Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukradené peníze

Od: jesup* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, minulý týden mi kamarád ze hry poslal peníze(2000kč) a já mu za to dal něco ve hře. Konkrétní hra GTA:San andreas už stará :D. A dal jsem mu jakoby vše co chtěl a prej jsme se dohodli na něčem co mu mám ještě dát, ale já už mu dal dost a on mě teď vydírá a posílá na mě prej policii a otce :D Je to normální? Přece nikdo ze mě nemůže dostat peníze, když byla dohoda pouze na facebooku kterou mohl on zformulovat podle jeho a upravit pomocí programů.. Přece s tím nemůže jít na policii i kdybych mu nedal nic. To on mi poslal 2000 na účet a co jako, na 2 tisíce mu každej kašle. Je mu teprve 15 a kdybych já v 15 poslal někomu něco na účet jen tak, tak mě rodiče asi zabijou takže celkem sranda. Já byl celej život čestnej a jsem a ta hra je dávno pryč už bude zapomenutá za pár let a nikdo by to určitě neřešil. Díky za přečtení.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud jste mu dal vše, na čem jste se dohodli a máte o tom konverzaci na fb, tak jste v pohodě. Tu dokumentaci si uschovejte.

hodnocení

0x

No asi vzhledem k věku, je tohle normální reakce. :) Jesli ti to takhle stačí. Ale nějak to nechápu, proč by z tebe měl tahat peníze? Vždyť on měl za peníze co poslal, dostat něco ve hře a to dostal, ale chce víc? Tak asi chce ještě něco ve hře a ne peníze, nebo se pletu? :-D Na policii klidně jít může, ale s největší pravděpodobností si utrhne pořádnou ostudu a výsměch...

jesup*
hodnocení

0x
Ale to je snad jeho problem ne? Ikdyz sem mu nedal nic tak zadna smlouva zadny podpis nebyl tak do po me chce. To on mi poslal penize na jeho riziko sám a naka dohoda ba fb je uuuuplne jedno :D. Podle me... muze na me podat trestni oznameni nebo tak neco?
sebod*

Tak to pozor. Jestliže Vám poslal peníze a Vy jste mu za to nic nedal, tak to určitě v pořádku není. Takže z Vaší strany se jedná o podvod. Jestli to je tak a jeho otec je prudší povahy, tak máte postaráno o výprask. A ten si zasloužíte. Pochopitelně s tím může jít i na policii. A co po Vás chce? No přeci peníze, které Vám poslal na účet. Na mě to dělá dojem, že jste "podojil" mladýho kluka a spoléháte se na to, že se bude bát to říci rodičům. No a Vy budete mít vyděláno. No, jen tak dál...

doplněno 01.03.17 15:46:

P.S. Naštěstí se najdou i jiní lidé, než Vy. Já jsem před měsícem omylem složila peníze na cizí účet. Také 2.000 Kč. Na potvrzení o platbě bylo jméno dotyčného. V bance mi řekli, že za poplatek 300,- Kč budou toho dotyčného informovat, ale nevědí, jak to dlouho bude trvat a jak on se k tomu postaví. Tak jsem se pokusila toho dotyčného najít na FB. Všem, se stejným jménem jsem poslala žádost o vrácené peněz. Nikdo mě neposlal do... do pryč. Všichni mi odepsali, ať se mi zadaří toho pravého najít. No a ozval se mi člověk, který napsal, že se jedná o jeho otce a ať pošlu účet, kam má peníze vrátit. A tak se také stalo *slunce*. Úžasné, že?

majsterjoe*
Tak to uz meni ovsem situaci. Nedovolene obohaceni, podvod... je toho spousta za co te muzou vyslychat a nejen tebe, ale i tve rodice.
rosa

Tak to jste vedle, jak ta jedle, jak se říká. Kluk má proti Vám 2 důkazy:

1)Platbu na Váš účet.

2)Elektronickou komunikaci. Ta se jako důkaz o dohodě také počítá, to Vám řekne každý právník.

Takže ano, kluk a jeho rodiče jakožto zákonní zástupci mohou podniknout kroky jakými jsou trestní oznámení atd.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Pokud jste obral 15 letého kluka o 2.000 Kč a ještě nedodržel dohodu co za to, vyčlenil jste se ze společnosti slušných lidí. Tady se nesmí nadávat, ale kdyby se mohlo, řekla bych, že jste ubohý šupák. Ida

hodnocení

0x

Tak tohle by slušný člověk neudělal, nechat si peníze za nic.

martinaa*
hodnocení

0x

Pokud on poslal peníze a ty jsi poslal, co jsi měl, neřeš.

Pokud jsi to neudělal, jedině dobře, kdyby tě navštívil tatínek onoho kluka, dal ti pár facek a ještě to řešila policie s tvými rodiči. Protože jsi obyčejný zloděj, nic jiného. Jo, a jestli myslíš, že nikdo nebude řešit 2000,-, tak to jsi na omylu. Na trestní oznámení to stačí. :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]