Nejste přihlášen/a.
Pokud chcete vyjádřit Ludolfovo číslo s devíti desetinnými čísly zapamtujte si tuto říkanku (počet hlásek každého slova udává jednu číslici). Sám u sebe v hlavě magického pí číslic deset mám"
A pokud chcete desetinná čísla přidat, naučte se tuto říkanku: Mám, ó bože, ó dobrý, pamatovat si takový cifer řad. Velký slovutný Archimedes pomáhej trápenému, dej mu moc, nazpaměť nechť odříká ty slavné sice, ale tak protivné nám, ach, číslice Ludolfovy!
V hlave mam 4 desetinna mista. 3.1416. Vic je na prakticke vypocty v 99.9% zbytecne. Vic si za mne pamatuje kalkulacka.
2
je nějaký důvod jich znát víc?
kdybych si ctěl trénovat paměť, tak budu věnovat čas a úsilí ušlechtilejším technikám. co třeba se učit další cizý jazyk?!
Zdravím,kvůli škole- strojařina 3,1415926, ale prakticky se to moc nepoužívalo.
P.S.: Také je Eulerovo číslo (2,71828) a to se myslím využívalo více.
vy počítáte na papíře nebo to dlouhé číslo zadáváte pokaždé do kalkulačky?
moje obyč kalkulačka mě zobrazila o dvě místa víc, než zmiňujete a stejně možná počítá i s větší přesností
proč si to pamatovat, když tam ta konstanta je?
ale každý si ukládá do své dočasné ROMky co chce, já si pamatuju, pod jakým tlačítkem to Pí je ![]()
Teď momentálně tolik: 3,14159265358979323846
Ale před dvěma roky jsem se hecnul, když nám to učitelka zadala jako nepovinný domácí úkol. Uměl jsem 240 desetinných míst a to všechno jen za dva týdny! Tak alespoň už vím, na co je má paměť dobrá. ![]()
Každopádně díky takové blbosti jsem si "vybojoval" 2 na vysvědčení z matematiky. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.