Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych věděl váš názor na věc. Hádal jsem se se známou o takový prkotině, prostě blbost. Ona se mi snažila vnutit svojí pravdu o tom, že dosáhnutí chlapa orgasmu se prodlužuje (asi znatelně) s postupem času a že to pozorovala i u svých partnerů, se kterými byla třeba 2 roky, 1 rok (věk 20+-), tedy v mládí. Já oponoval tím, že ano, s věkem se zhoršuje možnost dosáhnutí orgasmu, ale ne takhle v mládí. Nakupí se zdravotní problémy, sníží se citlivost, apod. Ale že je to prostě tím, že v tom vztahu docházelo např. k napětí a že je normální, aby chlap nebyl uspokojen tak rychle, jako na začátku vztahu. Použil jsem ještě přirovnání, že ženy chcou v posteli bejka. Ano, ale bejk má pokaždý jinou krávu. Čili, kdyby měl jinou slečnu, bude hned cítit rozdíl. A to i po stránce toho vyvrcholení, které bude dřív. Já si myslím, že ale i čtyřicátník, padesátník, kdyby měl možnost si užít s nějakou mladou, pěknou holčinou, tak dojde k orgasmu velmi rychle. A ona zase, jak se o tom bavila se ségrou a že ta to měla u bývalých stejně, sestře táhne na 30. Tak říkám, že to je pořád to samý dokola. Kouká na to jako ženská a odmítá přijmout jinou pravdu.
Co si o tom myslíte vy?
no. Se mi zdá, že oba říkáte víceméně totéž, jenom jak už to bývá, hádáte se o detaily.
Známá věc je, že chlapi jsou na vrcholu aktivity ve dvaceti. V tom má tvoje známá pravdu. Je taky jasné, že jak už má chlap (i ve věku dvaceti let) za sebou pár milenek, pár vztahů a pár krachů, tak už nikdy nebude tak napružený, jako na začátku. Taky jednou své milované řekneš něco jako: Ňuňu s tebou je fajn, ale teď jdu na fotbal.
Další známá věc, časem přibývají nejen roky, ale i kila. I to zažiješ. Do nějakého vášnivého skákání se ti nebude chtít, protože je to zbytečná dřina. Vůbec není špatná ta možnost si jen tak lehnout a nechat si to udělat.
No a další známá věc je, že pánbu nás zařadil mezi primáty. To je třída živočichů, ve které se o doživotní patrnerské věrnosti vůbec nedá mluvit. A dobře věděl co dělá. Nechtěl, abychom vymřeli.
Pozdravuj svoji známou. Myslím že bych si s ní rozuměl.
No, pozor, proč s ní? Spíš se mnou, ne?
Ona to bere jako normální vývoj chlapa, že se to prostě tak děje a vyvrcholení se oddaluje normálně. Já ale říkám, že to je prostě právě tím, co tady píšeš i ty... Ten sexuální život postupně chřadne, slábne, ale při změně partnerky je chlap schopný uspokojit se zase rychle, případně s větším prožitkem. Čili, že nemá pravdu v tom, že by to bylo normální a je to rokama, ale že je to právě tím delším vztahem. Pozor, bavíme se o mladých ještě do 30...
Pravda je taková, že každý muž má danou jinou citlivost. Podle mě je to podle disposic každého. Hlavně to podle mě ovlivňuje alkohol. A každý je jiná nátura. Já třeba rád jezdím každý rok na stejné místo na dovolenou (Istrie). Mojí ženu to už někdy štve (ale zase je nakonec ráda, že jí alespoň někam vyvezu). Někdo má rád změnu a časem ho stejné místo začne nudit a začne se v něm nudit, já třeba ne. Napsal jsem to dostatečně kulantně?
Já teda nevím, ale myslím, že možná klesá četnost, nebo chcete-li potřeba sexu. Ale když už je, tak rychlost, jak se chlap "udělá" závisí hlavně na tom, jak ho vzrušuje partnerka a celkově situace. Elektrikář by řekl, že je to jako motor s cizím buzením. Podle mně to ale zase není tak kritické. Spousta ženských si stěžuje, že je chlap rychle hotovej, a že z toho nic nemají. Takže i kdyby to mělo chlapovi trvat déle, tak by partnerka mohla být i spokojenější. Dá mu to čas, si s ní "pohrát" daleko delší dobu. Ale třeba se pletu, a všechno je jinak...
Déle to trvá mužům s kardiovaskulárními problémy /srdce, cévy, ale i plíce/. A to i když jsou relativně mladí. Sem se dopracují většinou silní kuřáci. Z počátku to tak nevypadá a tak se hledá příčina v psychice, ve vztahových problémech. Určitě bude mít obecně vliv nová přitažlivá partnerka. Taky odpočinek, pohoda, strava...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.