Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kteří rodiče mají iniciovat seznámení?

Od: pneumatika* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, náš syn žije s děvčetem (nastěhovala se k němu). Její rodiče jsme zatím ještě neviděli. Nevím však, kdo by měl toto setkání iniciovat. Mám za to, že bych to jako otec potencionálního partnera, měl být já. Předem díky za Vaše názory.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Tak to bývalo dřív - dnes je to dobrovolné zda se setkají či ne ...

pneumatika*
hodnocení

no jasně, že je to dobrovolné, ale když to někdo nezačne, tak se to nikdy nestane?

hodnocení

0x

Pravidla na tohle nejsou žádná.;) Ale mi by se líbilo, kdyby vás mladí sezvali do svého domova. Mi by se to líbilo navíc proto, že kdyby to nebylo příjemné setkání, měla bych možnost s úsměvem odejít.

pneumatika*
hodnocení

a hele, to je dobrej nápad - díky. Uvidíme jestli mladí budou chtít ;)

hodnocení

0x

já nevím, ale neměli by setkání rodičů iniciovat spíš děti? osobně si nejsem moc jistá, jestli by se mi v mládí líbilo, kdyby se mi moji a přítelovi rodiče scházeli za zády, aniž my bychom uznali za vhodné je společně seznámit *nevi* jinak rodiče jsme s tehdy přítelem, dnes už exmanželem, kdysi vzájemně seznámili ve chvíli, kdy jsme se rozhodli pro svatbu, do té doby nám to oběma přišlo předčasné. a to navzdory tomu, že jsme spolu bydleli.

hodnocení

0x

Udělal bych to přesně jako Babka. Hlavně nechte iniciativu na mladých, aby se cítili důležití :)

pneumatika*
hodnocení

no jasně - z mé reakce snad bylo možné vyčíst, že ten nápad oceňuji a tedy jen pro doplnění. Nikdo tady nechce mladým nic organizovat. Všechno to ještě navíc konzultujeme s nimi(a budeme). Jen mi přjde vhodné, aby bylo jasné, kdo by mohl vyslat případný impuls. Když ale řeknou, že je to blbost a to ať mladí, nebo její rodiče, nebudu nic vyžadovat ani vynucovat... to by byla samozřejmě kravina.

Jak píšete, mladí mají svoje bydlení, tak je vše jednodušší. Já když jsem randil se ženou, tak jsme nic vlastního neměli a rodiče jsme jednoho dne pozvali na večeři do restaurace. Pak se konala návštěva tchýně s tchánem u našich a poté naopak.

pneumatika*
hodnocení

jo, tak nějak to bylo i s námi.

MOC DĚKUJI VŠEM ZA JEJICH ODPOVĚDI. POMOHLO MI TO :) Díky!

hodnocení

0x

Znám manželský pár (cca 10 let), kde se rodiče vzájemně nikdy neviděli. Jak rodině, tak i sezdanému páru to tak vyhovuje a nevidí na tom nic špatného. Tím chci říci, nechte to osudu.

A to se neviděli ani na svatbě?

Ne, vůbec. Možností bylo několik, ale stále se setkání neuskutečnilo. Oni v tom problém nevidí (rodiny, partneři...). Když se nad tím zamýšlím, proč ne, každý má jiné priority.

Ale jo, každý to má jinak, ale podle mého by se rodiny ze slušnosti měly alespoň jednou vidět. Je to zdvořilé. Moji rodiče a manželky rodiče se teď už také nenavštěvují, ale před svatbou se viděli a párkrát ještě po svatbě. Ovšem nutno říct, že ne kažý si s každým sedne, pak je logické, že se kmotřit nebudou.

mp*
hodnocení

0x

Toto řeším taky. Jsem lehce asociální (tudíž nemám potřebu navazovat nějaké vztahy). Zase s rodiči muže mé dcery by se to nějak slušelo. Když se třeba narodí dítě (asi za cca měsíc). Dříve se toto řešilo na svatbách. To je dneska přežité. Ale upřímně Vám řeknu, že se se mě do toho taky moc nechce. Dceru jsem zabezpečil dle mého nejlepšího svědomí, a protože dělám v restauraci a mám denní styk s lidmi, tak jsem, pokud si mohu svobodně rozhodnout, nejraději sám, a pak raďte.

hodnocení

0x

To mi připomíná syna od kamošky. Našel si holku z podnikatelské rodiny, za obyčejné rodiče se stydí a navíc ti od holky nesnáší jeho. Kamoška je hodná baba a taky si myslí, že by po několikaletém vztahu bylo záhodno se seznámit, ale není o to zájem. Dnes je prostě jiná doba, znám několik případů, kdy se rodiče obou viděli jen na svatbě, kterou si organizovali mladí a pak už vůbec ne.

Tak pokud si nepadnou do noty, je jasné, že se scházet nebudou. Já bych se v tom případě také nechtěl scházet kdybych věděl, že rodina přítelkyně mého syna ho nemá ráda. Jinak ale moc nechápu toho kluka, proč se stydí za svou rodinu? To jsou vrazi, zloději nebo jiný póvl? Pokud ne, tak to nechápu.

My to doma taky nechápeme, ale kamoška s manželem jsou obyčejní lidi, mají doma i slepice a králíky a ti od té holky jsou hogofogo, na něco si hrají a je to prostě úplně jiný level.

Pokud on dělá např. manažera a ona je daňová poradkyně, tak mají nos nahoru. Tak to je. Sama to vidím v okolí a i v rodině. Jestli si na hogo fogo hrají nebo jsou, to je otázka. Asi jsou, když mají mnohem víc peněz.

Já obecně tohle kastování nechápu a neberu. Každej jsme ze stejného těsta byť popelář nebo politik.

Samuraji, sám to vidím stejně. Každý je jen člověk nic více. Osobně mám vypozorováno, že ti namistrovanci a lidi, kteří mají potřebu si na něco (někoho) hrát většinou pochází z Moravy. Snad se tím nikoho nedotknu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]