Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Laserová hračka pro kočky

Od: 72mona3* odpovědí: 12 změna:

Kolegyně v práci mi vypráví o svých kočičích mazlíčcích. Protože má jednoho, co je těžký flegmatik a odmítá si i aktivně hrát, pořídila právě tuto "vymoženost". Zaujalo mě, že hračka je vlastně laserovým ukazovátkem a zvíře pak honí světelný bod. Nejdřív jsem si řekla, že to je fakt dobrej nápad. Jenže...

Co si o tom myslíte? Používáte? Nedoporučujete?

A jen na okraj, kocourek se maximálně ohnal tlapou. Lenoch nejvyšší kategorie... :)

M.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

moje mladé kočky to milujou, zaujatě lítají za světýlkem jak o život... starší a zkušenější kočka jen chvíli, než zjistí, že to světýlko pouštím já a pak pozoruje mě, jak to dělám... kočky ovšem nadšeně honí cokoli, co se hýbe - světýlko má tu výhodu, že ho můžete pohodlně pouštět po celém pokoji z křesla ;)

72mona3*
hodnocení

Právě to jsem si říkala, že to může být dobrý. Jenže jak kolegyně líčila, jak to probíhalo, tak jsem byla na vážkách. Flegmatik seděl, sledoval, sem tam natáhl tlapu... Jenže druhej se mínil zcvoknout. Prý byl úplně v tranzu, běhal po stěnách, nábytku... A i když už "lov" skončil, nedokázal se uklidnit. Chodil po bytě a hledal, kam to zmizelo. Tak si říkám, každá kočka je jiná, a co když se tím, že nic neuloví, bude zbytečně stresovat?

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, viděl jsem to u kamaráda na chalupě. Jeho mladý kocour z toho byl "paf" a vůbec neřešil, kam skáče, resp. bylo mu jedno, co povalí nebo jestli se zraní. Považuji to za nebezpečné (pro zařízení bytu i kočku). Možná je to stejný efekt jako "prasátko", které uděláte zrcátkem (a sluníčkem). Zdravím!

P.S. Kdo si to pořídí, tak to musí používat s rozvahou.

přesně tak, Bene, používat s rozvahou - já s tím "běhám" po zemi, jako kdyby to byla např. myška, ne po nábytku a po výškách, kde by mohlo dojít k nějakým škodám, a ne přehnaně rychle, aby z toho kočka nejančila - zkrátka s rozumem...

janka99*
hodnocení

2x

Kočky se vyblbnou, tedy alespoň ty mého táty. Ukazovátko dostal jako dárek ke krmivu a kočky ho miluji a myšku chytají, ovšem jen na zemi, nenapadlo nás ji promítat na nábytek, sklo apod. to mi přijde nebezpečné, jak pro kočky, tak nábytek a vybavení (stejně tak jim nesvítíme do očí, resp. nesvítíme vůbec na ně aby se nepopraly, prostě jen na zem sem tam). Berou to jako hru, nestresuje je to. Zkoušela jsem to i na mého psa a ten nechytá myš, ale to ukazovátko (aneb proč chytat obraz když můžu něco rozkousat).

72mona3*
hodnocení

Děkuju za pozitivní reakce ;)

Samozřejmě chápu, že používání by mělo mít svá pravidla (spíš používat kromě laseru i mozek) a mělo by hlavně sloužit pro potěchu zvířete, ne pro škodolibé pobavení majitele. Stejně mi to nedalo a pohledala jsem i po netu. Většinou jsou pozitivní ohlasy majitelů. Ale našla jsem i toto: g.cz/...

