Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda někdo z Vás sleduje pořad Vědmy radí, konkrétně Alenku Pastelku? Nevím, co si mám o tomto pořadu myslet. Ráda bych znala Vaše názory.Samozřejmě to, co jsem četla, tak věřící pořad chválí, ostatní poukazují na to, že jsou to podvody za velké peníze. I to, že čekáte na hovor několik dlouhých minut než Vás přepojí do studia, ikyž Vám říkají, že jsou volné linky. Většinou dotazy byvají odpovězeny úplně z jiné oblasti než na co se volající ptají. Tak nevím. Máte s voláním někdo osobní zkušenost? Děkuji
Jednou jsem na to koukala. Specielně na tuhle paní "pastelku", protože i tady už se o tom mluvilo. Viděla jsem, že ta paní umí jeden jediný obrázek, stále stejný, jen mění barvy pastelek. A to co říká těm lidem, to je také jedno a to samé. Vzpomínám si matně, že se měli snad postavit a rozkročit, nadechnout, nebo tak něco. A ona čmárala. Tenkrát to byla teda nějaká srdíčka a kolečka, pořád ten samý obrazec a opravdu teda hodně dětinské a u toho říkala jedno a to samé pro všechny. Vím, že jsem si tenkrát říkala proč tam ti lidé volají, když stačí vyslechnout tu první odpověď. Osobní zkušenost samozřejmě nemám, protože mám ještě všech pět pohromadě.
Někteří spokojení lidé tam volají i opakovaně, ale to asi už musí vědět, že jim ta odpověď za ty prachy stojí. Jednou jsem tam slyšela, jak jedna věštkyně lidem vysvětlovala, že z těch hovorů nemají nic, že to je záležitost TV, ony že snad ani nijak dobře placené nejsou, ale je to pro ně dobrá reklama a získání nových zákazníků. Osobně si myslím, že tam jsou dobré i velmi špatné vědmy, kartářky atd. Nejlepší jsou samozřejmě ty nejžádanější, co mají nejvíce telefonátů. Taková "Pastelka" pracuje s automatickou kresbou, nečekejte žádné omalovánky, jsou to čáry energií, nic víc. Energfie se zhušťují v nemocných místech, rotují, točí se do spirál a chumlů - laik v tom vidí čáranici, ale má to své zákonitosti. Čtou v tom , jak ve slabikáři. Kdo nechce, nebo netuší, nemůže chápat. Najděte si na Youtub videa z kurzů automatické kresby a ledacos sama pochopíte.
A Vy tomu opravdu věříte? Vím že to existuje, ale to ještě neznamená, že to funguje a že je to pro rozumného člověka směrodatné. Tuhle energetickou malbu vám střihnu od boku a ještě bude každá jiná a nebude se opakovat tak, jako to dělá ta "pastelka". Té chybí i malířský talent a fantazie. Má naučenou jednu obyčejnou čmáranici a jen střídá pastelky. Já nechápu jak se jinak celkem rozumní lidé mohou stát obětí takových šarlatánů a obchodníků s vyloženými nesmysly. A to, že je oblíbená a že jí lidé volají, to dokazuje jenom to, že je ještě hodně hodně naivních a důvěřivých lidí...
To je můj názor a za tím si stojím, i když se možná mnohým znelíbím.
Myslím že od toho tady jsme, abychom mohli vyjádřit každý svůj názor na otázku. Nakonec vždy záleží na tazateli, co si z toho vybere. A myslím si, že tady nejsme proto, abychom byli, či nebyli oblíbení ostatními uživateli této poradny, ale proto, abychom dle svého svědomí a vědomí odpověděli na dotaz. A každý si přece svobodně vybere která odpověď mu nějak pomohla. Já to alespoň tak dělám a když mi někdo opravdu pomůže, napíši to a ohodnotím, protože jsem tomu rádci vděčná.
Suzymon, můžete si myslet cokoliv, ale já vím, že to účinkuje, sama jsem to vyzkoušela. Je na to spousta seminářů a naučit se to může každý. Aby v tom byl člověk ale mimořádně dobrý, potřebuje taky mimořádnou intuici a ta se dá také vycvičit. Nejprve byste měla shlédnout pár videí z kurzů, třeba byste svůj názor poopravila, nebo nebyla tak striktní. Možná byste měla do své odpovědi poznamenat, že Vaše odpověď se zakládá na dojmu, ale nikoliv informaci a vl. zkušenosti. Nic ve zlém, ale v tom je "zakopaný pes". Přesto Vás mám ráda.
Blesiku, chovám k Vám stejné sympatie. Bohužel nemám stejný názor. Mám kamarádky, které před x lety jezdily na semináře výkladu karet a jak se naučit být čarodějnicí, která bude umět kouzlit a vydělávat na tom. Ty semináře zadarmo nebyly. V té době jsem tady ještě ani nežila, ale jezdila sem na dovolenou. Když mi to vyprávěly, tak jsem jenom kroutila hlavou. Ale tenkrát jsem to považovala za nějakou srandu a rozptýlení a když se jim chtělo někam jezdit a učit se čarodějnictví, tak jsem to brala spíš jako nějaký druh zábavy. Netušila jsem, že tohle někdo může brát vážně. Teď už tady žiji deset let a vím, že to tak opravdu je. Stále to nechápu. A mimochodem, ze žádné se čarodějnice teda nestala, ani výkladu karet nerozumí a kouzlit také neumí. Budete se divit, ale zrovna tohle kreslení o kterém je řeč znám už víc jak třicet let. Ono to sem totiž přišlo až poté, kdy už se to dávno praktikovalo v jiných zemích. Takže o energetické malbě opravdu něco vím. To máte stejné jako ty všechny "reality šou", k nám se to prostě dostává až dnes, jinde už to mají dávno za sebou. Nesmíte zapomenout na to, že tady před "sametovou revolucí" bylo absolutně nemožné něco podobného vidět. Nějaké věštění z karet, nebo různí léčitelé, nebo to o čem tady zrovna mluvíme, bylo v naší zemi zakázané a vyloučené. Oblbování lidí se tenkrát dělalo jiným způsobem. A abych pravdu řekla, nevím co je nebezpečnější pro člověka, když vidím kolik dobrých lidí se nechá zmást a využívat a dokonce si nechat vědomě škodit a ještě za to platit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.