Nejste přihlášen/a.
Už asi dva roky mám u lékaře 150/100 mm Hg. Nutí mi prášky, ale já se jinak cítím dobře, a alternativní weby jasně varují před užíváním chemických dryjáků, které snižují tlak nepřirozeným snižováním objemu krve, hadrovatěním cév a tepen, případně snižováním srdeční frekvence.
Na druhou stranu nechci riskovat nějakou drobnou nepříjemnost se srdcem
Takže jak to vidíte?
Ty si děláš se svým tělem co chceš. Takže je tvoje věc, jak se rozhodneš.
Když si dokážeš přečíst alternativní weby, tak si promluv s lékařem o lécích, které ti předepisuje.
A nebo zajdi za jiným doktorem, ke kterému máš důvěru.
Když si myslíš, že ti vysoký krevní tlak neublíží, tak prosím, zase je to tvoje volba. Když ti vysoký tlak úblíží, tak to pocítíš sám.
Lékařské problémy se neřeší poradnou po internetu. Na to jsou lékaři.
Bojíte se sice o srdce, ale větší problém může nastat s malými cévkami v mozku. Něco praskne a jste ochrnut, na vozíku, či o berličkách, neschopen nejen pohybu, ale i mluvení a myšlení.
Pokud se máte léčit a neléčíte, vězte, že Váš lékař to ví moc dobře, že nechodíte pro léky. Může u Vás mít poznámku - neukázněný pacient - .
Zatím ještě ne, ale časem mohou poslanci odhlasovat zákon, že kuřáci, pijani, otylí, pacienti nedbalí rad lékaře si budou muset muset připlácet na zdravotní péči.
Co mohu doporučit hodně alespoň pijte. Tím naředíte krev a srdce, o které máte obavu, nebude muset s námahou pumpovat hustou krev.
Ten spodní tlak je dost vysoký, má být správně 90.
Jaké máte BMI, kolik toho denně nacvičíte, jaký máte jídelníček? Jestli v tomhle máte rezervy, pak asi lze uvažovat alternativně. Jestli jste příklad zdravé životosprávy a přesto máte vysoký TK, lékům bych se nebránila. Velmi pravděpodobně Vám prodlouží život. Jak se říká, vysoký ktervní tlak nebolí, ale rovnou zabíjí
Prostě si asi nechcete připustit,že i vy můžete mít nějaký zdravotní problém.A vysoký tlak není žádná legrace. 150/100 může být bez léčby začátek konce. Internet vás léčit nebude,tlak vám nesníží. A nepříjemnost se srdcem,jak píšete, nikdy není drobná. V důsledku vysokého tlaku vám může praskout cévka v mozku,ale to vy přece víte.
Léky si nechte předepsat a užívejte je. Ale nemusíte se spoléhat jen na léky, vhodnou životosprávou se vám může podařit, že dávka léků bude malá, případně se časem podaří ji o půl piluky snížit. Snížit po domluvě s lékařem! Do stravy přidejte ovesné vločky a lněné semínko (rozemleté v mlýnku na mák, jinak projde tělem bez užitku).
Brát prášky a trpět jejich vedlejšími účinky
Poklikejte si a zeptejte se strejdy Gůgla důsledky vysokého tlaku. Stojí to za přečtení! Vysoký krevní tlak je důsledkem a současně i příčinou problému někde jinde v těle. Však se všechno dozvíte, když vám Gůgl něco nabídne.
Ještě se zeptám. Víte jak vypadá mrtvice? Víte, že může být i v očích? Zjistěte si, jak to vypadá a přestaňte blbnout!
V mojom veku 43 r. mi náš podnikový lekár diagnostikoval vysoký tlak a arytmiu.Nasadil mi liečbu, celoživotnú, samozrejme musel som dodržiavať dietu a najmä vylúčenie soli, tá veľmi zvyšuje výšku tlaku. A pravidelne po 2 - 3 rokoch sledoval stav, aj na základe povinných periodických prehliadok, ktoré som musel na základe zamestnania v žel. doprave absolvovať. Teraz sa blížim k veku 74 rokov, terapiu dodržiavam. Kde by som bol, keby som sa neliečil od tých čias. A to som vykonával psychicky náročné zamestnanie v nepretržitej prevádzke v žel. doprave na úrovni stredného stupňa riadenia 42 rokov.
Tlak mám stabilizovaný na úrovni 140/ 80 - 90 .
Na mieste tvojho lekára, by som si dal od teba podpísať reverz. A prišiel by som ti na pohreb po nejakých 10 rokoch a prečítal ho ako rozlúčkovú reč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.