Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rodičům řict?

Od: vape odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, už od Vánoc vapuji, chtěl sem se zeptat, jak byste v mém věku (15věk) řekli rodičům že vapujete? Jenom 0mg nikotinu vapuji. Dneska sem to u rodičů ukecal, že to u mě má schováný kámoš. Ale už sem to chtěl řici.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Přestaň s tím, vaporizér zahoď (! nedávej ho žádnému kamarádovi ani "nepříteli"!) a rodičům řekni, že´s to vyzkoušel.

18.02.17 08:12

Ivzez, *palec* *hej* *palec*

hahanaj*
hodnocení

0x

Možná už rodiče tuší... čekají že přijdeš a řekneš to. Myslím, že je to jen frajeřina - je škoda s tím vůbec začínat...pokračovat.

vilik*
hodnocení

0x
Být vámi, tak bych se na to vys.al.
Být vaším rodičem, uvažoval bych o přehodnocení výše kapesného.
Být vaším lékařem, poslal bych vás na přednášku o vzniku závislostí.
Co si od toho vlastně do budoucna slibujete?

lodicka68
hodnocení

0x
Rozhodně rodičům řekni, jak to je. Přijdi za nimi a zeptej se je na jejich názor, co si o tom myslí, o vapování a tak, a podle toho se rozhodni. Zatloukat se Ti nevyplatí, rodiče to později u Tebe opět najdou. Rozhodně je to lepší, než aby jsi hulil trávu a šňupal perník. :-D

pohanka*
hodnocení

0x

Protože to tajíš od vánoc, tak víš, že děláš něco, co nemáš.

Protože jsi zalhal rodičům, že to je nějakého kamaráda, tak jsi jenom potrvrdil, že víš, že je nějaký průšvih a nesmíš jej přiznat.

Tedy je dobré položit si otázku! Proč?

Potřebuješ se vyrovnat kamarádům?

Chceš být považován za staršího?

Zvedáš si tím sebevědomí?

Chceš být zajímavý?

Dělat něco jiného než ostatní?

Zapůsobit?

Nebo to byla zvědavost?

Být moderní?

Nezajímá tě zdraví a potažmo život?

Chceš být brán jako dospělý v rodině? Nebo to je vzpoura proti rodičům, jejich péči, udělat jim něco natruc?

Začal jsi a neumíš přestat?

Důvodů by se mohlo najít víc, ale pravý znáš jenom ty. Teď záleží jenom na tom, jak tě rodiče vychovali, jaký ti dávají příklad a jaký dali vklad do života. V mnohých zemích bys byl považován již za dospělého, který se musí postavit na vlastní nohy a starat se pouze o sebe. To u nás ještě nehrozí.

Pokud jsi zvládl začít s tímto zlozvykem, tak svojí dospělost dokaž i oznámením rodičům a postav se tomuto čelem. Též se musíš rozhodnout, jestli budeš vapovat dál i přes zákaz, či rodičům slíbíš konec vapování.

Každopádně bych též snížila apanáž a požadovala vyúčtování. Dnes není problém mít od všeho paragon.

Jinak by bylo dobré vyhnat tě na brigádu, pokud si ještě nevyděláváš.

V naší době jsme pili pouze alkohol a kouřili cigarety, případně jsme se od 15ti mohli s klukama pomilovat. S ničím takovým bych se rodičům nesvěřila, nepřiznala. Ale potíž byla, ža oni by to poznali. Ale co jsem dostala občanku, řekli mě postavili před hotovou věc, že si mám dělat co chci. Prostě neměli o mě zájem. Byli na hospodě a neměli na mě čas.

Prostě dalo by se říci extrém. Také to není dobré.

liska*
hodnocení

0x

Koukni na internet Kouření versus vapování z hlediska výdajů. Předpokládám, že nejsi ještě průměrný vaper, takže odhadem Tě ta sranda příjde zatím jen kolem 500,- měsíčně. To je 6 tisíc ročně. To máš komplet vybavení na běžky.

Dokaž, že nejsi slabší kus a zasekni to. Běžky jsou lepší:)

jouny*
hodnocení

0x

Myslím si, že v 15 ti letech není dobré jak kouření cigaret tak ani vapování. Ve všem máš škodlivé látky a proč si je do toho těla dobrovolně dávat. Já jsem udělal tu chybu, že jsem pomalu v tvém věku začal taky, akorát s cigarama, bylo pro mě dost těžký v dospělosti přestat a teď vím, že jsem to dělal pouze z frajeřiny, přitom to žádná frajeřina není. Zkus se nad tím taky zamyslet takhle, aby si neskončil jak já. Nejsem vyléčený kuřák, ani kuřák...vapuju ted elektrickou od vapour2, která je o hodně mírnejší než normální cigara která jsem kdysi dával, ale zdravý prospěšný to není. Proto bych rodičům nic neříkal, raději se nad tím vším rozumně zamyslel a přestal s tím vapováním uplně, kort když máš takhle slabý obsah, je to zbytečné.

hodnocení

0x

Někdo to ví od mala, někdo na to přijde až s věkem či před smrtí. Já už dnes vím, že lepší než aktivní kouření či vapování je pasivní felace.

figurek*
hodnocení

0x

já jsem v patnácti nevapoval, ale kouřil cigarety. Jednak že vapy tehdy ještě neexistovaly, ale hlavně proto, že mít cigáro v zubech přece bylo takové tvrďácké a chlapské. Svoji matku jsem tím uváděl do stavů zuřivosti. Pak jsem jednou jednoho dne cigára zahodil a už jsem si nikdy nezapálil. Dnes mám velká děcka a můžu ti potvrdit, že to prostě je poznat, jestli si toho čouda někde dali nebo ne. Nepochybně to poznali i tvoji rodiče na tobě.

Odtud moje rada. Nemusíš lhat nebo se vymlouvat. Není to nutné. Řekni rodičům, že vap odneseš kámošovi a taky ho tam odnes a už ho neber ani do ruky. Na čvaňhárování skutečně není nic pozitivního, ani tvrďáckého, ani chlapského.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]