Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Život v Rusku - váš názor?

Od: 585858 odpovědí: 21 změna:

Ahoj
Zajímalo by mě jaký názor máte na Rusy a na Rusko celkově.
Mě přijdou milí pohostinní i se to o nich říká, dost mě to zajímá jednou bych tam chtěl žít.
Mám odtamtud kamaráda na kterém jsou všechny tyto vlastnosti zřetelné, ještě se mi nestalo aby mi nějaký kamarád jen tak nabídl něco k snědku skoro pokaždé mi jeho mamka něco dá.
Jsou prostě oproti lakomým Čechům jiní.
Potom by mě zajímalo jak je to tam s prací.
Hlavně se mi nejvíce líbí jejich styl života ale mám docela strach aby jsem si tam našel nějaké přátele(i když vezmu v potaz že se se mnou nikdo nenudí), pravděpodobně tam všichni nějaké kamarády mít budou tak kdo by se zajímal o mně zajímal, na tomto mi záleží nejvíce.

doplněno 20.02.17 16:59:

A jsou velmi vzdělaní a já jsem docela tupec který bude mít max učňák, co si o m pomyslí?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prazskejpepik*
hodnocení

4x

tak tam zajeď a pokud se Ti tam bude líbit, tak tam rovnou zůstaň. rozhodně tam s učňákem nebudeš za blbce. tam má kde kdo vystudováno několik institutů, ale ... nevím co myslíš tím stylem života, ale z toho asi vychází ta větší pohostinnost oproti ČR. já osobně bych tam nemusel, mám to vlastně denně v práci a tak i znám částečně jejich charakter, který mě neoslnil

hodnocení

2x

Víš jak je Rusko veliké? Víš kolik v něm žije lidí? Takhle, souhrnně se zeptat nemůžeš. Jiný život a jiní lidé jsou ve městech, jiní na vesnicích. Dobří lidé jsou všude, stejně tak, jako lumpové. Není to dáno národností.

hodnocení

1x

Asi jako vsude.

Existuji tam dobri lide i blbci.

many*

Tak do stěhování bych tedy rozhodně nešel, je tam tvrdší život než zde a za vlídné slovo si toho málo koupíš.Je fakt, že v dnešní době se používá Rusko jako strašák všeho druhu,ale člověk si musí ty informace přebrat a počíst si také u "konkurence"...

jin*
hodnocení

0x

Proč se na to vše nezeptáte radši toho kamaráda Rusa.Tam asi bude spíše bída život.

lidus*
hodnocení

0x

Jak píší ostatní i v Rusku jsou lidé každý jiný, stejně jako všude na světě. Krásné věci, špatné věci, žít bych tam nechtěla, myslím, že těch věcí proč ne, je víc. Dříve to bylo běžné a u nás je to normální stále, dávám li svačinu vnučkám, dostanou i jejich kamarádi, mnohdy padne plech koláčů jako nic. Mnohokrát i vnučky řeknou, nemám hlad už jsem svačila a já se pak pídím po vesnici co je to za lidi. To není o státě ale o lidech. Jiné je to na vesnici a jiné v anonymním městě, i když i zde záleží na vztazích mezi lidmi. Být vámi tak si to stěhování do "zaslíbené země blízko pólu" dobře rozmyslím, žije se tam o poznání hůř než u nás doma v ČR.

hodnocení

0x

Mám rád demokratické hodnoty a spravedlivé soudy. Nemám rád korupci. Proto bych se do Ruska nikdy neodstěhoval. Tamní ekonomika taky dost upadla poté co na Rusko byly uvaleny sankce, takže si myslím že tam muselo hodně věcí zdrahnout nebo je i nedostatkové zboží, ne jak tady na Západě, kde máme všechno co si jen můžeme představit... Jako sehnat se dá všechno vždycky, akorád je otázka jestli legální cestou a za kolik.

