Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo se zajimá o práva učastníka exekuce?

Od: jancinka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám exekuci měsíčně splácím.Na zablokovaný účet u banky mi přišla nemocenská,chtěla bych vědět jestli má exekutor právo vzít si moji nemocenskou.Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Bohužel na to právo má. Vy máte možnost vybrat si dvojnásobek životního minima (pouze jednou za trvání exekuce)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ta svá práva má i věřitel, tak na to pamatujte. Dobrá zpráva je, že když splatíte exekuci dříve, tak bude i dříve odblokován i Váš účet. Zdravím!

iz*
hodnocení

0x

Já se zajímám o práva účastníků exekuce → o práva povinných (dlužníků) i věřitelů... Exekutor je povinen zajistit co nerychlejší splacení dluhu (vrácení dluhu věřiteli).

Pokud jste se s exekutorem nedohodla např. na splátkách, má exekutor obstavit Váš účet. To by mohl i v případě příliš nízkých splátek, nedodržování splátkového kalendáře, ...

Spíše mne překvapuje, že si v případě exekuce někdo nechá nemocenské poslat na zablokovaný účet... Měla jste možnost výběru, mohla jste si nemocenské nechat poslat složenkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]