Nejste přihlášen/a.
Zdravím, minulý týden mi kamarád ze hry poslal peníze(2000kč) a já mu za to dal něco ve hře. Konkrétní hra GTA:San andreas už stará :D. A dal jsem mu jakoby vše co chtěl a prej jsme se dohodli na něčem co mu mám ještě dát, ale já už mu dal dost a on mě teď vydírá a posílá na mě prej policii a otce :D Je to normální? Přece nikdo ze mě nemůže dostat peníze, když byla dohoda pouze na facebooku kterou mohl on zformulovat podle jeho a upravit pomocí programů.. Přece s tím nemůže jít na policii i kdybych mu nedal nic. To on mi poslal 2000 na účet a co jako, na 2 tisíce mu každej kašle. Je mu teprve 15 a kdybych já v 15 poslal někomu něco na účet jen tak, tak mě rodiče asi zabijou takže celkem sranda. Já byl celej život čestnej a jsem a ta hra je dávno pryč už bude zapomenutá za pár let a nikdo by to určitě neřešil. Díky za přečtení.
No asi vzhledem k věku, je tohle normální reakce. Jesli ti to takhle stačí. Ale nějak to nechápu, proč by z tebe měl tahat peníze? Vždyť on měl za peníze co poslal, dostat něco ve hře a to dostal, ale chce víc? Tak asi chce ještě něco ve hře a ne peníze, nebo se pletu?
Na policii klidně jít může, ale s největší pravděpodobností si utrhne pořádnou ostudu a výsměch...
Tak to pozor. Jestliže Vám poslal peníze a Vy jste mu za to nic nedal, tak to určitě v pořádku není. Takže z Vaší strany se jedná o podvod. Jestli to je tak a jeho otec je prudší povahy, tak máte postaráno o výprask. A ten si zasloužíte. Pochopitelně s tím může jít i na policii. A co po Vás chce? No přeci peníze, které Vám poslal na účet. Na mě to dělá dojem, že jste "podojil" mladýho kluka a spoléháte se na to, že se bude bát to říci rodičům. No a Vy budete mít vyděláno. No, jen tak dál...
P.S. Naštěstí se najdou i jiní lidé, než Vy. Já jsem před měsícem omylem složila peníze na cizí účet. Také 2.000 Kč. Na potvrzení o platbě bylo jméno dotyčného. V bance mi řekli, že za poplatek 300,- Kč budou toho dotyčného informovat, ale nevědí, jak to dlouho bude trvat a jak on se k tomu postaví. Tak jsem se pokusila toho dotyčného najít na FB. Všem, se stejným jménem jsem poslala žádost o vrácené peněz. Nikdo mě neposlal do... do pryč. Všichni mi odepsali, ať se mi zadaří toho pravého najít. No a ozval se mi člověk, který napsal, že se jedná o jeho otce a ať pošlu účet, kam má peníze vrátit. A tak se také stalo . Úžasné, že?
Tak to jste vedle, jak ta jedle, jak se říká. Kluk má proti Vám 2 důkazy:
1)Platbu na Váš účet.
2)Elektronickou komunikaci. Ta se jako důkaz o dohodě také počítá, to Vám řekne každý právník.
Takže ano, kluk a jeho rodiče jakožto zákonní zástupci mohou podniknout kroky jakými jsou trestní oznámení atd.
Pokud on poslal peníze a ty jsi poslal, co jsi měl, neřeš.
Pokud jsi to neudělal, jedině dobře, kdyby tě navštívil tatínek onoho kluka, dal ti pár facek a ještě to řešila policie s tvými rodiči. Protože jsi obyčejný zloděj, nic jiného. Jo, a jestli myslíš, že nikdo nebude řešit 2000,-, tak to jsi na omylu. Na trestní oznámení to stačí. .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.