Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám brát prášky či nemám brát prášky

Od: junkers* odpovědí: 15 změna:

Už asi dva roky mám u lékaře 150/100 mm Hg. Nutí mi prášky, ale já se jinak cítím dobře, a alternativní weby jasně varují před užíváním chemických dryjáků, které snižují tlak nepřirozeným snižováním objemu krve, hadrovatěním cév a tepen, případně snižováním srdeční frekvence.

Na druhou stranu nechci riskovat nějakou drobnou nepříjemnost se srdcem *srdce*

Takže jak to vidíte?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ty si děláš se svým tělem co chceš. Takže je tvoje věc, jak se rozhodneš.

Když si dokážeš přečíst alternativní weby, tak si promluv s lékařem o lécích, které ti předepisuje.

A nebo zajdi za jiným doktorem, ke kterému máš důvěru.

Když si myslíš, že ti vysoký krevní tlak neublíží, tak prosím, zase je to tvoje volba. Když ti vysoký tlak úblíží, tak to pocítíš sám.

Lékařské problémy se neřeší poradnou po internetu. Na to jsou lékaři.

hodnocení

0x

Brát prášky a trpět jejich vedlejšími účinky

Problém je v tom, že ta zmíněná ,,nepříjemnost´´ nemusí být zrovna drobná. Ovšem zase se třeba už nemusí opakovat, že...

Ale nechci sýčkovat ani mentorovat - každý svého štěstí strůjcem

iz*
hodnocení

0x

Zdravotní problémy je potřeba řešit s lékaři, nikoliv v internetu. Tady (na Poraďte.cz) navíc nemůžete ani očekávat žádné "alternativní" rady, (pochybuji, že byste tu našla někoho, kdo by byl ochoten Vás poškodit "alternativou".

pohanka*
hodnocení

0x

Bojíte se sice o srdce, ale větší problém může nastat s malými cévkami v mozku. Něco praskne a jste ochrnut, na vozíku, či o berličkách, neschopen nejen pohybu, ale i mluvení a myšlení.

Pokud se máte léčit a neléčíte, vězte, že Váš lékař to ví moc dobře, že nechodíte pro léky. Může u Vás mít poznámku - neukázněný pacient - .

Zatím ještě ne, ale časem mohou poslanci odhlasovat zákon, že kuřáci, pijani, otylí, pacienti nedbalí rad lékaře si budou muset muset připlácet na zdravotní péči.

Co mohu doporučit hodně alespoň pijte. Tím naředíte krev a srdce, o které máte obavu, nebude muset s námahou pumpovat hustou krev.

Ten spodní tlak je dost vysoký, má být správně 90.

eivlis*
hodnocení

0x
Muj tata to pred 20 lety videl podobne jako vy a taky nic nebral a v 50 v jedne vterine zemrel na infarkt. Nedavno jsem se bavila s jednim doktorem pres srdce, ze mi tata odesel v 50 letech infarkt, kdy nelecil svuj vysoky tlak, tak mi doktor rekl, ze to bylo zbytecne a s leky tu mohl byt do dneska.Jak uz bylo psano vyse, tak je to vas zivot, vas vysoky tlak a vase rozhodnuti, kterou cestou pujdete..

hodnocení

0x

Vysoký tlak nebolí, v tom je zákeřný.

Měl jsem tlak přibližně stejně vysoký, beru na to jednou denně prášek a od tý doby mám tlak jk má být.

junkers*
hodnocení

Tak dík všem za odpovědi, je čas s tím začít něco dělat. Jen by mě docela zajímala nějaká statistika, jestli mezi hospitalizovanými pacienty se srdeční, nebo mozkovou příhodou převládají uživatelé, nebo neuživatelé prášků. Případně kde takovou informaci najít.

pb®
hodnocení

0x

Jaké máte BMI, kolik toho denně nacvičíte, jaký máte jídelníček? Jestli v tomhle máte rezervy, pak asi lze uvažovat alternativně. Jestli jste příklad zdravé životosprávy a přesto máte vysoký TK, lékům bych se nebránila. Velmi pravděpodobně Vám prodlouží život. Jak se říká, vysoký ktervní tlak nebolí, ale rovnou zabíjí

ova
hodnocení

0x

Prostě si asi nechcete připustit,že i vy můžete mít nějaký zdravotní problém.A vysoký tlak není žádná legrace. 150/100 může být bez léčby začátek konce. Internet vás léčit nebude,tlak vám nesníží. A nepříjemnost se srdcem,jak píšete, nikdy není drobná. V důsledku vysokého tlaku vám může praskout cévka v mozku,ale to vy přece víte.

hodnocení

0x

Léky si nechte předepsat a užívejte je. Ale nemusíte se spoléhat jen na léky, vhodnou životosprávou se vám může podařit, že dávka léků bude malá, případně se časem podaří ji o půl piluky snížit. Snížit po domluvě s lékařem! Do stravy přidejte ovesné vločky a lněné semínko (rozemleté v mlýnku na mák, jinak projde tělem bez užitku).

hodnocení

0x

Brát prášky a trpět jejich vedlejšími účinky

Poklikejte si a zeptejte se strejdy Gůgla důsledky vysokého tlaku. Stojí to za přečtení! *hej*Vysoký krevní tlak je důsledkem a současně i příčinou problému někde jinde v těle. Však se všechno dozvíte, když vám Gůgl něco nabídne. *sok* Ještě se zeptám. Víte jak vypadá mrtvice? Víte, že může být i v očích? Zjistěte si, jak to vypadá a přestaňte blbnout!

sebod*
hodnocení

0x

junkers. Jsem na tom jako Ty. Nemám problémy, mám kolísavý tlak. Takže od léta také prášky beru. On ten tlak je asi prevít *cert* ;)

lidus*
hodnocení

0x

Pokud mám lékařem předepsaný lék, beru ho a nečtu příbalový leták. Leták čtu až když se mi zdá, že je po léku problém.

isteron
hodnocení

0x

V mojom veku 43 r. mi náš podnikový lekár diagnostikoval vysoký tlak a arytmiu.Nasadil mi liečbu, celoživotnú, samozrejme musel som dodržiavať dietu a najmä vylúčenie soli, tá veľmi zvyšuje výšku tlaku. A pravidelne po 2 - 3 rokoch sledoval stav, aj na základe povinných periodických prehliadok, ktoré som musel na základe zamestnania v žel. doprave absolvovať. Teraz sa blížim k veku 74 rokov, terapiu dodržiavam. Kde by som bol, keby som sa neliečil od tých čias. A to som vykonával psychicky náročné zamestnanie v nepretržitej prevádzke v žel. doprave na úrovni stredného stupňa riadenia 42 rokov.

doplněno 19.02.17 12:15:

Tlak mám stabilizovaný na úrovni 140/ 80 - 90 .

doplněno 19.02.17 12:18:

Na mieste tvojho lekára, by som si dal od teba podpísať reverz. A prišiel by som ti na pohreb po nejakých 10 rokoch a prečítal ho ako rozlúčkovú reč.

hodnocení

0x

Tak si udělejte statistiku úspěšnosti léčby chemickými dryjáky a metodami internetových alternativců.
Mimochodem - znáte alespoň jednoho jejich žijícího pacienta?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]