A to je to mé "jenže"v zadání. Z mého pohledu kočky milují akci při lovu, ale stejně milují i "mordování"úlovku. A když kolegyně vypráví, jak i půl hodiny po ukončení hry kocour slídí a hledá a útočí téměř na cokoliv, co se pohne...to mi jako šťastná kočka nepřijde. Takže pokud to shrnu, asi je to opravdu v pořádku, protože kladné hodnocení opravdu převládá. Ale asi budou i výjimky a pokud bych měla tohodle nerváka, tak bych si sakra rozmyslela, jestli laser budu používat. M.

hodnocení

0x

Je až neuvěřitelné, z čeho dnes lidi dokáží dělat vědu *haha**haha**haha*

72mona3*
hodnocení

Mě to moc vtipné nepřijde. Každou chvíli se zde řeší, že kočka čůrá kam nemá a většinou jsou na vině psychické problémy (pokud se vyloučí nemoc). Spouštěčem může být úplná maličkost, která by člověka ani nenapadla. Ale to už se řeší následky. Já radši budu problémům předcházet i tím, že řeším blbosti. A podle toho článku asi nebudu jediná. M.

V pořadu "Kočka není pes" je odbornice, která laserové ukazovátko pro rozptýlení a zábavu koček doporučuje. Já sám bez problémů laserové ukazovátko pro jejich zábavu používám už hodně let, od dob kdy jste ani nevěděla, že něco takového existuje a u nás ještě nebylo k mání ;)

hodnocení

0x

Tak a přesně nad tímhle jsem rovněž přemýšlela, protože jsem to viděla v televizi. Asi ten pořad jak tady zmiňuje myslím bmbx. Také to chci koupit, protože můj kocour si chce hrát jenom tak, že já musím lítat s provázkem jako blbá. Tak už jsem to začala shánět a pak jsem byla s tím kocourem u doktora a tam seděla jedna hodně chytrá paní-chovatelka ušlechtilých koček a tak jsem se jí zeptala. Ona mi pravila, že prý je to nebezbečná hračka, protože to právě laserové světlo a to může kočkám poškodit zrak. Namítla jsem, že mu přece nebudu svítit do očí a ona oponovala, že nezabráním tomu, aby se kočka neohlédla a nedívala se jak to dělám.

Tak teď babo raď. Já už jsem to málem objednala, ale tohle mne v mém elánu zbrzdilo. Ale škuby mám pořád.

doplněno 28.02.17 11:15:

Tak jsem si také prohlédla ten odkaz kde ty kočky přímo šílí. No ale já bych dala pár facek těm lidem. Mrskat tím po stěně až je kočka úplně v tranzu je trestuhodné. Myslím že ta hračka nebude tolik nebezpečná, když ji nebude mít v ruce úplný idiot. Ono jde o to, aby se kocour třeba na dvě minuty proběhal. Déle bych mu to nepouštěla. nebo vystihnout rychlost pohybu toho světélka a rozhodně to nepouštět do výšek. To akorát tu kočku vystresuje. Tady je ale názorný příklad toho, že i to, co je vymyšleno ke prospěchu, může v rukách hloupých jedinců účinkovat úplně opačně. A to se dá vysledovat i u jiných přístrojů, nástrojů, technických vymožeností a tak dál...

72mona3*
hodnocení

@bmx - právě proto také píšu, že většina je pro a je spokojená. Je to skvělý vynález. Ale to neznamená, že je vhodná pro vsechny. Nejspíš určité procento koček (labilních) může reagovat negativně.

@suzymon - i to je věcí k zamyšlení. Laser a hračka, když víme, co se může stát... Přesto si myslím, že když víte ,čeho se vyvarovat, tak si dáte pozor. Kočka je prostě fascinována tím puntikem a nemá zapotřebí hledat zdroj a pokud se na vás přece ohlédne, tak jí nemíříte na hlavu, ale někde vedle ní. A to už se s paprskem oko nestřetne.

Suzy, *palec*

Ano, to je možná jediné riziko, možné poškození zraku. Jenže věřte tomu, že náhodný, chvilkový styk paprsku laserového ukazovátka s okem, žádné poškození zraku nezpůsobí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]