Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pavel v kalendáři

Od: pavlikk odpovědí: 9 změna:
Nevíte proč ,myslím že 6 nejčastější jméno v republice není samostatně v kalendáři.dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vysvětlení dá zejména první odstavec pod nadpisem Skála církve...

Petrové a Pavlové nejsou sami. Jistě znáte i nějaké Evy a Adamy :).

pavlikk
hodnocení

a proč je Petr sám.hm dokonce dvakrát nebo třikrát

Teď bude brzy (22. února) svátek Stolce sv. Petra. O třetím svátku nevím, ale když mi napíšete datum, mrknu do katolického kalendáře.

I jiná jména bývala a možná jsou v kalendáři vícekrát. Jen tak z rodiny namátkou Marie, Karel, Jan... Později se třeba místo Jana Evangelisty objevila v kalendáři Žaneta. Ale důvody, proč se mění právě to určité datum a to určité jméno, už přesahují moje vědomosti.

pavlikk
hodnocení

za komunistů měl Pavel svátek 26.6.nez ho z něho vystipala Adriana

Církev ten den slaví svátek svatých Jana a Pavla (jiného Pavla než 29. června). Nic vám nebrání slavit v ten den svůj svátek také. Poznámka o štípavé Adrianě je humorná. A aby vám to nebylo líto, tak třeba já svůj svátek v kalendáři mám, ale oslavy nejdou nic moc. Jmenuji se Eva. *slunce*

Mluvíte o církevním kalendáři, nebo o občanském? V církevním kalendáři se mnohá jména opakují, protože může jít o různé svaté se stejným jménem, popř. různé svátky jednoho svatého. V občanském kalendáři by se nic opakovat nemělo, nebo ano?

"Petrové a Pavlové nejsou sami. Jistě znáte i nějaké Evy a Adamy."

-

Osobně znám několik Cyrilů a jednoho Metoděje. :)

doplněno 15.02.17 12:19:

A cožpak v občanském kalendáři se nějaká jména opakují? Nikdy jsem si toho nevšimla (ale mohla jsem něco přehlédnout).

pavlikk
hodnocení

od začátku píší o občanském kalendáři,bimbaum otázku nasměrovala jinam

tondac*
hodnocení

0x

Protože někdo musí Petra hlídat, aby zase nezradil a nezapřel ... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]