Nejste přihlášen/a.
Každý z nás udělal určitě někdy v životě rozhodnutí které jeho život poslalo uplně jiným směrem a to rozhodnutí bylo na jednu stranu dobré a na druhou i špatné , mé rozhodnutí nebo spíše promarněný talent je to že jsem v mladém věku nešel na uměleckou školu , děda mi to dlouho vyčítal protože jsem už od malička uměl opravdu dobře kreslit a ještě dnes slýchávám otázky proč jsem nešel se svým citem pro barvy a kreslení na uměleckou školu, šel jsem na učilistě ale nelituji toho sice je můj život naprosto jiný než jaký mohl být ale dělám řemeslo které mě baví a dlouho určitě ještě bavit bude , jaké rozhodnutí které vám i po letech stejně sedí na mysli jste udělali vy?
Před dávnými léty jsem nastoupil v jednom výzkumném ústavu jako technik, uvádějící do života elektronické výtvory výzkumníků. Tehdy jsme se snažili zprovoznit digitální hodiny (byly velikosti mikrovlnné trouby a tvrdošíjně počítaly 100 vteřin do minuty ). Práce zajímavá, ale doprava na pracoviště katastrofální (dneska tam jezdí MHD). Takže jsem ve zkušební době odešel. Dodnes toho lituji. Kdybych vydržel, mohl jsem být dneska v oblasti výpočetní techniky na špici
.
a co děláš za řemeslo jestli se můžu zeptat, já mám zas jiný připad jako mladý průmyslovák jsem dostal partu dělníku v jedné organizaci, výdělek nicotný a ještě se mě snažili jeba.. zhora i zdola a jak přišla reorganizace to se mi ulevilo spadnul jsem mezi dělníky, nahoře všechy znám a jako dělník na směny si vydělám ohodně víc než vedoucí na denních směnách a mám svůj klid, děkuji ti Bože, že došlo k reorganizaci
Nejvíc ze všeho mě mrzí, že jsem se přestala učit cizí jazyky. Po poslední zkoušce z němčiny na VŠ (rok v předtermínu, za 1) a pod vlivem okolností (7. měsíc těhotenství, rok 1980) jsem se od té doby na němčinu nepodívala a dnes bych si neuměla ani říct o sklenici vody. Dnes bych s němčinou měla mnohem lepší uplatnění než mám. Vím, že je to v mé moci, ale po téměř 35 letech kolotoče práce-děti-domácnost jsem unavená a nemám motivaci vrátit se k němčině a případně přibrat ještě něco dalšího (o ruštině nemluvím, z té mám osypky doživotně, jenom ji slyším).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.