Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už vám rostou sněženky?

Od: lada1® odpovědí: 27 změna:

Pokud ano kde bydlíte-jistě stačí oblast,my pod Jeseníky ještě nemáme nic-to víte 535 m nad mořem.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radkapod*
hodnocení

3x

190 mnm, Elwesova sněženka dávno odkvetlá, kvetla v prosinci, fotka je z 26.12. *smich*

G. fosteri a Brenda Troyle ted kvetou. Klasická nivalis za pár dní, i plnokvěté. Turecké sněženky a scharlockii sotva vylézají.

Toť stav sněženek na mé zahrádce *palec*

Už vám rostou sněženky?
Už vám rostou sněženky? #2
Už vám rostou sněženky? #3

radkapod, vy na ně dýcháte? nebo přitápíte? ...krásné *slunce*

radkapod*

Ne, nemají ani svůj skleník *smich*, dokonce ani sluníčko na ně nesvítí když je ted na jaře tak nízko. To těch 190m.n.m. dělá svoje. Moje maminka má ode mě Elwesovu sněženku ve 350m.n.m a prý ještě nelezou...moje už jsou odkvetlé.

hodnocení

1x

ano, rostou! zrovna včera jsem je objevila... :) královéhradecko, 238 m nad mořem

hodnocení

Jak já vám zavidím nížinu i když u nás je nejrásnější babí léto a zase nemáme městské vedra protože s okna se díváme na les.Každé má své.

hodnocení

1x
Ostravsko , dnes prochazka a zatim jsem zadnou snezenku nevidel.

hodnocení

0x

Vysočina, asi 615 m n.m. Na sněženky je u nás ještě brzy, ale od talovínů začíná být na zahradě žluto.

atj*

Já jsem včera několik viděl přímo v Jihlavě na zahradách.

hodnocení

0x

*bezim* jdu se podívat :)

doplněno 26.02.17 14:36:

Tak jo, už se klubou *tanec*

doplněno 26.02.17 14:37:

Beroun

hodnocení

0x

Zatím jen lístečky,královéhradecko asi 360 m n.m.

hodnocení

Děkuji všem a přeji brzké jaro Ladislav*palec*

hodnocení

0x

V Praze na chráněných místech ano.

hodnocení

Prý se už nesmí ve městech prodávat,je to pravda?

To jsem slyšela již dávno, že se nesmí, ale stejně viděla prodávat *vtip*

ronyx*
hodnocení

0x

346m.n.m. . - už začínají, bohužel zrovna letos příliš brzo a na blbém místě - budou se mi plést při práci a letos už na ně nebudu moci jak předtím X let brát ohled. naštěstí je to jen cca 20% plochy (cca nějakých 20m2), kde mi tady rostou.
Sněženky jsou ve volné přírodě zákonem chráněné a prodávat se mohou pouze pokud je prodávající má z vlastní zahrádky nebo je od někoho takového nakupuje (získává). Pokud je někdo má z vlastního pozemku, může je prodávat či darovat dle libosti. Zjišťoval jsme si to, protože pravidělně každý rok ze sněženek ze zahrádky dělám kytičky a rozdávám je dívkám a ženám, se kterými mám co do činění (úřednicemi na úřadech počínaje a třeba kamádkami a známými prodavačkami konče - prostě ať jdu kam jdu, pokud je tam nějaká známá a sympatická (bez rozdílu věku, ale příjemně jednající) "baba", nesu s sebou sněženky.
Chtěl jsem přihodit pár fotek z "plantáže" (nepěstované, ty sněženky tady vyrostly samy od sebe a stále se množí), ale už mi to při nahrávání fotek 3x spadlo, takže bohužel - fotky nebudou.

mnd®
hodnocení

0x

Ano,rostou.Brno-Řečkovice,ulice Maříkova.

hodnocení

0x

Kvetou! Pardubicko, 255 m nad mořem.

V rohu zahrádky jsou stejně pěkné ostrůvky sněženek, jako nafotila Radka.

Znám místo v lesích, mokro, olše a tisíce rozkvetlých bledulí. Mnoho lidí o tom neví, je to daleko od lidí a v chráněné oblasti. Jenže na ty je ještě letos brzy, ty budou tak za měsíc. Jaga.

doplněno 27.02.17 16:39:

N a to, jaké tady letošní zimu panovaly mrazy /Vlasta Burian by řekl, že byl "krut"/ se ta příroda docela rychle zmátořila. A to je dobře.

doplněno 05.03.17 07:09:

Pátek 3. 3. - vlhký les, kolem potoka. Je jich tam spousta, táhnou se do dálky po břehu.. Naštěstí je zatím buď nikdo jiný nenašel, nebo jsou lidé už slušnější.

Už vám rostou sněženky? #4

hodnocení

0x

Ano, už víc jak týden kvetou. Poděbrady. A tulipány a narcisy velmi čile lezou ven.

fram
hodnocení

0x

No skoro odkvetly už. Předzahrádka, naše hlavní město. Ovšem sýkora koňadra (ta se žlutým) hlásá jaro už přes měsíc. Park, hlavní město - blíže Hradu.

nikdo*
hodnocení

0x

Jablonec, tady dole ve městě furt nic. Předevčírem roztál poslední sníh na zahrádce.

doplněno 05.03.17 11:04:

Už lezóu. První dva kousky vykoukly.

hodnocení

0x

královéhradecko - sněženky už týden, krokus 2 dny, včera po mně dokonce lezlo první letošní klíště ! *sok*

lidus*
hodnocení

0x

V zimě na chalupu nejezdím ale manžel včera volal, že květou a lezou tulipány, narcisky, Vyškovsko.

an*

V Praze už i krokusy. :) Jaro je tady.

Už vám rostou sněženky? #5

hodnocení

0x

Severní Plzeňsko kvetou sněženky již 14dní, talovíny, začínají krokusy, jaterník, petrkíče už se také probouzejí a hyacinty, narcisy tulipány už ukazují že se těší na jaro jako já. Jinak jsme asi 450m n.m. Alik

liska*
hodnocení

0x

Kvetou už i v podhůří v nadm. výšce 500m n.m.

jasper*
hodnocení

0x

Roustou rostou na hodně místech, ale prý by měly přijít ještě nějaké mrazy a sněžení, tak jsem zvědavá, jestli je to zase nějaká supr předpověď nebo už bude konečně jaro, já už bych brala to jaro.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]