Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.
Jaký máte názor na tento velmi populární styl rybolovu?
Můj názor je jednoznačný. Působit rybě bolest a stres, abych ji následně bez užitku "vrátil vodě", je týrání zvířat.
Doufám, že vyvolám bouřlivou diskusi...
Jaká je souvislost s cítěním bolesti a inteligencí? ryby samozřejmě bolest cítí, ale rána se zahojí, stejně jako ztráta končetiny u člověka, Co je roky pozoruji, ryby zase tak blbý nejsou a při nějakém odření, se nějaký čas straní ostatním..
A co se týče týrání, na světě je tak nechutným způsobem týráno tolik zvířat, že chytnutí a puštění ryby zpět do vody za týrání nepovažuji.
Já jsem taky měkota a taky bych pro svoji zábavu nerad zabodával cokoliv do živého tvora a myslel si, že jsem inteligentnější a že já, bolest cítím a ta blbka ryba ne ( jak někdo výše tvrdil)
Když se můj pes v běhu praští o něco do kebule, tak si tam nesedne na bobek a nezačne naříkat, jako inteligentní citliví lidé, ale ani nemrkne a běží dál. Ale pochybuji, že to necítil, jen si to třeba nevysvětlí co to bylo.
Nevím, jaké motivace mají ti, co ryby pak pouštějí. Týrání bych to neviděl, ale nejsem toho zastánce. Milovníci přírody to asi nebudou.
Měly by se zrušit masokombináty a řezníci, a myslím si, že by přibylo vegetariánů, kdyby si ten řízek nebo burger musel každý nejdřív zabít a vykuchat.
Zdravím. Ačkoli ryby mají vysoký práh bolesti (některé studie uvádějí, že bolest necítí, jiné zase, že ano, takže si vyberte *zed), nevidím v tomto "sportu" nic úžasného. Buď chytit a sníst, nebo třeba podběrákem a pokochat se... ale zabodnout a pustit a takhle pořád dokola...
Ačkoli se přiznám, že na výlovu jsou k vidění úžasné kusy, to se musí nechat.
Znáte podmínky lovu ,,Chyť a pusť"? Háčky musí být bez proti hrotu aby co nejméně ryby zranily, při vytahování na břeh nesmí se tahat po souši ale musí být v dostatečném velkém podběráku a na souš pokládán na mokrou podložku, zacházet s úlovkem co nejšetrněji a co nejrychleji rybu po změřeni,zváženi,foceni vrátit vodě. Trofejní ryba roste několik roku i více jak dese let a kdyby se do vody nevracely tak za chvílí by ve vodě nic nebylo.Za více jak třicet roku mé rybařiny nepamatuji že při tomto způsobu lovu by některá uhynula některé mají totiž čísla podle kterých se kontroluje o kolik vyrostla a přibyla na váze od posledního ulovení.Za to pamatuji hodněkrát vytrávené povodí chemikáliemi. Osobně ryby raději pouštím než bych je jedl. Neodpustím si absurdní otázku Neubližují lidé ptáčkům když je mají v kleci?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.