Nejste přihlášen/a.
Pokud ano kde bydlíte-jistě stačí oblast,my pod Jeseníky ještě nemáme nic-to víte 535 m nad mořem.
jdu se podívat
Tak jo, už se klubou
Beroun
346m.n.m. . - už začínají, bohužel zrovna letos příliš brzo a na blbém místě - budou se mi plést při práci a letos už na ně nebudu moci jak předtím X let brát ohled. naštěstí je to jen cca 20% plochy (cca nějakých 20m2), kde mi tady rostou.
Sněženky jsou ve volné přírodě zákonem chráněné a prodávat se mohou pouze pokud je prodávající má z vlastní zahrádky nebo je od někoho takového nakupuje (získává). Pokud je někdo má z vlastního pozemku, může je prodávat či darovat dle libosti. Zjišťoval jsme si to, protože pravidělně každý rok ze sněženek ze zahrádky dělám kytičky a rozdávám je dívkám a ženám, se kterými mám co do činění (úřednicemi na úřadech počínaje a třeba kamádkami a známými prodavačkami konče - prostě ať jdu kam jdu, pokud je tam nějaká známá a sympatická (bez rozdílu věku, ale příjemně jednající) "baba", nesu s sebou sněženky.
Chtěl jsem přihodit pár fotek z "plantáže" (nepěstované, ty sněženky tady vyrostly samy od sebe a stále se množí), ale už mi to při nahrávání fotek 3x spadlo, takže bohužel - fotky nebudou.
Kvetou! Pardubicko, 255 m nad mořem.
V rohu zahrádky jsou stejně pěkné ostrůvky sněženek, jako nafotila Radka.
Znám místo v lesích, mokro, olše a tisíce rozkvetlých bledulí. Mnoho lidí o tom neví, je to daleko od lidí a v chráněné oblasti. Jenže na ty je ještě letos brzy, ty budou tak za měsíc. Jaga.
N a to, jaké tady letošní zimu panovaly mrazy /Vlasta Burian by řekl, že byl "krut"/ se ta příroda docela rychle zmátořila. A to je dobře.
Pátek 3. 3. - vlhký les, kolem potoka. Je jich tam spousta, táhnou se do dálky po břehu.. Naštěstí je zatím buď nikdo jiný nenašel, nebo jsou lidé už slušnější.
Severní Plzeňsko kvetou sněženky již 14dní, talovíny, začínají krokusy, jaterník, petrkíče už se také probouzejí a hyacinty, narcisy tulipány už ukazují že se těší na jaro jako já. Jinak jsme asi 450m n.m. Alik
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.