Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám si vymyslet trest

Od: anonymni* odpovědí: 15 změna:
Zdravím, byli jsme se třídou(2.ročník SŠ) na přednášce, a já začla používat mobil. Třídní mi potom řekla, že si mám za používání mobilu přes zákaz do zítřka vymyslet trest. Zeptala jsem se, jestli jako myslí výchovný opatření nebo nějaká omluva či prezentace nebo co to má být vlastně za druh tresu, a ona mi řekla, že cokoliv, co mě potrestá. Napadá Vás něco? Prosím, ne nějaké pomocné práce po vyučování, musím chodit na brigádu. Jsem tady, abych našla nějakou inspiraci, protože já vůbec nevím.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Napiš 1000x: Nemám používat mobilní telefon tam, kde je to zakázáno a kde je to nevhodné nebo bezohledné vůči ostatním.

figurek*
hodnocení

1x

Týden žádných chat, žádný skajp a žádná xichtokniha! *bum*

anonymni*
hodnocení

To je sice hezký trest, ale je spíš mimoškolní..

hodnocení

1x

Za trest napsat 100 SMS, ze pri prednasce se nepouziva mobilni telefon a poslat tridni ucitelce.

vykuk*
hodnocení

1x

Je hezké, že tady hledáš radu, ale myslím si, že tím nesplníš přání učitelky , "... že cokoliv, co mě potrestá.". Už jsi to naznačila větou "Prosím, ne nějaké pomocné práce po vyučování, musím chodit na brigádu." = chceš trest, který tě nebude obtěžovat/omezovat nebo ti nebude tolik proti srsti.

Na druhé straně nevidím ten tvůj prohřešek tak černě (taky jsem býval žákem).

Já bych se učitelce omluvil za vyrušování a slíbil, že se to nebude opakovat. Taky to chce ale i dodržet.

josefjohanek

Snad pomůže omluva. U nás ve třídě kluk prozváděl ředitele na pevnou linku do ředitelny. Ten pohrozil - Jestli se to bude opakovat tak ředitelská dudka a zabavení mobilu.Učitelka se šla sama za žáka omluvit. Děkuji.

hoststary*
hodnocení

0x

Zkuste napsat slohovou práci na téma "Proč se při vyučování nemá používat mobil", kde si můžete posypat hlavu popelem, přiznat, že používání mobilního telefonu při vyučování je špatnost, že ruší vyučování, odvádí pozornost, nebo můžete lehce vystčit růžky a zdůvodnit, proč bylo tak důležité mobilní telefon i přes zákaz použít a kajícně se ve slohu omluvit. To by snad učitelka mohla považovat za moudré potrestání.

Nebo pokud chce trest, který docela dobře fungoval i v minulém století a dnes se dá považovat za trest tím spíš, že se rukou píše málo, nadepište na velký papír nadpis Trest a pod to na sto řádků napište 100x větu "I přes zákaz jsem dne dd.mm.rr (nebo i bez datumu) používala mobilní telefon" a aby se to dobře počítalo, na začátku každého řádku napište číslo řádku, až do sta.

Teď jsem si všiml, že rádce ladinpraha byl rychlejší, ale když už jsem tu větu stvořil, nechám ji tu také.

asd1
hodnocení

0x

Nedám si dnes po obědě viržínko ;)

Ale reálně - stokrát napiš "používat mobil na přednášce je neslušné"

hodnocení

0x

To jsou tresty jak za Marie Terezie. Co napsat nějakou esej o tom, jak telefon ruší soukromí?

klus
hodnocení

0x

Jen omluvu? Ta tě potrestá? Ani omylem, omluva není trest, ale slušnost. To jsi se mohla omluvit ihned. Trest je to co nemáš ráda. Přemýšlej.

hodnocení

0x

Napis 100x , ze nebudes pouzivat mobil ve skole.

Jinak na SS ve druhaku je to dobra blbost. Ja osobne bych se na to vykaslal.

josefjohanek

Chybami se člověk učí. U nás ve třídě si dva žácí si hráli při hodině s tabletem . Učitelka jim ho zabavila at si pro něj pošlou rodiče a ještě museli být 2 hodiny po škole a byla s toho Dudka třídního učitele. V roce 2004. Díky

guli*
hodnocení

0x
Řekni, že jsi psala babičce do nemocnice, ale že už se to nebude opakova ;) A že ses potrestala tím, že jsi vykopala základy na tátovu dvougaráž :-D

hoststary*
hodnocení

0x

Vaše třídní je lidumilka. Někde se to ve školách řeší rázněji,

například tady

Když už jste se ptala, svěříte se, jak jste se potrestala a slíbila jste si, že už nebudete mobil používat tak, kde je to nevhodné nebo zakázané?

mp*
hodnocení

0x

Je fakt, že smysl vzdělání jsem taky pochopil až nedávno (je mě 52 let). Ale jde o to, že někam chodíte do školy za účelem se něco dozvědět, naučit, aby Vám to pak v budoucnu bylo ku prospěchu. Od toho jsou tady lidi - učitelé - někdy je platí stát, někdy je platíte sama. Použitím mobilu jste vyjádřila, že Vás to vlastně vůbec nezajímá. Což chápu, ale to může i někoho naštvat. Takže přijměte trest, že budete mít v dalším měsíci studia nejlepší výsledky ze třídy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]