,důvod napsal totak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]