Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vada mozku? Rozdílný pohyb končetin

Od: adam20 odpovědí: 7 změna:

Zdravim, je normální, že absolutně nedokážu kontrolovat např. dvě ruce najednou, když chci, aby každá dělala nějaký periodický pohyb ale o jiné frekvenci? Dám příklad, rukama bouchám do stolu, levou rukou chci bouchnout přibližně 3x za sekundu ale pravou jenom 2x. Když toto zkouším tak mě ruce stále bouchájí na přeskáčku. Jak se to dá léčit když bych to chtěl umět? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ruce
hodnocení

0x

Není to nemoc, chce to trénovat. Budeník také dělá každou rukou něco jiného, vlastně i nohou a není nemocný.

doplněno 16.02.17 20:55:

Lidé co to dokáží se taky s tímto nenarodili, ale natrénovali, tak makej.

adam20
hodnocení

To je přesně ono, bubeník to dokáže, já ale vůbec, proto se ptám, jestli to je nějaká vada mozku nebo to je normální a lidi co to dokožou jsou vyjímeční.

fjcx
To se dá naučit. Někdo na to má talent a umí to, ale ostatní se to můžou naučit, i když v tom nejspíš nikdy nebudou tak dobří.
iz*

Jak už stojí v první odpovědi, je potřebný trénink. Nejde o žádnou nemoc ani vyjímečnost → trénuj a naučíš se to také.

venkov4ever*

hodnocení

0x

Adame, to všechno je stavbou mozku. Já jsem pravák. Levou rukou toho moc nesvedu. Pravou ruku mám jakoby postiženou, částečně zdeformovanou artritidou, která je navíc nesmírně bolestivá. A přesto levou, ikdyž už ji trénuji mnoho let, nedokážu mnoho. Skoro nic. Ani se levou nenajím, nevyčistím si zuby, neukrojím. Pouze a jen bolestivou pravou. :-D Ale "nikdo nejsme dokonalí". Třebas právě proto není tolik opravdu dobrých bubeníků, klavíristů, houslistů . . . Je to prostě tak a z toho se "nestřílí". Co už?! Umíme jiné věci, než používat obě ruce stejně dobře.

P.S. Co by za možnost používat stejně dobře obě ruce, dala třeba Petra Kvitová!

figurek*
hodnocení

0x

haha. *smich*

Nejde ti bouchnout levou třikrát a zároveň pravou dvakrát? Nějaký pianista by ti řekl, že to znamená pravou hrát v osminách a levou v osminových triolách. Nic jednoduchého. Jistý Frederyk Chopin uměl levou rukou ťuknout třikrát a zároveň pravou čtyřikrát nebo levou čtyřikrát a pravou rovnou pětkrát. Jistý Jaroslav Ježek klidně napsal do pravé ruky trioly v osminách a zároveň do levé trioly v půlkách. Na tyhle velmistry ale normální člověk prostě nemá.

Chce to cvik. Začni takto : Pravou ruku nech v klidu. Levou rukou bouchej do stolu v rytmu raz dva, raz dva, raz dva a přesně do délky tohoto rytmu si zpívej triola triola triola. Až ti to půjde, pak ke zpěvu přidej pravou ruku.

Mnoho zdaru. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]