Nejste přihlášen/a.
Zasílám foto pro inspiraci ,udělejte si doplněk kuchyně ,nebo dárek pro kamarádku.
Moc hezký, já mám doma něco podobného z rýže, ale koupila jsem to u benzinky. Jak to děláte? V čem barvíte ty boby nebo rýži?
Není nic barveno ,vše je přírodní- Fazole -červené bílé,hrách,čočka červená ,hnědá jen ty modré kamínky /nejsou z kuchyně/ to jsem kdysi koupila v květinářství myšleno jako ozdobu ke květinám ,ale pak mi ta modrá barva přišla nějak nepřirozená ke kytičkám. Prostě to doma leželo a vše má svůj čas, jak já říkám. Když jednou začas kontroluji jestli nemají potraviny prošlý datum,tak to shromáždím a jakmile mám dost materiálu ,začnu tvořit. Použít lze naprosto vše -těstoviny ,koření, zrnka kávy -prostě nic nevyhodím . Jakmile budete mít šikovnou láhev, která by se Vám na to líbila vyzkoušejte- určitě budete mít úspěch ,už jsem jich dost rozdala ,všem se líbily.
Mám podobnou malinkou hranatou skleničku (původně od svíčky) s korkovou zátkou a do ní jsem takhle nacpala mušličky z cest. Druhá várka bude trocha písku, další mušličky, pár kamínků - to je zase do koupelny. Materiál mám, jen tu nádobku ještě ne Tohle je taky dobrý tip, prošlého máme pořád něco :D
Díky za inspiraci!
Kdysi jsem od kolegyň dostala podobně "pruhovanou" koupelnovou sůl v barvě světlešedé a světlemodré a navíc v krásné sklenici. No, já ji mám dodnes v koupelně, copak jsem to mohla použít? No a to už je dobrých deset let. A podobnou baňatou sklenici jsem dostala od vnučky, když ještě chodila na základku. Přesně - fazole, čočka - různé druhy. Nejdřív mně ale nenápadně zkonfiskovala zásoby luštěnin. Také ji mám na okně - nedokáži se rozloučit s jejich výtvory. Dokonce mám založené desky s jejich prvními výkresy a už pomalu začínám zakládat výkresy pravnoučka - 4 roky.
Třeba se to nemusí líbit, ale je to dělané s láskou.
Každému se líbí něco A než prošlé suroviny vyhodit, můžete vyrobit něco barevného a vyhodit to, až vás to přestane bavit - a nemusí mrzet. Kýč je to ve chvíli, kdy si to koupíte v supermarketu, takhle e zabavíte, kouknete na to jinýma očima a líbí se víc. V případě mých kamínků a mušliček třeba vzpomínám, kde všude jsem je sesbírala - ale nikde bych si něco takového nekoupila. Pro nás zase může být kýč něco, co si upatláte třeba vy
, holt každému po jeho vůli. Krásný den!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.