Nejste přihlášen/a.
Pokud chcete vyjádřit Ludolfovo číslo s devíti desetinnými čísly zapamtujte si tuto říkanku (počet hlásek každého slova udává jednu číslici). Sám u sebe v hlavě magického pí číslic deset mám"
A pokud chcete desetinná čísla přidat, naučte se tuto říkanku: Mám, ó bože, ó dobrý, pamatovat si takový cifer řad. Velký slovutný Archimedes pomáhej trápenému, dej mu moc, nazpaměť nechť odříká ty slavné sice, ale tak protivné nám, ach, číslice Ludolfovy!
V hlave mam 4 desetinna mista. 3.1416. Vic je na prakticke vypocty v 99.9% zbytecne. Vic si za mne pamatuje kalkulacka.
2
je nějaký důvod jich znát víc?
kdybych si ctěl trénovat paměť, tak budu věnovat čas a úsilí ušlechtilejším technikám. co třeba se učit další cizý jazyk?!
Zdravím,kvůli škole- strojařina 3,1415926, ale prakticky se to moc nepoužívalo.
P.S.: Také je Eulerovo číslo (2,71828) a to se myslím využívalo více.
vy počítáte na papíře nebo to dlouhé číslo zadáváte pokaždé do kalkulačky?
moje obyč kalkulačka mě zobrazila o dvě místa víc, než zmiňujete a stejně možná počítá i s větší přesností
proč si to pamatovat, když tam ta konstanta je?
ale každý si ukládá do své dočasné ROMky co chce, já si pamatuju, pod jakým tlačítkem to Pí je
Teď momentálně tolik: 3,14159265358979323846
Ale před dvěma roky jsem se hecnul, když nám to učitelka zadala jako nepovinný domácí úkol. Uměl jsem 240 desetinných míst a to všechno jen za dva týdny! Tak alespoň už vím, na co je má paměť dobrá.
Každopádně díky takové blbosti jsem si "vybojoval" 2 na vysvědčení z matematiky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.