Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna života/kariéry

Od: patriktichy odpovědí: 6 změna:

Zdravím. 10 let jsem dělal práci, kterou si nebudu moct nikdy uplatit v životopise. Momentálně ji ještě dělám, ale rád bych se pomalu začal připravovat na novou etapu, vím, že to bude nejsmírně těžké, jelikož je mi 30 let, ale dokážete mi poradit, do jakého odvětví se dát? V jakém odvětví se v práci dá vzdělávat průběžně? Přemýšlel jsem o nějakých rekvalifikačních kurzech třeba na výkresovou dokumentaci, atp., ale nejsem si jist, jestli by mi to k něčemu bylo, jinak mám vystudovanou obchodní akademii, angličtinu mám na komunikativní úrovní. Děkuji moc za tipy. Patrik

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Co je to za práci, že " ji nemůžete uplatnit v životopisu"? A jak jste u " neuplatnitelné" práce mohl vydržet 10 let? K případnému nasměrování by bylo dobré uvést, co Vás zajímá.

Rekvalifikační ku/... (Google)

angell1985*

Může jít o práci agenta tajné služby,prostituta,tanečníka v gaybaru...;)

enias*
hodnocení

0x

Záleží co Vás zajímá a co by Vás taky bavilo, napadá mě, že práce s čísly je dobrá, třeba účetní, tak se člověk musí pořád něco učit a nebo třeba programátor, opět obor který vyžaduje neustálé vzdělávání, ale taky není k zahození ta angličtina, ta se bude v dnešní době velmi hodit. Hodně úspěchu.

hodnocení

0x

Milý chlapče, když chceš poradit, tak nám tu musíš napsat pravdu, jinak budeš lhát celý život a pak se z toho nevymotáš.

figurek*
hodnocení

0x

se mi nechce věřit, že tuhle otázku pokládá třicetiletý chlap.

Třeba zrovna programování jde do předu tak rychle, že kdo chvíli stál, stojí opodál. Ale je zde problém. Programování samo o sobě neuplatníte. Musíte k němu znát ještě další obor, nejlépe technický.

Jestli máte vystudovanou ekonomku a k ní dobrou angličtinu, pak byste se mohl uplatnit spíš jako obchodní zástupce nějaké zahraniční firmy.

doplněno 01.03.17 16:54:

No dobře. Tak přidám. Když řeknu programování, pak myslím psaní nějaké uživatelské aplikace a ne programování nějakého poloautomatu, opakované používání několika funkcí pořád dokola. K takovému "programovaní" se moc netlačte, protože to není práce, to jsou galeje.

Programovat se musíte učit na něčem konkrétním, jinak se na profi úroveň nevypracujete nikdy.

Je to celá věda se dá se rozdělit na tři části.

1/ algorytmizace. Zadanou úlohu musíte umět rozebrat na kousky, ty kousky přepsat do zdrojového kódu a správně seřadit za sebe. To chce cvik a praxi. Nějaký rekvalifikační kurs nestačí. Nečekejte že si jen tak sednete a začnete mačkat knoflíky.

2/ prostředí. Musíte dobře znát prostředí, ve kterém píšete. VBA, VC++, Python atd. To chce cvik a praxi. Nějaký rekvalifikační kurs nestačí. Nečekejte že si jen tak sednete a začnete mačkat knoflíky.

3/ musíte dobře rozumět tomu, co vlastně programujete. A tyto potřebné znalosti obvykle bývají z úplně jiného oboru. Když je nemáte, pak v lepším případě napíšete něco jiného, než bylo žádané. Pak budete věčně muset za někým chodit, věčně z někoho tahat rozumy a opravovat a opravovat a opravovat.

V horším případě bude váš program nepoužitelný. Právě v tomto bodě čekejte největší trable.

marek23

Nechci vás chytat za slovo nebo rozpoutat flame, ani to není myšleno jako troll, jen mě zaujalo tvrzení, že programování samo o sobě pán neuplatní. Můžete to rozvést? Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]