Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anglická slanina

Od: zvanda® odpovědí: 6 změna:

Ví někdo jak se vyrábí anglická slanina? Sám si udím špek, bůček, klobásky, sýr. Zajímala by mě ale anglická slanina jak na ní. Poraďte.Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Mám někde doma řeznickou pozůstalost. Normy a výrobní návody. Kdybych si vzpomněl, podívám se a napíšu. Jen nemít toho hosipa.

mnd®
hodnocení

0x

Tento odkaz z googlu by nepomohl?

udirny.com/...

nebo

komteska.blog.cz/...

Těch stránek je tam víc.

lidus*
hodnocení

0x

Udíte si sám bůček a tak to vlastně umíte. Prostě nakrájejte pásky z libového boku bez kosti, můžete nasucho nasolit nebo dát do láku, my před nakládáním ovaříme, můžete před uzením posypat paprikou, udíme pomalu asi 24h.

hodnocení

Ano, umím ale ta anglická má takovou specifickou chuť. Není tak výrazně uzená, podle mě to nějak souvisí s tím máčením v teplé vodě nebo povaření po vyuzení.

hodnocení

0x

Pokud pamatuji tak anglickou "dělal" otec stejně jako uzený špek nebo uzené! Maso,špek a na anglickou pěkný prorostlý bok prosolený (u nás hooodně česneku) a naložený,po patřičné době vyuzený,nejraději na ovocném dřevu-třešen a kadlátka,pardon švestka,toto minimálně na zavěr uzení!

hodnocení

0x

V prodeji u řezníka jsou snad 4 druhy anglické. Každá vypadá a chutná jinak. Takře, když vyudíte naložený prorostlý bůček, který chvíli povaříte, chybu neuděláte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]