Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jan Masaryk, historie a film

Od: bambula* odpovědí: 5 změna:

Natáčí se film Jan Masaryk, trochu jsem zaplul do historie, včetně paměti Docenta J. Němečka.

Ve filmu je prezentován, jako uživatel drog, neb duševně nemocen a léčen, rovněž je tam část, kde je president Beneš nasměrován jako by si kapitaluci sám objednal. Nechť byl president Beneš jakýkoliv, ale hlavní příčina okupace byl podraz velmocí, nýnějších spojenců Anglie a Francie, kdy Československo bylo předhozeno jako předkrm Skopčákům, proto pravděpodobně znouze byla podepsána v roce 1943 dohoda se Sovětským svazem. Jan Masaryk i když vstoupil do komunistické vlády soudruha Klémy, tak také nebyl oblíben ani u Angličanů, ani u Francouzů, rovněž nebyl narkoman ani důševně chorý, možná některé blábolky ve filmu jsou prováděny úmyslně, aby část generace měla lepší vzpomínky na naše nevěrné přátele před 79 lety.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

1x

Neviděla jsem film, ale měla jsem v ruce vyšetřovací spis, na kterém se podílel Ilja Pravda (můj kolega z fakulty U3V) z roku 2003. cs.wikipedia.org/...

Zatím poslední, čtvrtá etapa vyšetřování probíhala v letech 2001–2003. Na základě písemného podnětu Masarykova demokratického hnutí ze dne 9. února 2001, adresovaného Nejvyššímu státnímu zastupitelství v Brně, a jeho následného postoupení cestou Městského státního zastupitelství v Praze Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu (Služby kriminální policie a vyšetřování), bylo 30. května 2001 řízení opět zahájeno. Vyšetřováním byl pověřen major Ilja Pravda. Vyšetřování bylo uzavřeno jako vražda, pachatel neznámý.

hodnocení

0x

Ono se to týká veškeré televizní i filmové tvorby posledních let s historickou tematikou. Dílka se snaží o neotřelý a poněkud kontroverzní pohled. Snaží se vyvolat otázky kolem ustálených pravd. Problém je v tom, že 98% populace ty ustálené pravdy nezná a provokativní pohled nebere jako téma k diskusi či úvaze, ale jedinou známou pravdu ..

rybana
hodnocení

0x

Film jsem po půl hodině vypla, Roden jako Masaryk mi vůbec neseděl, je to úplně jiný typ člověka. Masaryk v jeho podání mi přišel hodně nesympatický. Během půl hodiny

dvě postelové scény, bylo trochu moc. Historickou pravdu nebo nepravdu nemohu posuzovat.

hodnocení

0x

Berte to tak, že je to film a scénáristi se vyřádili a trochu to přikrášlili. Jestli trochu víc, to nedovedu posoudit. Jinak k rybaně: film s mi líbil. Se mnou je to těžký, líbí se mi každý film, kde hraje Roden. Je to jeden z našich nejlepších herců. Kdo jiný by ho mohl hrát? Který herec?

Ale máte pravdu, že ty postelové scény tam být nemuseli. Proč tam musela být Herzigová?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]