hodnocení

0x

Přečti si nějakou knížku od Jaroslava Haška, který v Rusku byl několik let po Říjnové revoluci a dokonce byl na straně bolševiků.Moc se tam toho od té doby nezměnilo. Lidský život tam nemá velkou cenu, říkají : Nás mnógo*hi*

hodnocení

0x

Jednoduchá poučka. Kam se valí rusové? Směrem na západ, případně Čína. Platí to i obráceně? Ale nad vlastní zkušenost není, tak směle do toho. Možností je spousta. Mě dospívání pod patronátem komoušů bohatě stačilo.

hodnocení

0x

Lidé jsou všude různí. O Rusech bych toho mohla povídat hodně a hodně (dobrého i méně dobrého), ale nemám ráda stereotypy, takže doporučuji se s nimi seznamovat samostatně. K tamějším lidem mám vztah vesměs pozitivní, ale v Rusku bych bydlet nechtěla, a to ani náhodou (a o finance zde ani tak nejde). Myslím, že my Češi kolikrát nevíme, jakou vlastně máme krásnou zemi, plnou zachovaného kulturního bohatství a nezplundrovanou různými revolucemi, s příjemným podnebím a dosti velkou volností pohybu. Na druhou stranu, nějaký menší výlet do Ruska (alespoň na týden) člověku rozhodně neuškodí. A třeba se vám tam nakonec zalíbí.

Co se týče vzdělání – je pravda, že velká část Rusů má VŠ, ovšem jejich vzdělávací systém je trochu jiný, takže zejména to základní vzdělání je u nich hodně "zredukované".

doplněno 21.02.17 20:27:

Liska – tak zrovna některé oblasti na Urale patří v Rusku k těm nejhorším místům, co se týče životní úrovně. Je to tam hodně vysídlené, protože mladí a šikovní odcházejí jinam; je tam spousta vesnic, kde žijí třeba samotní 3 důchodci ve věku kolem 80 let. Není to měřítko pro celé Rusko, stejně jako není měřítko třeba Moskva či Petrohrad...

Zajímavé video:

liska*
hodnocení

0x

Obrovský rozdíl mezi městem a vesnicí. Obrovský rozdíl mezi nejbohatšími a nejchudšími. Největší vážnosti a přednosti ve všem se těší vojenské šarže. Hodně se změnilo za poslední desetiletí. I na Uralu si mohou koupit oplatky Opavia v Albertu, ale v domku maj hliněnou podlahu a ti ve městě bydlí běžně několik rodin v jednom bytě. Mnozí, hlavně z vesnic, jsou dobří, pohostinní, ale kolikrát nemaj sami pro sebe. Někdy berou výplatu ve flaškách vodky, jindy firma něco vyrábí a místo výplaty dostane každý pracovník část zboží, aby to sám prodal. Hodně se tam pije. Vodka především. To mám z vyprávění jednoho, co tam jezdí stavět někam k Volze. Asi budou oblasti, kde je líp, třeba Petěrburg, Moskva ap..

mcfight
hodnocení

0x

Moje zkušenost je taková, že je obrovský ale opravdu obrovský rozdíl mezi maličkým městem až vesnicí a potom velkým městem jako Petrohrad či Moskva. Pokud chceš žít život, podobný jako je v Praze, tak je tu ta Moskva, pokud chceš žít život jako u nás na vesnici, před ještě cca 30ti lety, tak potom ta měnší městečka nebo vesnice... Záleží prostě na tom, co chceš a hledáš a Rusko ti nabídne v podstatě cokoliv, stačí si vybrat. Jinak Rusové majií podobnou výchovu, tradice...jako my tady, takže nějakou exotiku nečekej. Jak už bylo řečeno na blbce narazíš všude.

mp*
hodnocení

0x

Osobně bych se toho nebál. Rusko (dříve Sovětský Svaz) je obrovská země, což si taky každý neuvědomuje. Sám jsem se setkal s mnoha Rusy, a mohu jen potvrdit, že jsou to přímí a upřímní lidé ( a mají rádi vodku, což mě taky osobně vyhovuje). Vzdělanost je samozřejmě jiná věc. A to jsem se setkal i s Ruským generálem, a když mě řekl málčik, tak to znělo dobře. Putin to dneska dělá podle mě dobře. S takovou masou lidí je složíté pracovat. Na druhou stranu bych se nechtěl nikdy dostat do jejich soukolí. To raději v Americe, i když ta má třeba zase trest smrti. V tomto případě je nejlepší Norsko. Tam zabijete 75 lidí a ještě se k Vám chovají slušně.

hodnocení

0x

Nemám osobní zkušenost, ale líbil se mi film BABKA, kde mimo jiné šel vidět rozdíl mezi Ruskými vesnicemi a městem...

P.S. ten film je docela smutný...

csfd.cz/...

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.!

Do Ruska jsem jezdil, mnohokrát.S kamionem.

Mé zkušenosti zní takto... Lidé jsou tam dobří i špatní.-

Záleží na tom, kdy a jak na koho natrefíte. Kolem hlavních tahů se soustřeďují "mafiáni",

co kšeftují s pohonnými hmotami. Na ty je třeba dávat bacha a radši nic nekupovat, ikdyž je

to za polovinu ceny. Ředí to vodou a v kanistru to fakt nepoznáte.

Ovšem, pokud si chcete koupit čerstý (žitný) chléb, či voňavé, čerstvě nadojené mléko, pak

Ukrajina, nebo Rusko nemá chybu.! Prodávají to tam "bábušky" přímo u silnice.

Je to zkrátka úplně jiný svět. Neplatí tam debilní "EU" zákony.

Sýr, je tam sýrem a maso, je maso.

Ukrajina je naprosto nádherná země. Měl jsem s ni "husí kůži".

Obsahuje jak nádherné, plodné nížiny, na východě a jihu, tak krásné hory na východě.

Stačí si uvědomit to, že je vlastně desetkrát větší, než naše republika... To pouze Ukrajina.!

hodnocení

0x

Nemůžete podle jednoho Rusa označkovat celou zemi, kde žije 100 milionů lidí. Kromě toho Rusové, kteří žijí v cizině, jsou hodně odlišní než ti, kteří zůstali tam. Naučte se rusky a zkuste si to tam, a přejde Vás to.

Víte proč mají všichni Rusové v autě kameru? Protože když se něco stane, soud hodí vinu na toho, kdo nemá peníze a moc. Jen důkaz z kamery platí. Osud druhého je každému lhostejný. Ale bude to jiné v Moskvě a na venkově.

mcfight

U nás je to u soudu tak, že obviněný prosí mnohdy Boha(ač ateista), aby soud už konečně rozhodl, ať už jakkoli. Když roky čekáte na to, kolik lidově řečeno "dostanete", je to vcelku záhul, horší než samotné posedění, třeba na půl roku a paradoxně i nevinně..

ruskojefajn
hodnocení

0x

Rusko je specifické, těžko to shrnout do pár vět. A styl života? To nevím, co si mám pod tímto pojmem představit. Lidé tam jsou dobří i špatní, jako všude. Jsou vidět velké sociální rozdíly, které u nás nejsou. Pohostinní jsou více než u nás, s tím souhlasím, ale umí být také arogantní. Je rozdíl žít v Moskvě, Irkutsku, Grozném, nebo někde na vesnici. Ovšem neznám nikoho, kdo by se tam dobrovolně rozhodnul žít natrvalo..

V Rusku pracuje spousta lidí z ČR, nebo studuje, cestuje, zkušenost dobrá. Doporučil bych orientovat se na české firmy, které mají pobočku v Ruské federaci, dle kvalifikace vybírat a umět rusky minimálně na běžné konverzační úrovni. Po delším pobytu si člověk udělá názor.

PS: pro mě jasný fejk a myslím, že se na to dost lidí chytlo, včetně mě ))

hodnocení

0x

Taky Rusko:

nikdo*
hodnocení

0x

Takhle se tam studuje a cestuje:

nasibiradal.blogspot.cz/...

moudrysovinec*
hodnocení

0x

Názor je takový - zkus tam jet buď jako turista (nezapomeň, že potřebuješ vízum) na delší dobu - na měsíc třeba... rozhlédneš se, uvidíš... ale tendence je taková, že kdo může odjíždí odtamtud. Zajímavé je, že se tam někdo chystá žít.

Promluvil bych i s místními, určitě dostaneš jasný obraz o všem, co a jak chodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]